Met de camper door Albanië

Vrijheid en flexibiliteit voor een perfecte Albanië reis

Albanië is een nog relatief onbekende vakantiebestemming, maar daar begint langzaam verandering in te komen. Ook onder reizigers met een camper begint Albanië populair te worden. Dat is niet zonder reden, want het land is een perfecte bestemming voor een campervakantie! Lees hier waarom en vooral hoe je met een camper door Albanië reist.

Voordelen van een camper in Albanië

Ben jij op zoek naar een perfecte bestemming voor een reis of vakantie in een camper, dan is Albanië een aanrader. Albanië is relatief dichtbij, namelijk maar iets verder dan Italië en zelfs dichterbij dan de populaire vakantiebestemming Griekenland. Tegelijkertijd voelt het land aan als een totaal andere wereld. De ongerepte natuur, fascinerende historie en interessante cultuur, geven het gevoel dat je aan de andere kant van de wereld bent beland. Alhoewel het land groots en weids aan kan voelen, is het land eigenlijk best klein (net iets kleiner dan België). Perfect dus voor een campervakantie, want je hoeft niet dagen achtereen in de auto te zitten, om het land goed te leren kennen. Met een kleine gebruiksaanwijzing, dat wel, want de faciliteiten lijken soms óók uit een ander werelddeel te komen.

Campings

Reis je door Albanië in een camper of met een tent, dan verschilt het erg per regio en per tijd van het jaar wat voor accommodaties er beschikbaar zijn. Voornamelijk op populaire bestemmingen en langs hoofdwegen is de kans best groot dat je een camping vindt (zoals rond Tirana, Lake Ohrid en de Riviera). Bezoek je Albanië buiten het hoogseizoen, ga er dan vanuit dat de meeste campings gesloten zijn. Ook in dunner bewoonde regio’s kan je niet altijd een camping vinden. De kwaliteit van campings verschilt erg. Ook hier zie je de ontwikkeling van Albanië gebeuren waar je bij staat, en merk je met regelmaat dat campings terplekke verbouwd en verbeterd worden.

Lees hieronder verder!
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline