De Albanese Riviera

Combineer in één week luie stranddagen met bijzondere dagtrips

Heb jij zin in een betaalbare zonvakantie, zonder hordes toeristen, maar wel prachtige stranden? Dan zit jij in de Albanese Riviera op de juiste plek. De stadjes zijn levendig, de stranden prachtig, de zee helder en er zijn veel leuke bezienswaardigheden in de buurt. Enthousiast? Lees hier wat de reisroute langs de Albanese Riviera te bieden heeft.

De reis naar het strand

De Albanese Riviera is op verschillende manieren te bereiken. De eerste optie is om naar Tirana te vliegen en vervolgens met het openbaar vervoer een aantal uur richting het zuiden te reizen. Een andere optie is om naar Korfoe, Griekenland te vliegen en vanaf daar een boot te nemen richting Albanië. Dit is waarschijnlijk de kortere, en leukere route. Kom je met de auto vanuit Griekenland, dan is het lekker dichtbij, de Albanese Riviera begint namelijk net na de Griekse grens. Ben je eenmaal aangekomen bij de kust, reis dan af naar de eerste uitvalsbasis van je vakantie: Ksamil. Dit dorpje ten zuiden van de grotere stad Sarandë heeft rustige en mooie stranden en is een goede plek om de omgeving te ontdekken. Maar first things first, trek die zwembroek aan en loop naar het strand. Kom maar op met die tan.

Ksamil en Butrint

Ksamil is een goede uitvalsbasis van het eerste deel van je vakantie, in de omgeving is van alles te beleven. Heb je zin in een dagje in de natuur, dan is er een mooie wandeling langs de kust te maken. Start de hike bij Lori beach en loop eerst richting het westen om vervolgens via de waterkant zuidelijk terug te wandelen richting Ksamil. In plaats van terug te wandelen kan je ook verder lopen naar Butrint. Dit is ruïne en archeologische vindplaats, waar enorm veel overblijfselen van de lange geschiedenis van Albanië te zien zijn. Butrint staat op de werelderfgoedlijst en is zeker een must do op jouw vakantie aan de Albanese Riviera. Neem een taxi of bus terug naar je hotel. Heb je nog energie over? Neem dan ’s avonds de taxi naar Sarandë voor een leuk avondje stappen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline