Over Albanië

Albanië heeft een fascinerende cultuur en adembenemende natuur. Alles over dit waanzinnige land.

Lange tijd is Albanië afgesloten geweest van de rest van Europa. Niet door natuurlijke barrières maar door het de communistische dictatuur welke het land tot begin jaren ’90 op slot hield. Ondertussen is het uitgegroeid tot de onontdekte parel van Europa. De natuur is onaangetast en wordt enkel onderbroken door pittoreske dorpen welke veelal in vervallen staat verkeren en de ruim 700.000 bunkers welke door het hele land verspreid zijn.

binnenland van albanie
Over Albanie
Albanie klimaat

Klimaat

Albanië heeft een ideaal klimaat voor een heerlijke vakantie. In de winter kan het koud zijn, maar de temperaturen in het voor- en najaar zijn aangenaam en voor een warme zonvakantie zijn de zomermaanden perfect. Het weer verschilt per regio, aan de kust zijn de temperaturen vaak hoger dan in het bergachtige binnenland. Kom jij dit onontdekte land met een mediterraan klimaat ontdekken?

Vind jouw ideale klimaat
Alles over Albanië

Cultuur

In Albanië kun je er niet omheen. De cultuur en geschiedenis van de Albanezen zal je versteld doen staan. Weet je iets meer van de achtergrond van het land, dan zal je veel andere dingen ook beter begrijpen. Maar wees gewaarschuwd, hun verhaal zal je versteld doen staan.

Ontdek de cultuur
cultuur en communisme in albanie
Over Albanie Regio's

Regio’s

Hoewel Albanië niet groot is, zijn er grote verschillen tussen de regio’s. Wij hebben Albanië in vier regio’s opgedeeld. Van ruige bergen en prachtige stranden tot leuke stadjes en de bruisende stad Tirana. Lees hier alles over de verschillende regio’s.

Verdiep je in de regio’s van Albanië
Albanie bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Albanië heeft een prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden te bieden. Het land heeft enorm veel natuurlijke bezienswaardigheden zoals ruige bergen, grote meren en witte stranden. Bovendien is de hoofdstad Tirana een leuke plek voor een city trip en zijn er meerdere stadjes een bezoekje waard. Bezoek één van de bunkers en jouw vakantie naar Albanië is compleet.

Ontdek de bezienswaardigheden
bezienswaardigheden albanie
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram