Backpacken musthaves

Dingen waar je altijd een plekje voor moet vrijmaken in je backpack, maar misschien niet meteen aan denkt

Geschreven door: Charlotte

De eerste keer dat ik ging backpacken, nam ik genoeg spullen mee die ik absoluut niet nodig had. Ik nam echter ook genoeg dingen niet mee die ik achteraf wél nodig had en waar mijn reis op sommige momenten beslist wat gemakkelijker door was geweest. Door schande en schade wijs geworden zijn dit mijn tips waarmee je je reis nog net wat meer comfortabel maakt.

Categorie: Tas

Het begint al met je tas. Tijdens mijn eerste keer backpacken was ik hier al meteen gezakt. Ik nam namelijk een grote, lompe koffer mee (ja, echt waar). Ik schaam me hier nog steeds voor, vooral omdat dit in landen als Bolivia, Peru en Ecuador ongelofelijk onhandig en vaak zelfs onhygiënisch is. Tip 1 is dus misschien overbodig, maar koop een backpack. Daarnaast zijn er nog een paar andere voorwerpen die het reizen met een backpack fijner kunnen maken:

  • Packing cubes: als je ergens ongelukkig van wordt, is het van ’s nachts op een nieuwe bestemming aankomen en dan je pyjama niet kunnen vinden. Wat het leven dan makkelijker maakt, zijn packing cubes: zakken die je met een rits kunt afsluiten en waarmee je je backpack opdeelt in compartimenten. Zo kan je bijvoorbeeld al je t-shirts in één zak doen, en je sokken en ondergoed in een andere. Je koopt ze bij de Decathlon of bij de Bever, maar bij een kleiner budget werken plastic zakken ook prima.
  • Day pack: neem niet alleen je grote backpack mee, maar ook een kleinere rugzak, je zogenaamde day pack. Het handigst is een kleine rugzak die je bijvoorbeeld mee kan nemen als handbagage in het vliegtuig, in lange afstandsbussen en treinen, maar ook om een dagtrip/hike mee te maken vanuit je hostel.
  • Slotje: neem een klein slotje mee waarmee je eventueel je tas kunt afsluiten. In hostels komt een slotje daarnaast goed van pas omdat je voor de lockers in hostels vaak je eigen slotje moet gebruiken, deze hoef je dan niet te huren bij de receptie.
  • Flight bag: een flight bag is eigenlijk een enorme zak waar je je backpack in kunt doen wanneer je gaat vliegen of je backpack onderin de bus wordt gegooid. Naast het feit dat het je backpack langer mooi houdt, is het grote voordeel dat je de flight bag kunt afsluiten. Handig, want je weet nooit wat ermee gebeurt op een lange busreis.

Tip: rol je kleding op, dit bespaart ruimte en zorgt ook nog eens voor minder kreukels.

Tekst gaat hieronder verder!
  • australie klimaat en beste reis tijd
    Droogte in de Australische outback
    anemptytextlline
  • Eagle Bay vineyard in West-Australië
    anemptytextlline
  • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
    anemptytextlline
  • Australie reisroutes
    Typische campspot nationaal park
    anemptytextlline
  • Sydney CBD
    anemptytextlline
  • De Wallaman Falls in Queensland
    anemptytextlline
  • Reisroutes Australie
    Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
    anemptytextlline
  • Picknicken in Melbourne
    anemptytextlline
  • Opeens lopen er emoes op de weg
    anemptytextlline
  • Kamperen bij de boer in de wei
    anemptytextlline
  • Het boerenleven in Australië
    anemptytextlline
  • Road trains in Australië
    anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Categorie: Administratie

In de categorie “administratie” zijn er een aantal dingen die goed zijn om bij je te hebben:

  • Dollars: voor het geval je beroofd wordt van je pinpas en cash geld nodig hebt, of voor het geval je pinpas nergens werkt: dollars accepteren ze vrijwel overal ter wereld. Zelf had ik altijd ongeveer $100 bij me, die ik ver onderin mijn tas had verstopt. In Europa zijn Euro’s natuurlijk handiger.
  • Creditcard: naast je pinpas kan het handig zijn om een creditcard mee te nemen, een debit card (pinpas) wordt buiten Europa namelijk op veel plekken niet geaccepteerd als je bij een ho(s)tel of winkel wilt betalen.
  • Kopie van je paspoort: voor het geval je paspoort wordt gestolen of wanneer je een visumaanvraag wilt doen.
  • Pasfoto’s: wederom voor eventuele visumaanvragen.

Categorie: Slapen

Niet geheel onbelangrijk: ook voor een goede nachtrust zijn er een aantal voorwerpen die je het beste uit voorzorg in je backpack kan stoppen:

  • Lakenzak: bed bugs, vieze hostelbedden, nachttreinen waarvan de lakens al een tijdje niet verschoond lijken te zijn.. Een lakenzak is de oplossing: het weegt bijna niks, en voelt toch een stuk hygiënischer. Een satijnen lakenzak is nog beter, omdat deze ook bed bugs buiten houden.
  • Oordoppen: voor snurkers in hostels, luidruchtige airco’s, en buschauffeurs die graag de volumeknop opendraaien. Essentieel!
  • Hoofdlamp: voor wanneer je middenin de nacht naar de wc moet tijdens het kamperen, of de weg probeert te vinden in een donkere hostelkamer.
  • Condooms: voor wanneer je juist niet wilt slapen.

Tip: ga je naar Azië? Koop dan je satijnen lakenzak bijvoorbeeld in Vietnam, waar ze goedkoper zijn dan in Nederland.

Categorie: Onderweg

Een groot deel van je reis breng je waarschijnlijk onderweg door, in (nacht)bussen en treinen, of in het vliegtuig. De volgende dingen maken je reis net wat aangenamer:

  • Boek of e-reader
  • Reisziektepillen: vooral tijdens boottochten heb ik die zelf hard nodig..
  • Emaille reisbeker: als je weet dat je veel met de trein gaat reizen door Azië, is dit een must. Je kunt hier namelijk gratis kokend water aftappen, waar je thee of noodles mee kunt maken.
  • Spork: een vork, mes en vork ineen voor die instant noodles of picknick.
  • Notitieboekje

Categorie: Overig

  • Teenslippers: ook handig als je niet naar de zon reist, bijvoorbeeld in hostels, douches of tijdens lange treinreizen.
  • Wereldstekker
  • Duct tape
  • Sarong: neemt weinig ruimte in en kan gebruikt worden als handdoek, strandlaken en dekentje.

Heb jij nog extra tips bij het inpakken van je backpack, of items die jij echt altijd meeneemt? Laat ze achter in de reacties!

Geschreven door:
Charlotte
is ijs- en reisverslaafd en wordt blij van lange treinreizen en eindeloze roadtrips. Het liefst door troosteloze gebieden als Siberië, de Australische outback of Kazachstan, al is ze zeker ook te porren voor witte stranden of drukke steden. In Nederland studeerde ze Spaans en Politicologie, werkte ze freelance voor verschillende startups en runde ze een kledingbedrijfje met twee vrienden die ze in Mongolië tegen het lijf liep en waarvoor ze samenwerkte met een familie in Vietnam. Inmiddels staat de teller op bijna zestig landen in vijf continenten en bracht ze 2,5 jaar in het buitenland door. Favoriete reisbestemmingen zijn Argentinië, Iran, Australië en de VS.

One comment on “Backpacken musthaves”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram