De Albanese Riviera

Combineer in één week luie stranddagen met bijzondere dagtrips

Heb jij zin in een betaalbare zonvakantie, zonder hordes toeristen, maar wel prachtige stranden? Dan zit jij in de Albanese Riviera op de juiste plek. De stadjes zijn levendig, de stranden prachtig, de zee helder en er zijn veel leuke bezienswaardigheden in de buurt. Enthousiast? Lees hier wat de reisroute langs de Albanese Riviera te bieden heeft.

De reis naar het strand

De Albanese Riviera is op verschillende manieren te bereiken. De eerste optie is om naar Tirana te vliegen en vervolgens met het openbaar vervoer een aantal uur richting het zuiden te reizen. Een andere optie is om naar Korfoe, Griekenland te vliegen en vanaf daar een boot te nemen richting Albanië. Dit is waarschijnlijk de kortere, en leukere route. Kom je met de auto vanuit Griekenland, dan is het lekker dichtbij, de Albanese Riviera begint namelijk net na de Griekse grens. Ben je eenmaal aangekomen bij de kust, reis dan af naar de eerste uitvalsbasis van je vakantie: Ksamil. Dit dorpje ten zuiden van de grotere stad Sarandë heeft rustige en mooie stranden en is een goede plek om de omgeving te ontdekken. Maar first things first, trek die zwembroek aan en loop naar het strand. Kom maar op met die tan.

Ksamil en Butrint

Ksamil is een goede uitvalsbasis van het eerste deel van je vakantie, in de omgeving is van alles te beleven. Heb je zin in een dagje in de natuur, dan is er een mooie wandeling langs de kust te maken. Start de hike bij Lori beach en loop eerst richting het westen om vervolgens via de waterkant zuidelijk terug te wandelen richting Ksamil. In plaats van terug te wandelen kan je ook verder lopen naar Butrint. Dit is ruïne en archeologische vindplaats, waar enorm veel overblijfselen van de lange geschiedenis van Albanië te zien zijn. Butrint staat op de werelderfgoedlijst en is zeker een must do op jouw vakantie aan de Albanese Riviera. Neem een taxi of bus terug naar je hotel. Heb je nog energie over? Neem dan ’s avonds de taxi naar Sarandë voor een leuk avondje stappen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Sarandë en het blue eye

Sarandë kan overdag ook erg leuk zijn, er zijn veel cafeetjes, winkeltjes en stranden. Een dagje Sarandë is een goede combo tussen de levendigheid van een stad en zonnen op het strand. Na een aantal dagen neem je bijna afscheid van Ksamil, maar er is nog één plek om te bezoeken; het blue eye. Het blue eye is een natuurlijke bron, en vanuit de aarde komt elke seconde tientallen liters water uit het oppervlakte stromen. Deze natuurlijke waterbron is helder blauw, vandaar de naam. Het kan druk zijn, daarom is het slim om vroeg op de ochtend of laat in de middag het blue eye te bezoeken.

Ontdek tientallen stranden

De tweede helft van je vakantie is aangebroken. Huur een auto, of neem een bus en vertrek naar het noorden. Boek een hotel in één van de dorpjes (met strand!) langs de SH8, bijvoorbeeld in Lukovë, Himarë of Dhërmi. De SH8 is een prachtige weg om te rijden, met vele mooie uitzichten. Elk zijweggetje naar de kust zal je versteld doen staan, elk strand is weer anders. Probeer niet alleen naar het strand bij je hotel te gaan, maar ontdek ook andere stranden, zoals het strand bij Lukovë met een schattig wit kerkje of het lange strand bij Dhërmi. Als je zin hebt in een hike, bezoek dan het Gjipe strand. Dit strand is met een normale auto niet te bereiken, maar een prachtige h