Doorsnee camper leven dag

Hoe ziet een normale dag eruit als je woont en werkt in een camper?

Geschreven door: Lars

Hoe ziet een doorsnee dag eruit als je woont, werkt en leeft in een camper? Nou we kunnen je alvast vertellen, geen dag is hetzelfde. Toch proberen we een dagstructuur aan te houden en zo routine in ons camper leven te bouwen. Dat er van dit alles weinig terecht komt, houdt ons niet tegen om het de volgende morgen opnieuw te proberen. Saai zijn onze dagen nooit!

Opstaan en een ochtendwandeling met ninja

De wekker gaat (bijna) elke dag om 07:30 uur. De ochtendstond heeft ten slotte goud in de mond. Nee gekheid, hoewel het voor sommige mensen lijkt alsof we op een oneindige vakantie zijn is dat niet het geval. En om zo veel mogelijk uit de dag te halen slapen we niet uit. Na een uurtje de omgeving van dat moment te hebben verkend met Ninja zijn ochtendwandeling gaan we gezellig aan het ontbijt en begint de dag echt.

De keuzemogelijkheden voor ons ochtendprogramma

Na meer dan twee jaar leven in de camper blijkt dat geen dag hetzelfde is. Maar intussen kunnen we de vaste keuzemogelijkheden definiëren. En ondanks dat ook daar veel in verschilt gaan we gewoon proberen er een lopend verhaal van te maken.

Ochtend werken

De eerste optie is, helaas 😉 werken. Aangezien we beide productiever zijn in de ochtend proberen we onze uren meestal zo vroeg mogelijk op de dag te maken. Dan hebben we het maar vast gehad. Daarbij komt dat het veel lastiger concentreren is als je een intensief ochtendprogramma hebt gehad. Het werk duurt alleen maar langer doordat we minuten naar het scherm staren zonder dat er wat uit onze handen komt. Zonde!

Surfsessie

Hier begint het interne conflict dat we afgelopen zomer bijna dagelijks hebben gevoerd, want een ochtend surfsessie is zo lekker. Maar daarna ben je, als het een goede sessie was, niet veel meer waard. En zeker, je kunt ook in de middag surfen maar een ochtendsessie is zo veel fijner. Lekker wakker worden in het water, een opkomend zonnetje en daarna een stevige lunch scoren om mee bij te komen.

Op ontdekkingstocht

Als we in onze reismodus zitten proberen we het liefste zo vroeg mogelijk de weg weer op te gaan. Aangezien je nooit weet wat je tegenkomt, kun je maar beter de tijd nemen. Oh ja omdat we niet zo snel reizen zijn we meestal tijdens de lunch aangekomen in onze nieuwe achtertuin. Nog genoeg tijd om daar de omgeving te ontdekken, te surfen of te werken.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • Reizen in beeld Lanzarote
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Met Brutus op ontdekkingstocht
  anemptytextlline