Het echte leven vastleggen op Social Media is lastig

Social media houdt het reizen niet bij

Geschreven door: Lars

Instagram staat er vol mee, de mooiste foto's van vanlifers en reizigers. Fantastische zonsondergangen, de bizarste blauwe oceanen en de meest gelukkige mensen. Maar is dit ook de werkelijkheid? Voor veel mensen lijken wij ook fulltime te reizen of op vakantie te zijn. En alhoewel dit misschien zo lijkt is het toch niet helemaal zo. We werken en leven 'gewoon' maar dan, tot voor kort, in een camper. De druk is, misschien in mindere mate, ook bij ons aanwezig en een gevoel van moeten. De camper rijdt ten slotte niet gratis en het eten komt niet vanzelf in de koelkast.

Tijdens twee en half jaar leven in een camper wordt ook dit leven gewoon en normaal. Voor ons wordt het daarom steeds gekker om overal foto's van te maken en alles op Facebook en Instagram te posten. Dat zouden we in ons dagelijkse leven in Nederland namelijk ook niet doen.

Leven in het moment

We hebben bewust gekozen voor deze manier van leven, niet om wat anderen ervan vinden maar omdat het goed voelt. Voor ons is het een geweldige manier van leven. En hoewel we graag vertellen over deze manier van leven, en hem kunnen aanraden, zijn we geen personen die dit elk moment van de dag willen delen met de online wereld. Het draait bij ons om het meemaken en bewust zijn in het moment. Zonder elke keer met de camera of telefoon het moment proberen vast te leggen. We herinneren het ons wel, dat is genoeg.

Lees hieronder verder!
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Soms denken we wel, dit is supertof voor op Facebook of Instagram maar vaak blijft het bij die gedachte. In het begin voelden we ons nog een beetje schuldig, noemden we onszelf gekscherend slechte bloggers omdat we juist van de meest leuke en unieke momenten geen foto's of video's hebben. Zo nemen we bijvoorbeeld nooit een camera mee naar (traditionele) festivals en leggen we ons dagelijks leven ook haast niet meer vast. Het is het normale leven voor ons geworden en hoeveel foto's maak jij van je dagelijkse bezigheden?

Minder leven op sociale media

De hele sociale media wereld loopt dan ook een beetje langs ons heen. Persoonlijk gebruiken we het minimaal, sinds enige tijd hebben we de Facebook app van onze telefoons gegooid omdat het nauwelijks iets toevoegt aan het hier en nu. Updates geven we wanneer we er zin in hebben via de pagina's van reizenin.net. Met de tijd lijkt onze behoefte naar sociale media af te nemen en dat is eigenlijk wel lekker. Niet alles vast leggen in foto's of stories. Dat doen we hier wel in de verhalen en berichten.

Hoe ervaar jij jouw social media gebruik tijdens het reizen? Heb jij wel behoefte om dagelijkse bezigheden te delen? Laat wat van je horen in de comments.

One comment on “Het echte leven vastleggen op Social Media is lastig”

 1. Heel veel succes met de nieuwe 4x4. Gaat een mooie uitdaging worden maar dit lukt jullie! Wij wensen jullie vele veilige km en volop nieuwe herinneringen. Geniet van het leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram