Doorsnee camper leven dag

Hoe ziet een normale dag eruit als je woont en werkt in een camper?

Geschreven door: Lars

Hoe ziet een doorsnee dag eruit als je woont, werkt en leeft in een camper? Nou we kunnen je alvast vertellen, geen dag is hetzelfde. Toch proberen we een dagstructuur aan te houden en zo routine in ons camper leven te bouwen. Dat er van dit alles weinig terecht komt, houdt ons niet tegen om het de volgende morgen opnieuw te proberen. Saai zijn onze dagen nooit!

Opstaan en een ochtendwandeling met ninja

De wekker gaat (bijna) elke dag om 07:30 uur. De ochtendstond heeft ten slotte goud in de mond. Nee gekheid, hoewel het voor sommige mensen lijkt alsof we op een oneindige vakantie zijn is dat niet het geval. En om zo veel mogelijk uit de dag te halen slapen we niet uit. Na een uurtje de omgeving van dat moment te hebben verkend met Ninja zijn ochtendwandeling gaan we gezellig aan het ontbijt en begint de dag echt.

De keuzemogelijkheden voor ons ochtendprogramma

Na meer dan twee jaar leven in de camper blijkt dat geen dag hetzelfde is. Maar intussen kunnen we de vaste keuzemogelijkheden definiëren. En ondanks dat ook daar veel in verschilt gaan we gewoon proberen er een lopend verhaal van te maken.

Ochtend werken

De eerste optie is, helaas 😉 werken. Aangezien we beide productiever zijn in de ochtend proberen we onze uren meestal zo vroeg mogelijk op de dag te maken. Dan hebben we het maar vast gehad. Daarbij komt dat het veel lastiger concentreren is als je een intensief ochtendprogramma hebt gehad. Het werk duurt alleen maar langer doordat we minuten naar het scherm staren zonder dat er wat uit onze handen komt. Zonde!

Surfsessie

Hier begint het interne conflict dat we afgelopen zomer bijna dagelijks hebben gevoerd, want een ochtend surfsessie is zo lekker. Maar daarna ben je, als het een goede sessie was, niet veel meer waard. En zeker, je kunt ook in de middag surfen maar een ochtendsessie is zo veel fijner. Lekker wakker worden in het water, een opkomend zonnetje en daarna een stevige lunch scoren om mee bij te komen.

Op ontdekkingstocht

Als we in onze reismodus zitten proberen we het liefste zo vroeg mogelijk de weg weer op te gaan. Aangezien je nooit weet wat je tegenkomt, kun je maar beter de tijd nemen. Oh ja omdat we niet zo snel reizen zijn we meestal tijdens de lunch aangekomen in onze nieuwe achtertuin. Nog genoeg tijd om daar de omgeving te ontdekken, te surfen of te werken.

Lees hieronder verder!
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat te doen met het middagprogramma?

Na een lekkere lunch start de middag wederom met een stevige Ninja ronde van minimaal een uur. Hij moet zijn energie kwijt en als wij de ochtend hebben gewerkt kunnen wij ook best wat frisse lucht en beweging gebruiken. Want eerlijk is eerlijk, ergonomisch is de camper niet. Daarna volgen de keuzes weer, hoe delen we de middag verder in?

Voorzien in basisbehoeften

Gelukkig hoeven we ons hier niet elke dag mee bezig te houden, maar een paar keer per week komt het toch bovendrijven. Het is een terugkerend fenomeen in ons camper leven, de basisbehoeften. Hebben we nog genoeg water, willen we douchen vanavond, zit het chemische toilet vol, hebben we nog genoeg boodschappen en waar is de supermarkt eigenlijk? Het vervelendste is dat juist dit soort 'taken' vaak veel tijd in beslag nemen.

De zoektocht naar een plek voor de nacht

De ene keer is het eenvoudig, helemaal als je meerdere dagen op een plek blijft, de andere keer is het een zoektocht naar een goede overnachtingsplek. Soms vind je een prima plek bij de gebruikte faciliteiten, maar soms is zo een camperplaats absoluut niet de moeite waard om langer dan nodig te verblijven. Rondrijden dus, op zoek naar een plek waarvan we zeggen, ja hier willen we morgen wakker worden. Klinkt heerlijk he? Het is niet elke dag feest, het komt regelmatig voor dat we op parkeerplaatsen (naast een supermarkt of in een dorp) overnachten bijvoorbeeld als we op doorreis zijn.

Of een van de opties uit de ochtend

Uiteraard hebben we dan nog steeds de keuzemogelijkheden uit de ochtend, die ook prima in de middag kunnen. Soms werken we de hele dag of zijn we de hele dag op ontdekkingstocht. Maar vaak verplichten we onszelf diversiteit aan te brengen zodat we niet hele dagen aan het werk zijn of juist dagen lang onze mail niet checken. Balans is het toverwoord, alle leuke dingen combineren met de nodige activiteiten. De ene week zijn we er beter in dan de andere maar over het algemeen gaat het goed!

Als de avond valt

De avonden zijn (gelukkig) een stuk beter te voorspellen, eerst gaan we weer met Ninja op pad. Het liefste voor de zon onder is. Zoals je al doorhebt, Ninja bepaalt de structuur en dat is voor ons maar wat fijn. 😀 Zo halen we het meeste uit de dag. Avondeten op de Nederlandse tijd lukt al tijden niet meer, vaak is het pas 21:00 uur voordat het eten op tafel staat. Daarna is de tijd aangebroken onszelf terug te trekken in ons gezellige campertje, een boek te pakken of een filmpje of serie op te zetten. Al worden we de laatste tijd steeds vaker vergezelt door goed gezelschap. Waar we (diepgaande) gesprekken voeren of lekker eten met elkaar.

Herkenbaar zo'n (camper leven) dagroutine? Of juist helemaal niet? Hoe vaak veranderen jouw plannen? Zijn we heel gek bezig of zo normaal als ieder ander? We lezen het graag terug in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram