Over Albanië

Albanië heeft een fascinerende cultuur en adembenemende natuur. Alles over dit waanzinnige land.

Home » Europa » Reizen in Albanië » Over Albanië
klimaat albanie

Klimaat

Albanië heeft een ideaal klimaat voor een heerlijke vakantie. In de winter kan het koud zijn, maar de temperaturen in het voor- en najaar zijn aangenaam en voor een warme zonvakantie zijn de zomermaanden perfect. Het weer verschilt per regio, aan de kust zijn de temperaturen vaak hoger dan in het bergachtige binnenland. Kom jij dit onontdekte land met een mediterraan klimaat ontdekken?

cultuur albanie

Cultuur

In Albanië kun je er niet omheen. De cultuur en geschiedenis van de Albanezen zal je versteld doen staan. Weet je iets meer van de achtergrond van het land, dan zal je veel andere dingen ook beter begrijpen. Maar wees gewaarschuwd, hun verhaal zal je versteld doen staan.

regios van albanie

Regio’s

Hoewel Albanië niet groot is, zijn er grote verschillen tussen de regio’s. Wij hebben Albanië in vier regio’s opgedeeld. Van ruige bergen en prachtige stranden tot leuke stadjes en de bruisende stad Tirana. Lees hier alles over de verschillende regio’s.

Albanie bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Albanië heeft een prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden te bieden. Het land heeft enorm veel natuurlijke bezienswaardigheden zoals ruige bergen, grote meren en witte stranden. Bovendien is de hoofdstad Tirana een leuke plek voor een city trip en zijn er meerdere stadjes een bezoekje waard. Bezoek één van de bunkers en jouw vakantie naar Albanië is compleet.