Kosten reizen door Albanië

Een overzicht van de kosten van een vakantie in het goedkope Albanië

Albanië staat bekend als een goedkoop land. Als je op vakantie in Albanië bent voel je je hartstikke rijk omdat één euro ongeveer 130,- Lek is. Bijna alle dagelijkse uitgaven zijn een stuk goedkoper dan in Nederland, hoewel de prijzen op toeristische plekken steeds meer op de Nederlandse gaan lijken. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de kosten voor jouw vakantie naar Albanië goed in te kunnen schatten.

Kosten voorbereiding reis

Voordat de reis begint beginnen de eerste rekeningen binnen te komen. Het vliegticket, de veerboot of de bus moet geboekt worden. Wij namen met onze camper de veerboot van Italië naar Albanië, deze duurde één nacht en kostte ons ongeveer €140,-. Niet veel mensen nemen de veerboot, de meeste mensen komen met het vliegtuig naar Albanië. Een retourticket van Nederland naar Tirana kost ongeveer tussen de €100,- tot €300,-. Het kan ook goedkoper, er zijn zelfs enkeltjes te vinden van €29,-. De datum van de vlucht en de tijd van het boeken speelt een grote rol in de kosten van het ticket. Eenmaal aangekomen in Tirana is een auto huren goedkoop. Een week een auto huren kost tussen de €200,- en €400,- per week. Dit hangt af van het moment van het boeken, de reisperiode en uiteraard het type auto. Een camper huren via een organisatie of een particulier lijkt in Albanië nog niet mogelijk.

Reisverzekering

Het is verstandig een reisverzekering af te sluiten voordat de reis naar Albanië begint. De kosten hiervoor liggen tussen de €3,- en €15,- per maand voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering. Als Albanië onderdeel is van een langere reis is het slim om een lang op reisverzekering af te sluiten. Deze kosten liggen tussen de €15,- en €40,- per maand, afhankelijk van de reisduur en de verzekeringsopties. In sommige gevallen is het handig om een annuleringsverzekering af te sluiten voor €30,- tot €45,-. Lees je verder in over mogelijke reisverzekeringen of check direct het aanbod van JoHo.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline