Wildkamperen in Albanië

Een perfecte manier om Albanië te ervaren

Heb je een klein budget? Of houdt je van vrijheid en verlaten landschappen? Dan is wildkamperen in Albanië een ultieme mogelijkheid. Met een camper of tent door Albanië, en kamp opzetten waar je maar wilt. Klinkt goed toch? Lees hier alles wat je moet weten over wildkamperen in Albanië.

Een perfect landschap voor wildkamperen

Stel je even voor: Een land kleiner dan België, met gebergtes die doen denken aan Yosemite National Park in Amerika. Met een kust die niet onder doet aan die van Zuid-Afrika, en een hoofdstad die doet denken aan Berlijn. Een land met een geschiedenis die elk land in de weide omgeving overtreft. Juist, je bent beland in Albanië. Het beste deel komt nog: in dit land kun je bijna overal zonder problemen wildkamperen. Om die reden is Albanië dan ook een perfect land om wild te kamperen: het mag, het kan, en het is adembenemend.

Waarom wildkamperen makkelijk en veilig is

Wildkamperen in Albanië is niet alleen tof, het is ook makkelijk en veilig. De Albanese cultuur is tolerant, en de gemiddelde Albanees bemoeid zich weinig met je. Het blijft bij ongegeneerd staren. Krijg je toch een reactie, dan is die meestal positief en geïnteresseerd (of verbaasd). Misschien nog belangrijker: in Albanië is wildkamperen op de meeste plekken officieel toegestaan. Er zijn dan ook bijna geen controles, en je wordt er niet op aangesproken.

Lees hieronder verder!
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waar kan je wildkamperen

Ga je op zoek naar een plekje voor de nacht, dan hoef je meestal niet veel moeite te doen. Er wonen minder dan drie miljoen inwoners in Albanië, en daarvan leeft bijna één derde in de hoofdstad Tirana. Dat betekent dat de rest van het land vaak erg onbewoond is. Genoeg ruimte dus om ongestoord een paar dagen te kamperen. Wees je bij het zoeken van een plek bewust van de regio waar je wilt kamperen. In het noorden, oosten en zuiden bieden de verlaten gebergtes een uitstekende wildkampeer omgeving. Rond en in de hoofdstad Tirana is het ook mogelijk, maar kan het moeilijker zijn. Daarnaast moet je langs de kust voorbereid zijn op meer drukte en soms (vriendelijke) vragen van de politie, die komt achterhalen wat je aan het doen bent. Lees hier meer over wildkamperen, campings en andere accommodaties in Albanië.

Verantwoord wildkamperen

Ben je overtuigd? Vergeet dan niet de belangrijkste regel bij wildkamperen: Laat de plek altijd achter zoals je hem aantrof (of zelfs nog schoner). Gratis in een land verblijven is een fantastisch iets, waar wij als reizigers altijd dankbaar en zorgvuldig mee om moeten gaan. Neem dus je afval mee bij vertrek, wees voorzichtig met planten en de ondergrond als je kamp opzet, en natuurlijk: doe je toiletzaken op een verantwoorde manier. Niets is zo vervelend als op een droomspot aankomen, die helaas vol met troep blijkt te liggen.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is gebaseerd op een reis in Albanië in laagseizoen. Ook in hoogseizoen is wildkamperen toegestaan en mogelijk. Het kan echter wel mogelijk zijn dat het op populaire plekken minder goed mogelijk is, of niet geaccepteerd wordt. Houdt hier dus rekening mee.

One comment on “Wildkamperen in Albanië”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram