Goed verzekerd op pad met de camperverzekering

Of je nu een tweedehands of nieuwe camper hebt, een verzekering is verplicht

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Of je nu een nieuwe of een tweedehands camper hebt, je kiest zelf de dekking die het beste bij jouw buitenlandse vakanties past. Je kunt kiezen voor een basisdekking of een aanvullende dekking voor extra zekerheid, zodat je altijd in het buitenland goed verzekerd op weg kan. De ANWB biedt camperverzekeringen aan waar je kunt kiezen uit een WA, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco. Tot slot krijg je ook nog een ledenkorting van 5% en je no-claim kan oplopen tot 80%.

Ga je met de auto naar je bestemming, let dan op de dekking die je hebt en kijk of je deze wilt uitbreiden. Check dus voor vertrek de autoverzekering. Kijk naar wat jouw autoverzekering dekt en of je nog uitbreidende verzekeringen nodig hebt voor in het buitenland. Als je weet waar je aan toe bent, dan kan dat een gerust gevoel geven.

Verzekeringen checken en...

Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto of camper. Deze heb je uiteraard al, anders mag je de weg niet op. Maar hoe zit het met schade door en aan een camper of een caravan? Schade die jij met je caravan of camper maakt aan een ander voertuig kun je claimen met de auto- of camperverzekering. Voor schade aan de caravan zelf moet je een aparte caravan- of aanhangerverzekering afsluiten. Caravans en aanhangers boven de 750kg hebben sowieso een eigen kentekenbewijs en nummerplaat en dus ook een eigen verzekering nodig. De dekking die je in Nederland hebt met de auto- of camperverzekering, geldt in Europa vaak overal. Tot slot kun je ook je eigen spullen meeverzekeren. Met de aanvullende inventaris dekking is schade aan bijvoorbeeld je televisie, kookgerei en beddengoed meeverzekerd.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline