Het echte leven vastleggen op Social Media is lastig

Social media houdt het reizen niet bij

Home » Leven in een Camper » Het echte leven vastleggen op Social Media is lastig

door | 1 reactie

Instagram staat er vol mee, de mooiste foto’s van vanlifers en reizigers. Fantastische zonsondergangen, de bizarste blauwe oceanen en de meest gelukkige mensen. Maar is dit ook de werkelijkheid? Voor veel mensen lijken wij ook fulltime te reizen of op vakantie te zijn. En alhoewel dit misschien zo lijkt is het toch niet helemaal zo. We werken en leven ‘gewoon’ maar dan, tot voor kort, in een camper. De druk is, misschien in mindere mate, ook bij ons aanwezig en een gevoel van moeten. De camper rijdt ten slotte niet gratis en het eten komt niet vanzelf in de koelkast.

Tijdens twee en half jaar leven in een camper wordt ook dit leven gewoon en normaal. Voor ons wordt het daarom steeds gekker om overal foto’s van te maken en alles op Facebook en Instagram te posten. Dat zouden we in ons dagelijkse leven in Nederland namelijk ook niet doen.

Leven in het moment

We hebben bewust gekozen voor deze manier van leven, niet om wat anderen ervan vinden maar omdat het goed voelt. Voor ons is het een geweldige manier van leven. En hoewel we graag vertellen over deze manier van leven, en hem kunnen aanraden, zijn we geen personen die dit elk moment van de dag willen delen met de online wereld. Het draait bij ons om het meemaken en bewust zijn in het moment. Zonder elke keer met de camera of telefoon het moment proberen vast te leggen. We herinneren het ons wel, dat is genoeg.

 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Soms denken we wel, dit is supertof voor op Facebook of Instagram maar vaak blijft het bij die gedachte. In het begin voelden we ons nog een beetje schuldig, noemden we onszelf gekscherend slechte bloggers omdat we juist van de meest leuke en unieke momenten geen foto’s of video’s hebben. Zo nemen we bijvoorbeeld nooit een camera mee naar (traditionele) festivals en leggen we ons dagelijks leven ook haast niet meer vast. Het is het normale leven voor ons geworden en hoeveel foto’s maak jij van je dagelijkse bezigheden?

Minder leven op sociale media

De hele sociale media wereld loopt dan ook een beetje langs ons heen. Persoonlijk gebruiken we het minimaal, sinds enige tijd hebben we de Facebook app van onze telefoons gegooid omdat het nauwelijks iets toevoegt aan het hier en nu. Updates geven we wanneer we er zin in hebben via de pagina’s van reizenin.net. Met de tijd lijkt onze behoefte naar sociale media af te nemen en dat is eigenlijk wel lekker. Niet alles vast leggen in foto’s of stories. Dat doen we hier wel in de verhalen en berichten.

Hoe ervaar jij jouw social media gebruik tijdens het reizen? Heb jij wel behoefte om dagelijkse bezigheden te delen? Laat wat van je horen in de comments.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

1 Reactie

 1. Monica

  Heel veel succes met de nieuwe 4×4. Gaat een mooie uitdaging worden maar dit lukt jullie! Wij wensen jullie vele veilige km en volop nieuwe herinneringen. Geniet van het leven.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals