Met de ferry naar Marokko

Alles wat je moet weten om met je eigen auto of camper de oversteek te maken

Met een eigen auto of camper naar Marokko is vrij simpel, je koopt een ticket en de volgende dag rij je de ferry op (als de ferry’s gewoon varen natuurlijk). Er vertrekken zo vaak ferry's dat er bijna altijd wel een plek vrij is. Zeker op de ferry's die vertrekken vanaf Algeciras naar Tanger Med. Er zijn uiteraard ook andere opstapplaatsen, zo kun je vanuit Italië, Frankrijk en andere Spaanse steden naar Marokko oversteken. De prijzen verschillen sterk, net als het aantal overtochten en de tijd die de ferry nodig heeft om Marokko te bereiken. Omdat de meeste mensen de ferry naar Marokko vanuit Zuid-Spanje pakken, en ook wij dit gedaan hebben, zullen we ons hier op richten. Daarnaast geven we een kort overzicht van de andere mogelijke opstappunten.

Tip: wil je jouw ferryticket alvast boeken of eerst meer informatie opvragen? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Marokko ferry overtochten en boek online!

De ferry van Algeciras naar Tanger Med

De snelste route gaat door de Straat van Gibraltar, je ziet Marokko al liggen zodra je de kust bereikt rondom Algeciras. En met een uurtje sta je op het Afrikaanse continent. Met een auto of camper is de ferry tussen Algeciras en Tanger Med de meest voor de hand liggende. Je komt buiten de stad Tanger aan en vanaf hier zit je direct op een snelweg en start het Marokko avontuur direct. Op deze route varen ook de meeste ferry's naar Marokko, ongeveer tien per dag.

Andere opties zijn om vanaf Tarifa of Gibraltar te vertrekken naar Tanger Med, Tanger of Ceuta. Let in het geval van Ceuta op want dit is een Spaanse enclave en technisch gezien ben je dan nog steeds in Spanje.

Zonder auto de ferry pakken: Het is een mogelijkheid om zonder auto of camper de ferry te pakken naar Marokko. Voor ongeveer €30,- ga je al mee, let dan wel goed op de bestemming van de ferry. Zonder vervoer is Tanger Med niet de meest handige bestemming, omdat er niet zoveel is buiten de snelweg.

Wij hebben gebruikgemaakt van de diensten van Carlos (Agence Voyage Ticket), welke net als vele tussenpersonen rondom de havens ferry tickets verkoopt en alles afhandelt. Voor €200,- kochten we een open retour. De datum van de overtocht naar Marokko staat vast, maar terug naar Spanje is open. Online kun je uiteraard ook snel en makkelijk de tickets voor de ferry aanschaffen.

Het papierwerk en de hosselaars

Er is aardig wat papierwerk dat afgehandeld moet worden voordat je Marokko binnen mag komen, zeker als je de oversteek maakt met een eigen camper of auto. Wij maakten de oversteek met FRS waar een douanier aan boord zit om je visum vast af te geven tijdens de overtocht. Dit kan veel tijd schelen. Voor het visum dient een wit formulier te worden ingevuld met daarop o.a. reden van bezoek, bestemming en uiteraard je persoonlijke gegevens. Onze reden was holiday en de bestemming touring Morocco. Als dit naar wens is ingevuld krijg je een stempel van je visum en een uniek nummer (CIN) in je paspoort. Zorg ervoor dat deze goed leesbaar is. Een geel formulier dient weer te worden ingevuld als je Marokko verlaat.

Tip: Het gele formulier hebben wij bij Carlos gelijk meegekregen. Bewaar deze tijdens je reis om Marokko weer te verlaten.

Belangrijk: Het visum voor een bezoek aan Marokko is 90 dagen geldig. Binnen deze tijd dien je Marokko weer te verlaten of een verlenging van het visum te regelen. De camper of auto mag maximaal 180 dagen in het land zijn.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Formulieren voor Marokko
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • ferry naar marokko
  De ferry naar Marokko vanaf Algeciras
  anemptytextlline
 • Ook hier wordt de was gedaan
  anemptytextlline