Beginnerscursus leven en reizen in een camper

Hoe regel je de basisbehoeften in een camper?

Geschreven door: Dasja

Het is niet voor iedereen weggelegd; leven in een camper. Met dit blog geven we een inkijkje in wat er komt kijken bij het camperleven. Het is vooral voor mensen die nog geen camper hebben, of er net één hebben gekocht, en zich afvragen hoe je omgaat met de basis zoals, waar slaap je, welke faciliteiten gebruik je en hoe reis je nou comfortabel in een camper.

Waar kun je overnachten met een camper?

Eén van de vragen die vaak aan ons wordt gesteld is, 'maar waar overnachten jullie dan?' het antwoord is zo makkelijk nog niet. Het is elke keer anders. Wel heeft het grootste deel van onze overnachtingen iets gemeen met elkaar, we betalen er (bijna) niet voor. Het liefste geen campings of betaalde camperplaatsen voor ons. De reden is simpel, het is duur en vaak overbodig. Je mag met een camper namelijk bijna overal overnachten. Uiteraard zijn er uitzonderingen, en zeker niet alle plaatsen zijn even mooi. Maar als je een beetje goed zoekt zijn er schitterende parkeerplaatsen te vinden, of gratis camperplaatsen maar ook afgelegen stukjes land die je via een onverhard pad bereikt.

De Apps die we gebruiken: Naast dat we zelf af en toe heerlijke spots om de nacht door te brengen vinden gebruiken we ook twee apps. Het voordeel van een app is dat je wat meer zekerheid hebt over wat je gaat aantreffen. Bijna elk strand heeft wel een parkeerplaats, maar om ze allemaal af te rijden is te veel. In de Campercontact en Park4Night apps kun je zien welke faciliteiten er zijn, wat anderen ervan vinden en met geluk zie je zelfs een paar foto's zodat je vooraf weet wat je aantreft.

Een klein nadeel van gratis plaatsen, ze beschikken vaak niet over faciliteiten die je regelmatig nodig hebt (vuilwater en wc lozen, water innemen of elektriciteit). Dat brengt ons bij de volgende vraag.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • handleiding camper bouwen
  anemptytextlline
 • DCIM102MEDIADJI_0023.JPG
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Prima plekje om vrij te kamperen
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline