Goed verzekerd op pad met de camperverzekering

Of je nu een tweedehands of nieuwe camper hebt, een verzekering is verplicht

Home » Voorbereiding » Goed verzekerd op pad met de camperverzekering

door | 0 Reacties

Gastartikel – Of je nu een nieuwe of een tweedehands camper hebt, je kiest zelf de dekking die het beste bij jouw buitenlandse vakanties past. Je kunt kiezen voor een basisdekking of een aanvullende dekking voor extra zekerheid, zodat je altijd in het buitenland goed verzekerd op weg kan. De ANWB biedt camperverzekeringen aan waar je kunt kiezen uit een WA, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco. Tot slot krijg je ook nog een ledenkorting van 5% en je no-claim kan oplopen tot 80%.

Ga je met de auto naar je bestemming, let dan op de dekking die je hebt en kijk of je deze wilt uitbreiden. Check dus voor vertrek de autoverzekering. Kijk naar wat jouw autoverzekering dekt en of je nog uitbreidende verzekeringen nodig hebt voor in het buitenland. Als je weet waar je aan toe bent, dan kan dat een gerust gevoel geven.

Verzekeringen checken en…

Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto of camper. Deze heb je uiteraard al, anders mag je de weg niet op. Maar hoe zit het met schade door en aan een camper of een caravan? Schade die jij met je caravan of camper maakt aan een ander voertuig kun je claimen met de auto- of camperverzekering. Voor schade aan de caravan zelf moet je een aparte caravan- of aanhangerverzekering afsluiten. Caravans en aanhangers boven de 750kg hebben sowieso een eigen kentekenbewijs en nummerplaat en dus ook een eigen verzekering nodig. De dekking die je in Nederland hebt met de auto- of camperverzekering, geldt in Europa vaak overal. Tot slot kun je ook je eigen spullen meeverzekeren. Met de aanvullende inventaris dekking is schade aan bijvoorbeeld je televisie, kookgerei en beddengoed meeverzekerd.

 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Accessoires en/of luifel van de camper meeverzekerd?

Indien je accessoires en/of de luifel van de camper wenst mee te verzekeren dien je dat vaak apart op te geven bij de camperverzekeraar. Je kan accessoires bij de meeste verzekeraars onbeperkt meeverzekeren. Soms worden er ook standaard bedragen genoemd voor accessoires of een luifel; bijvoorbeeld tot €2500,- meeverzekerd.

Let op: Soms zijn bepaalde accessoires verzekerd met een maximale vergoeding. Onder accessoires wordt meestal verstaan: af-fabriek, extra of later (na aflevering) aangebrachte zaken zoals een zonnecollector, fietsdrager, luifel, schotel, enzovoort.

En.. gaan

Bestemming gekozen, verzekeringen gecheckt, ingepakt en gaan. Lekker op reis met de camper of auto (met caravan). Controleer voor vertrek ook even of je een goede reisverzekering hebt afgesloten voor iedereen (als je met je gezin gaat). Dan kan de reis beginnen.

Gast
Gast | Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets