Bezienswaardigheden Albanië

Van leuke stadjes tot prachtige stranden en ruige bergen

Albanië has it all. In het land zijn prachtige stranden, mooie meren en ruige bergen te vinden. Bovendien heeft Albanië een levendige hoofdstad en pittoreske dorpjes. De interessante geschiedenis van het land is overal in het landschap zichtbaar, zoals duizenden bunkers uit de 20e eeuw die door het land verspreid zijn, maar ook ruïnes van meer dan 2000 jaar geleden. Ontdek hier welke bezienswaardigheden er te vinden zijn in Albanië.

Natuurlijke bezienswaardigheden

Een groot deel van de Albanezen woont in Tirana of in één van de andere steden. Hierdoor is het in de rest van het land erg rustig en uitgestrekt. Sommige bergdorpjes zijn zelfs enorm moeilijk om te bereiken. Voor jou als toerist is dit ideaal. Op deze manier kan je rustig van de ruige natuur genieten. De hoge bergen zijn adembenemend en je vindt ze door het hele land. In de Albanese Alpen in het noorden van Albanië zijn de meest indrukwekkende bergen te vinden. Naast bergen heeft Albanië meer natuurlijke bezienswaardigheden. Het land telt meerdere grote meren, zoals het meer van Skhodër en het meer Ohrid. Bovendien zijn er natuurlijke thermische baden en waterbronnen in het binnenland van Albanië te vinden. Last but not least heeft het land prachtige stranden en helder water. De Albanese kust is iets wat je zeker niet wilt missen.

Lees hieronder verder!
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De mooiste bezienswaardigheden

In het mooie landschap dat Albanië te bieden heeft zijn verschillende mooie man made bezienswaardigheden te zien. De hoofdstad Tirana is de grootste bezienswaardigheid. De levendigheid van de ooit zo grijze communistische stad is noemenswaardig. De nu kleurrijke stad heeft van alles te bieden, van interessante musea tot hippe cafeetjes. Meerdere stadjes in Albanië zijn een bezoekje waard, zoals Krujë ten noorden van Tirana. Ook de stadjes Gjirokaster en Berat ten zuiden van Tirana mogen op een rondreis niet gemist worden. Deze steden staan op de werelderfgoedlijst en hebben unieke huisjes. Berat heeft zelfs een kasteel waar mensen nog steeds in wonen, hoe leuk is dat? Naast de gave steden in Albanië is er nog meer te zien. In het zuiden van het land is de archeologische vindplaats Butrint, waarbij je de restanten van de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd kan vinden. In de rest van het land is de communistische geschiedenis van het land op een unieke manier zichtbaar. De duizenden bunkers in Albanië laten zien dat het land een bijzondere plek is. Sommige bunkers zijn zelfs geheel zelfstandig te bezoeken, maar neem wel een zaklamp mee, want het kan best een beetje een enge ervaring zijn. Lijkt een vakantie naar Albanië je wat? Neem dan een kijkje naar de reisroutes die wij voor je uitgedacht hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram