Backpacken musthaves

Dingen waar je altijd een plekje voor moet vrijmaken in je backpack, maar misschien niet meteen aan denkt

Geschreven door: Charlotte

De eerste keer dat ik ging backpacken, nam ik genoeg spullen mee die ik absoluut niet nodig had. Ik nam echter ook genoeg dingen niet mee die ik achteraf wél nodig had en waar mijn reis op sommige momenten beslist wat gemakkelijker door was geweest. Door schande en schade wijs geworden zijn dit mijn tips waarmee je je reis nog net wat meer comfortabel maakt.

Categorie: Tas

Het begint al met je tas. Tijdens mijn eerste keer backpacken was ik hier al meteen gezakt. Ik nam namelijk een grote, lompe koffer mee (ja, echt waar). Ik schaam me hier nog steeds voor, vooral omdat dit in landen als Bolivia, Peru en Ecuador ongelofelijk onhandig en vaak zelfs onhygiënisch is. Tip 1 is dus misschien overbodig, maar koop een backpack. Daarnaast zijn er nog een paar andere voorwerpen die het reizen met een backpack fijner kunnen maken:

 • Packing cubes: als je ergens ongelukkig van wordt, is het van ’s nachts op een nieuwe bestemming aankomen en dan je pyjama niet kunnen vinden. Wat het leven dan makkelijker maakt, zijn packing cubes: zakken die je met een rits kunt afsluiten en waarmee je je backpack opdeelt in compartimenten. Zo kan je bijvoorbeeld al je t-shirts in één zak doen, en je sokken en ondergoed in een andere. Je koopt ze bij de Decathlon of bij de Bever, maar bij een kleiner budget werken plastic zakken ook prima.
 • Day pack: neem niet alleen je grote backpack mee, maar ook een kleinere rugzak, je zogenaamde day pack. Het handigst is een kleine rugzak die je bijvoorbeeld mee kan nemen als handbagage in het vliegtuig, in lange afstandsbussen en treinen, maar ook om een dagtrip/hike mee te maken vanuit je hostel.
 • Slotje: neem een klein slotje mee waarmee je eventueel je tas kunt afsluiten. In hostels komt een slotje daarnaast goed van pas omdat je voor de lockers in hostels vaak je eigen slotje moet gebruiken, deze hoef je dan niet te huren bij de receptie.
 • Flight bag: een flight bag is eigenlijk een enorme zak waar je je backpack in kunt doen wanneer je gaat vliegen of je backpack onderin de bus wordt gegooid. Naast het feit dat het je backpack langer mooi houdt, is het grote voordeel dat je de flight bag kunt afsluiten. Handig, want je weet nooit wat ermee gebeurt op een lange busreis.

Tip: rol je kleding op, dit bespaart ruimte en zorgt ook nog eens voor minder kreukels.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Australie reisroutes
  Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline