Verliefd op Praia da Marinha

Verscholen strandjes, hoge kliffen en waanzinnige rotsformaties

Home » Europa » Portugal » Verliefd op Praia da Marinha

door | 0 Reacties

We zijn inmiddels al goed een jaar niet meer bij Praia da Marinha geweest. En dat vinden we stiekem best jammer. Een ode aan deze te chillen plek in de Algarve, Portugal. Ondanks dat Praia da Marinha populair is en het druk kan zijn met toeristen is het zeer de moeite waard om hier naartoe te gaan. Als je buiten het hoogseizoen reist dan is het nog steeds wel een trekpleister, maar veel rustiger. Wij hebben er zowel in het voor- als najaar gestaan en het kraakheldere water tijdens de zomer helaas moeten missen. Maar niettemin is Praia da Marinha een bezoek meer dan waard, in elk seizoen. Probeer hier iets langer te blijven hangen, en wel om deze redenen.

Praia da Marinha, typisch Algarve

Hier zie je de Algarve zoals je de Algarve kent van de foto’s. Goudgele stranden, blauwe zee en de epische rotsformaties die uit het water omhoogsteken. Het constante beuken van de zee heeft de kust hier bijzonder mooi gemaakt. Het zijn kleine kunstobjecten waar je urenlang naar kunt blijven kijken. Is het een lekkere dag? Dan spendeer je makkelijk een dag(deel) op het strand van Praia da Marinha. Of nog leuker zoek naar een verscholen strandje in de buurt. Vergeet absoluut je zwemspullen niet, ook in de winter is het op goede dagen te doen. In de zomer zal een snorkelset niet misstaan, dat kraakheldere water schreeuwt er gewoon om.

Mooiste strand van de wereld

Dit is het mooiste strand van de wereld?! Goed daar zijn de meningen over verdeeld maar het wordt wel vaak gezegd. Niet voor niets dat wij ook verliefd zijn geworden op dit strand. Net zoals de Lonely Planet, CNN en Tripadvisor die allemaal lyrisch zijn. Vanaf de kliffen, waar je ook heel makkelijk je auto of camper parkeert, heb je goed uitzicht over de kustlijn. Onder de parkeerplaats kijk je direct op Praia da Marinha met aan de rechterkant de rotsformaties in verschillende vormen en maten.

Tip: Praia da Marinha is het perfecte decor om de zonsondergang mee te pakken. Koud biertje in je hand, turend over de zee waar de zon in wegzakt. Klinkt niet verkeerd toch?

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Seven Hanging Valley wandelroute

Opzichzelfstaand is Praia da Marinha de moeite waard om te bezoeken maar de omgeving zeer zeker ook. De Seven Hanging Valley wandelroute is een makkelijke wandeling waarmee je de kustlijn volgt. Je komt onderweg kleine strandjes tegen en stranden die vanaf land helemaal niet te bereiken zijn. Vanaf hoge kliffen daal je af via kleine paadjes verschillende valleien in, om vervolgens weer omhoog te klimmen. De uitzichten zijn elke keer anders en elk strand en vallei kent een uniek en eigen karakter. Eén van de hoogtepunten tijdens deze Seven Hanging Valley wandelroute is Algar de Benagil welke zich het beste lijkt te omschrijven als een overdekt strand met een open raam. De rotskust is uitgeslepen, en een deel boven het strand is ingestort. Wat overblijft is een uniek gezicht, zowel van boven (tijdens de wandeling) of van onder. Het strand is niet per land te bereiken, vanaf Benagil gaan excursies. Zelf zwemmen schijnt te kunnen met goed weer, de dag dat wij het wilden proberen was het helaas onmogelijk. De zee was te wild.

In de omgeving van Praia da Marinha

Nou denk je misschien, oké prima een dagje strandhangen maar dat heb je na een paar dagen toch wel gezien? Hoewel de zonsondergang bij Praia da Marinha nooit zal vervelen, gaat het strand dat op een gegeven moment wel doen. Gelukkig is er in de directe omgeving ook nog meer te doen! Zo zijn de eindeloze paadjes door het achterland te heerlijk om door te wandelen maar op de mountainbike worden ze nog toffer.

En loop vanaf Praia da Marinha naar de oostkant (links als je naar de zee kijkt 😉 ) want ook hier vind je de mooiste verscholen strandjes. Zeven maar liefst. Sommige bereikbaar, andere niet. Maar eerst kom je nog langs een mega luxe maar verlaten villa. Twee zwembaden, een tennisbaan, jacuzzi’s alles zat erop en eraan. Waarschijnlijk is de locatie niet (meer) veilig op nog geen 50 meter van de rand van de kliffen. Nu zit de villa onder de graffiti en kun je er stiekem doorheen lopen. Er gaan paadjes helemaal tot Praia de Albandeira en verder. Als je in de buurt bent is Praia de Albandeira is een must see. Met laag water opent er een doorgang naar een anders afgesloten strand. De stranden Algar de Albandeira en iets verderop Arco de Albandeira zijn fotogeniek. Beide liggen tussen Praia da Marinha en Praia de Albandeira, maar natuurlijk dichterbij Albandeira.

Verder ben je vanuit Praia da Marinha eigenlijk overal zo en nooit ver van een stad. Lagoa is zelfs op de fiets prima te doen, al zit er af en toe een flinke klim tussen, en met de auto zit je zo in Portimão of Lagos. Ook het vliegveld van Faro is met een uurtje bereikt en in een ruim uur zit je in Sagres. Andere leuke plekjes in de buurt zijn Aljezur, Monchique en Silves.

Waarom wij verliefd zijn op Praia da Marinha

Onze eerste kerst met de camper hebben we hier gevierd. ’s Ochtends een duik in het water met de surfplanken, gewoon omdat het kon. ’s Avonds een kerst BBQ en kampvuurtje. Want het hele jaar door is het klimaat hier prima in orde. In die periode zijn we meerdere malen teruggekeerd naar deze plek. Wildkamperen tussen de bosjes, elke keer een nieuw plekje, lekker wandelen, nee het verveelde nooit. Ook is deze plek voor ons speciaal doordat we hier de eerste twee weken hebben gestaan nadat we Ninja hadden geadopteerd. Ondanks deze fijne ervaringen zijn we later in 2017 door de politie weggestuurd. Of het wildkamperen nu nog wordt getolereerd dat durven we niet te zeggen. Gelukkig hadden we voor deze minder positieve ervaring Praia da Marinha al in ons hart gesloten.

Tip: In de winterperiode is het hier niet heel druk met toeristen. Is het wel druk bij Praia da Marinha dan is de kans groot dat het al snel rustiger wordt wanneer je een stukje oostelijk of westelijk oploopt.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals