Praktische info voor Albanië

Alle informatie om goed voorbereid op weg te gaan naar Albanië.

Home » Europa » Reizen in Albanië » Praktische informatie
tips & tricks albanie

Tips & Tricks voor Albanië

Albanië is in veel opzichten een beetje mysterieus, en net iets anders dan andere landen in de regio. Kom niet voor rare verassingen te staan met een greep uit de handigste tips en tricks voor een reis door Albanië.

autorijden in albanie

Autorijden in Albanië

De wegen en chauffeurs van Albanië hebben vaak een slechte reputatie. Maar rijden in Albanië hoeft gelukkig helemaal geen probleem te zijn. Met de juiste verwachtingen en voorbereiding toer jij zonder gevaar door dit prachtige land heen. Check hier de ‘bijsluiter’ voor autorijden op z’n Albanees.

kosten albanie reis

Kosten Albanië

De kosten van een vakantie in Albanië zullen je verbazen. Dit prachtige land met hoge bergen en een bijna tropische kust is enorm goedkoop. Een dagje vakantie in Albanië voor twee personen kan al vanaf €75,-, inclusief auto, activiteit, diner en hotel. Vind hier alle informatie die je nodig hebt over de kosten van jouw vakantie in Albanië.

Albanie wildkamperen

Wildkamperen in Albanië

Wildkamperen in Albanië is een unieke manier om dit land tot je te nemen. Het mag, het kan en het is adembenemend. Zorg wel dat je weet hoe en waar je veilig jouw tentje op kan zetten. Een korte guide voor een goede voorbereiding op jouw wildkampeer avontuur.

openbaar vervoer albanie

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Albanië is net even anders dan wat je van de Nederlandse spoorwegen gewend bent. Met een minibusjes het land door, en de veerboot is in sommige regio’s het enige vervoersmiddel. Maar met genoeg geduld en flexibiliteit kom je ook met het OV op jouw eindbestemming aan, en zal het zelfs een fantastisch avontuur zijn!

Albanie met camper

Met een camper door Albanië

Reizen met een camper is ideaal, maar in Albanië is het helemaal fantastisch. Het land voelt uitgestrekt en soms verlaten, maar de afstanden zijn goed te overzien. Met de camper kan je gaan waar de faciliteiten tekortschieten. En in Albanië zal je daar geregeld mee te maken krijgen.