Verliefd op Praia da Marinha

Verscholen strandjes, hoge kliffen en waanzinnige rotsformaties

Geschreven door: Dasja

We zijn inmiddels al goed een jaar niet meer bij Praia da Marinha geweest. En dat vinden we stiekem best jammer. Een ode aan deze te chillen plek in de Algarve, Portugal. Ondanks dat Praia da Marinha populair is en het druk kan zijn met toeristen is het zeer de moeite waard om hier naartoe te gaan. Als je buiten het hoogseizoen reist dan is het nog steeds wel een trekpleister, maar veel rustiger. Wij hebben er zowel in het voor- als najaar gestaan en het kraakheldere water tijdens de zomer helaas moeten missen. Maar niettemin is Praia da Marinha een bezoek meer dan waard, in elk seizoen. Probeer hier iets langer te blijven hangen, en wel om deze redenen.

Praia da Marinha, typisch Algarve

Hier zie je de Algarve zoals je de Algarve kent van de foto’s. Goudgele stranden, blauwe zee en de epische rotsformaties die uit het water omhoogsteken. Het constante beuken van de zee heeft de kust hier bijzonder mooi gemaakt. Het zijn kleine kunstobjecten waar je urenlang naar kunt blijven kijken. Is het een lekkere dag? Dan spendeer je makkelijk een dag(deel) op het strand van Praia da Marinha. Of nog leuker zoek naar een verscholen strandje in de buurt. Vergeet absoluut je zwemspullen niet, ook in de winter is het op goede dagen te doen. In de zomer zal een snorkelset niet misstaan, dat kraakheldere water schreeuwt er gewoon om.

Mooiste strand van de wereld

Dit is het mooiste strand van de wereld?! Goed daar zijn de meningen over verdeeld maar het wordt wel vaak gezegd. Niet voor niets dat wij ook verliefd zijn geworden op dit strand. Net zoals de Lonely Planet, CNN en Tripadvisor die allemaal lyrisch zijn. Vanaf de kliffen, waar je ook heel makkelijk je auto of camper parkeert, heb je goed uitzicht over de kustlijn. Onder de parkeerplaats kijk je direct op Praia da Marinha met aan de rechterkant de rotsformaties in verschillende vormen en maten.

Tip: Praia da Marinha is het perfecte decor om de zonsondergang mee te pakken. Koud biertje in je hand, turend over de zee waar de zon in wegzakt. Klinkt niet verkeerd toch?

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline