Moet je egoïstisch zijn om te reizen? Misschien wel..

De term egoïsme wordt niet snel aan rondreizen gekoppeld

Home » Voorbereiding » Moet je egoïstisch zijn om te reizen? Misschien wel..

door | 0 Reacties

Dat wij reizen tof vinden is wel duidelijk. Anders zouden we het nooit zo lang volhouden. Maar er is ook een misschien wat duistere kant aan reizen. Vind je het al spannend worden? Het is niet zo dat we allemaal schimmige dingen doen in afgelegen straatjes, maar er komt het nodige egoïsme kijken bij reizen voor onbepaalde tijd. Natuurlijk is een beetje egoïsme best gezond maar wanneer wordt het te veel? Eén ding is in ieder geval zeker, je moet meer dan een beetje egoïstisch zijn om te reizen. Waarom wij dit vinden? Lees snel verder.

Iedereen achter laten voor jouw droomreis

De eerste grote stap die je zet om op een lange reis te gaan kan voor veel mensen direct een afknapper zijn. Je laat je vertrouwde omgeving en je vrienden en familie achter voor een lange periode of zelfs voor een onbepaalde tijd. En dat kan best lastig zijn. Is jouw droom het waard om het dagelijkse leven van je familie en vrienden te missen? Ga je echt je neefje of nichtje voor een paar jaar niet zien? Of blijf je weg bij de bruiloft of bevalling van je vrienden? Zoals je begrijpt er zijn veel belangrijke momenten in de levens van anderen die je graag met ze wilt delen. Maar juist dat, het vastzitten in het dagelijkse leven en de levens van anderen, moet worden doorbroken om voor jouw droom te gaan. Jouw reis, jouw avontuur.

 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vasthouden aan jouw droom

Als je voor je droom gaat, wat voor een droom dat ook is, moet alles wijken om die ook echt te verwezenlijken. Bij een droomreis is het handig om alles eerst concreet te maken. Waar ga je heen, hoe ga je rondreizen, voor hoelang wil je wegblijven en hoeveel geld heb je nodig? Als je dat weet kun je een reisbudget opstellen. Dan is het zaak om die begroting kloppend te krijgen en het beoogde spaarbedrag binnen te halen. Nee zeggen tegen uitjes met vrienden en familie, minder uitgaan en alles wat nodig is om te sparen voor je reis. Uiteindelijk zul je je alle zekerheden, of een deel, gaan opzeggen. Dag baas, tot ooit. Doei fijn huis en al die leuke meubeltjes.

Met niemand rekening houden

Zoals je doorhebt, je bent tijdens de voorbereiding al veel met jezelf en jouw droomreis bezig. Maar ook daarna hou je vaak rekening met niemand. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en kan het plan zo nu en dan wijzigen. Toch ga je de route naar Marokko niet opeens afbreken om met iemand die je net hebt leren kennen richting IJsland te gaan. De wegen scheiden, mensen komen en mensen gaan. Idem voor het achterlaten van locals. Op een gegeven moment ga je door, terwijl zij achterblijven in dat leuke stadje.

Drie belangrijke speerpunten die lastig kunnen zijn tijdens je reis. Ben je egoïstisch of moet je egoïstisch zijn om jouw droomreis ook echt uit te voeren? Misschien een beetje of is doorzettingsvermogen een veel betere term? Wat vind jij? We lezen het graag terug in de comments.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals