Een camper financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Ga je sparen of sluit je een lening af?

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Veel mensen dromen van een eigen camper én de vrijheid die een camper met zich meebrengt. Helaas, er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Hoe regel je de financiering van zo'n grote aankoop? Je kunt een beroep doen op je spaargeld, maar het is ook mogelijk om (deels) een lening af te sluiten om de camper te financieren. Wat de beste keuze is, hangt geheel af van je eigen persoonlijke situatie en de grootte van de camper.

Wat kost een camper?

Een tweedehands camper heb je al vanaf € 5.000,-. Een nieuwe camper is echter een stuk duurder. Uiteraard heb je ze in verschillende soorten en maten en ook in verschillende prijscategorieën. Zo betaal je voor een Hymer Car 322 ongeveer € 52.000,- en voor een Carthago Liner De Luxe maar liefst € 200.000,-. Naast de aankoopkosten, krijg je uiteraard ook te maken met een aantal vaste lasten. Denk hierbij aan wegenbelasting en de verzekering. Vergeet ook de stallingskosten, onderhoudskosten en brandstof niet. Onthoud altijd: kamperen kun je zo duur maken als je zelf wilt.

Lees hieronder verder!
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Spaargeld

Een camper kopen is voor de één een grotere investering dan voor de ander. Als je genoeg spaargeld hebt, dan is het verstandig om de camper hiervan te financieren. Het is wel belangrijk om een buffer achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven, én om leuke dingen te doen tijdens je reis. Tip: gebruik dus niet al je spaargeld.

Campervakantie

Lukt het allemaal net niet met je spaargeld? Dan is ook de persoonlijke lening geschikt om de camper gedeeltelijk te financieren. De lening houdt in dat je het geleende bedrag in één keer op je bankrekening krijgt gestort. Je betaalt het bedrag in maandelijks termijnen terug, tegen een vaste looptijd en rentepercentage. Zo weet je precies waar je aan toe bent én kun je een deel van jouw spaargeld achter de hand houden.
Wil je naast de financiering van de camper ook nog wat extra financiële ruimte, voor bijvoorbeeld de inventaris van de camper? Dan kun je het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is een flexibele manier van lenen. Het afgeloste bedrag kan namelijk opnieuw opgenomen worden tot het vooraf afgesproken kredietlimiet. Ideaal als je op vakantie een financieel tegenslag te verduren krijgt. De looptijd en de rente van de lening zijn variabel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram