Moet je egoïstisch zijn om te reizen? Misschien wel..

De term egoïsme wordt niet snel aan rondreizen gekoppeld

Geschreven door: Lars

Dat wij reizen tof vinden is wel duidelijk. Anders zouden we het nooit zo lang volhouden. Maar er is ook een misschien wat duistere kant aan reizen. Vind je het al spannend worden? Het is niet zo dat we allemaal schimmige dingen doen in afgelegen straatjes, maar er komt het nodige egoïsme kijken bij reizen voor onbepaalde tijd. Natuurlijk is een beetje egoïsme best gezond maar wanneer wordt het te veel? Eén ding is in ieder geval zeker, je moet meer dan een beetje egoïstisch zijn om te reizen. Waarom wij dit vinden? Lees snel verder.

Iedereen achter laten voor jouw droomreis

De eerste grote stap die je zet om op een lange reis te gaan kan voor veel mensen direct een afknapper zijn. Je laat je vertrouwde omgeving en je vrienden en familie achter voor een lange periode of zelfs voor een onbepaalde tijd. En dat kan best lastig zijn. Is jouw droom het waard om het dagelijkse leven van je familie en vrienden te missen? Ga je echt je neefje of nichtje voor een paar jaar niet zien? Of blijf je weg bij de bruiloft of bevalling van je vrienden? Zoals je begrijpt er zijn veel belangrijke momenten in de levens van anderen die je graag met ze wilt delen. Maar juist dat, het vastzitten in het dagelijkse leven en de levens van anderen, moet worden doorbroken om voor jouw droom te gaan. Jouw reis, jouw avontuur.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Door de Hoge-Atlas met de camper
    anemptytextlline
  • High five pik!
    anemptytextlline
  • reizen met dasja
    Dasja aan het onderhandelen
    anemptytextlline
  • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
    anemptytextlline
  • Lars kijkt uit over Mývatn
    anemptytextlline
  • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
    anemptytextlline
  • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • DCIM105GOPROG0304146.
    anemptytextlline
  • Surfen viana do castelo
    anemptytextlline
  • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
    anemptytextlline
  • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
    anemptytextlline
  • Met de camper door het Rifgebergte
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vasthouden aan jouw droom

Als je voor je droom gaat, wat voor een droom dat ook is, moet alles wijken om die ook echt te verwezenlijken. Bij een droomreis is het handig om alles eerst concreet te maken. Waar ga je heen, hoe ga je rondreizen, voor hoelang wil je wegblijven en hoeveel geld heb je nodig? Als je dat weet kun je een reisbudget opstellen. Dan is het zaak om die begroting kloppend te krijgen en het beoogde spaarbedrag binnen te halen. Nee zeggen tegen uitjes met vrienden en familie, minder uitgaan en alles wat nodig is om te sparen voor je reis. Uiteindelijk zul je je alle zekerheden, of een deel, gaan opzeggen. Dag baas, tot ooit. Doei fijn huis en al die leuke meubeltjes.

Met niemand rekening houden

Zoals je doorhebt, je bent tijdens de voorbereiding al veel met jezelf en jouw droomreis bezig. Maar ook daarna hou je vaak rekening met niemand. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en kan het plan zo nu en dan wijzigen. Toch ga je de route naar Marokko niet opeens afbreken om met iemand die je net hebt leren kennen richting IJsland te gaan. De wegen scheiden, mensen komen en mensen gaan. Idem voor het achterlaten van locals. Op een gegeven moment ga je door, terwijl zij achterblijven in dat leuke stadje.

Drie belangrijke speerpunten die lastig kunnen zijn tijdens je reis. Ben je egoïstisch of moet je egoïstisch zijn om jouw droomreis ook echt uit te voeren? Misschien een beetje of is doorzettingsvermogen een veel betere term? Wat vind jij? We lezen het graag terug in de comments.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram