Het zuidoostelijke binnenland

Ontdek de mooie dorpjes, rij prachtige routes en geniet in een thermisch bad

Het zuidoostelijke binnenland van Albanië bevat de grote regio ten zuiden van Tirana (behalve de kust). Het ‘zuidoostelijke binnenland’ klinkt niet erg sexy, maar in de regio is zeker van alles te beleven. Hier zijn twee UNESCO-waardige stadjes te vinden; Berat en Gjirokastër. Het landschap is prachtig bergachtig en een aantal autowegen zijn echt het rijden waard. En zijn daarnaast ook nog water-wonderen zoals enorme meren, een natuurlijke bron het blue eye en een warm thermisch bad. Een aantal toeristen hebben de weg naar de hoogtepunten van deze regio al gevonden, maar als je tussen je bezoek aan de bezienswaardigheden stopt voor een picknick langs de weg, is er niemand om je heen. Je hoort alleen het geluid van een kabbelende beek, ziet in de verte een aantal geiten en hebt een uitzicht op een reusachtige berg. Klinkt goed toch?

Tekst gaat hieronder verder!
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van het zuidoostelijke binnenland

Lake Ohrid – In het oosten van Albanië ligt het Ohrid meer. Lake Ohrid straalt een heerlijke rust uit met de Macedonische bergen in de verte, een groot deel van het meer is namelijk Macedonisch grondgebied. Het schattige dorpje aan de Albanese kant van het meer is zeker een bezoek waard.

Korçë – Als je langs dit stadje komt is het leuk om even te stoppen. Er zijn veel gezellige cafeetjes en een enorm imposante kerk. Drink een kopje koffie en staar naar de levendigheid van het Albanese provinciestadje.

Ski Bigëll (Dardhë) – Wintersportgebieden zijn nog niet erg ontwikkeld in Albanië. Er zijn weinig plekken waar je zonder privéé gids kan skiën. Uiteraard zijn wij op zoek gegaan naar een piste. Zuidoostelijk van Korçë ligt een skipiste met één lift. Helaas waren wij half maart te laat, maar in de wintermaanden is het in Albanië mogelijk om te wintersporten bij ski Bigëll.

SH71 Korçë naar Gramsh – De weg tussen Korçë en Gramsh is een prachtige weg door het bergachtige landschap van Albanië. Rij vanuit Korçë richting het noorden en neem de afslag richting Gramsh. Volg de SH71 en geniet!

SH75 Luzat naar Korçë – De SH75 is een mooie, begaanbare weg in het zuiden van Albanië. Je rijdt vanaf Luzat langs een rivier de bergen door en volgt daarna de vallei naar het zuiden om vervolgens weer door de bergen heen te gaan. Sommige delen van de weg zijn goed begaanbaar, maar op kleine delen is het een spel om zo veel mogelijk gaten in de weg te vermijden.

Berat – De binnenstad van Berat staat op de werelderfgoedlijst. Dat is begrijpelijk, want de witte historische huisjes zien er uniek uit. De stad wordt ook wel “de stad met de duizenden ramen” genoemd, dat komt door de typische ramen van de huizen. Bovendien heeft Berat een kasteel waar mensen nog steeds binnen de kasteelmuren wonen. Wie wil er niet in een kasteel wonen?

Gjirokastër – Net als Berat staat Gjirokastër op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit stadje, gebouwd tegen een berg aan, is een leuke plek om een middagje rond te wandelen. De unieke stenen daken van de huizen zijn mooi om te zien en de binnenstad is gezellig. Bovend