Lees-, kijk- en luistertips om je alvast down under te wanen

Leer Australië kennen via deze films, boeken en artiesten

Geschreven door: Charlotte

Australië is qua inwoneraantal maar een klein landje, en dat is waarschijnlijk de reden voor het feit dat het in eerste instantie lastig lijkt een paar bekende Australische films en artiesten te noemen. Maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Het aanbod is even gevarieerd als Australië zelf, van films opgenomen in outback Australia tot muziek die het best klinkt op een wit surfstrand met ondergaande zon. We zetten hier een aantal Australische favorieten voor je op een rijtje die je hopelijk helpen bij de voorpret of tijdens je avontuur down under.

Australië op het witte doek

Australiërs zijn er trots op als hun stad of dorp als filmlocatie wordt gebruikt. Het is een goede manier om een voorproefje te krijgen van de natuur en alvast te wennen aan de Aussie accentjes. Deze films zijn typisch Australisch:

 • Australia: met Nicole Kidman en Hugh Jackman in de hoofdrollen is dit een van de bekendste Australische films. De film speelt zich voornamelijk af op een ranch en vindt plaats tijdens de bombardementen op Darwin in de Tweede Wereldoorlog. De ranch uit de film is open als kampeerplek, een aanrader als je in de buurt bent.
 • Mad Max: kom je in de outback van Nieuw-Zuid-Wales, dan zal iedereen je erop wijzen dat delen van Mad Max er zijn opgenomen. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom: de karakteristieke rode outback met waanzinnige zonsondergangen is het perfecte filmdecor.
 • Wolf Creek: als je gaat roadtrippen in Australië zal je vaak de vraag gesteld worden of je Wolf Creek al hebt gezien. Zelf durfden we deze Australische horrorfilm niet te kijken, aangezien het verhaal gaat over drie roadtrippers met autopech. De voorbijganger die stopt om ze te helpen blijkt een sadistische moordenaar. Een typisch Australische film, maar bedenk je dat de outback ook zonder horrofilms al spannend genoeg kan zijn.. Dat de film gebaseerd is op de Australische Backpacker Murders helpt ook niet mee.
Lees hieronder verder!
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline