Met de camper door Albanië

Vrijheid en flexibiliteit voor een perfecte Albanië reis

Albanië is een nog relatief onbekende vakantiebestemming, maar daar begint langzaam verandering in te komen. Ook onder reizigers met een camper begint Albanië populair te worden. Dat is niet zonder reden, want het land is een perfecte bestemming voor een campervakantie! Lees hier waarom en vooral hoe je met een camper door Albanië reist.

Voordelen van een camper in Albanië

Ben jij op zoek naar een perfecte bestemming voor een reis of vakantie in een camper, dan is Albanië een aanrader. Albanië is relatief dichtbij, namelijk maar iets verder dan Italië en zelfs dichterbij dan de populaire vakantiebestemming Griekenland. Tegelijkertijd voelt het land aan als een totaal andere wereld. De ongerepte natuur, fascinerende historie en interessante cultuur, geven het gevoel dat je aan de andere kant van de wereld bent beland. Alhoewel het land groots en weids aan kan voelen, is het land eigenlijk best klein (net iets kleiner dan België). Perfect dus voor een campervakantie, want je hoeft niet dagen achtereen in de auto te zitten, om het land goed te leren kennen. Met een kleine gebruiksaanwijzing, dat wel, want de faciliteiten lijken soms óók uit een ander werelddeel te komen.

Tip: Vanaf Italië zijn er een aantal ferry verbindingen naar Albanië. Wil je jouw ferryticket alvast boeken of eerst meer informatie opvragen? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Albanië ferry overtochten en boek online!

Campings

Reis je door Albanië in een camper of met een tent, dan verschilt het erg per regio en per tijd van het jaar wat voor accommodaties er beschikbaar zijn. Voornamelijk op populaire bestemmingen en langs hoofdwegen is de kans best groot dat je een camping vindt (zoals rond Tirana, Lake Ohrid en de Riviera). Bezoek je Albanië buiten het hoogseizoen, ga er dan vanuit dat de meeste campings gesloten zijn. Ook in dunner bewoonde regio’s kan je niet altijd een camping vinden. De kwaliteit van campings verschilt erg. Ook hier zie je de ontwikkeling van Albanië gebeuren waar je bij staat, en merk je met regelmaat dat campings ter plekke verbouwd en verbeterd worden.

Tekst gaat hieronder verder!
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline