Met de camper door Albanië

Vrijheid en flexibiliteit voor een perfecte Albanië reis

Albanië is een nog relatief onbekende vakantiebestemming, maar daar begint langzaam verandering in te komen. Ook onder reizigers met een camper begint Albanië populair te worden. Dat is niet zonder reden, want het land is een perfecte bestemming voor een campervakantie! Lees hier waarom en vooral hoe je met een camper door Albanië reist.

Voordelen van een camper in Albanië

Ben jij op zoek naar een perfecte bestemming voor een reis of vakantie in een camper, dan is Albanië een aanrader. Albanië is relatief dichtbij, namelijk maar iets verder dan Italië en zelfs dichterbij dan de populaire vakantiebestemming Griekenland. Tegelijkertijd voelt het land aan als een totaal andere wereld. De ongerepte natuur, fascinerende historie en interessante cultuur, geven het gevoel dat je aan de andere kant van de wereld bent beland. Alhoewel het land groots en weids aan kan voelen, is het land eigenlijk best klein (net iets kleiner dan België). Perfect dus voor een campervakantie, want je hoeft niet dagen achtereen in de auto te zitten, om het land goed te leren kennen. Met een kleine gebruiksaanwijzing, dat wel, want de faciliteiten lijken soms óók uit een ander werelddeel te komen.

Campings

Reis je door Albanië in een camper of met een tent, dan verschilt het erg per regio en per tijd van het jaar wat voor accommodaties er beschikbaar zijn. Voornamelijk op populaire bestemmingen en langs hoofdwegen is de kans best groot dat je een camping vindt (zoals rond Tirana, Lake Ohrid en de Riviera). Bezoek je Albanië buiten het hoogseizoen, ga er dan vanuit dat de meeste campings gesloten zijn. Ook in dunner bewoonde regio’s kan je niet altijd een camping vinden. De kwaliteit van campings verschilt erg. Ook hier zie je de ontwikkeling van Albanië gebeuren waar je bij staat, en merk je met regelmaat dat campings terplekke verbouwd en verbeterd worden.

Lees hieronder verder!
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip: Soms zijn er geen campings te vinden, en zijn spots voor wildkamperen ook niet ideaal. Gelukkig zijn hotels, hostels en appartementen in Albanië vaak zó goedkoop, dat ze een prima alternatief bieden. Schroom dus niet om hierop terug te vallen. Vooral bij slecht weer en in stedelijke regio’s een prima uitkomst.

Wildkamperen

Mede door de beperkte hoeveelheid campings, ben je met een camper goed uit in Albanië. Wildkamperen in een camper is in Albanië geen probleem! Veel gebieden van Albanië zijn erg afgelegen, en daarom kun je met gemak langs hoofdwegen of kleinere wegen een nachtje kamperen. Albanezen zijn hier erg makkelijk in, en het is ook officieel toegestaan. Vaak houden ze automatisch een beetje afstand en bemoeien ze zich niet erg met je. De reacties die je wel krijgt zijn meestal positief en gefascineerd. In de drukkere regio’s, zoals de Albanese Riviera, zijn veel parkeerplaatsen en ander soort plekken waar kamperen in een camper gedoogd wordt. Lees hier alles over wildkamperen in Albanië.

Tip: Een plekje vinden om te wildkamperen is vaak super makkelijk met apps zoals Park4Night of iOverlander.

Rijden en parkeren

Omdat Albanië nog erg in ontwikkeling is, kunnen wegen soms iets uitdagender zijn dan in Nederland. Veel wegen zijn in slechte staat, en verkeersregels worden niet strikt opgevolgd. Terwijl rijden een uitdaging kan zijn, is parkeren vaak weer erg makkelijk. Afgezien van Tirana, is het parkeren bijna overal gratis en zijn er genoeg plekjes. Let wel op, in Tirana kan parkeren een uitdaging zijn! Lees hier alles wat je moet weten over rijden en parkeren in Albanië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram