Juweeltjes van Noord-Spanje

Zonder verwachtingen ontdek je de mooiste plekken

Geschreven door: Lars

Na genoten te hebben van de Spaanse fjorden nemen we een kijkje in het binnenland. De eerste kennismaking, in december 2015, met Spanje viel wat tegen dus onze verwachtingen zijn laag. Onterecht, want Noord-Spanje heeft schitterende verrassingen voor ons in petto. Van warmwaterbronnen tot door de mens gevormde unieke landschappen die weer in de armen van moeder natuur zijn gesloten.

Ourense en de thermische baden

Zodra we lezen dat Ourense enkele geothermische bronnen heeft, staat het besluit vast, hier stoppen we om uitgebreid te genieten van een lekker lang bad. Tot groot genoegen heeft Ourense (meerdere) openbare baden aangelegd die worden gevuld met het warme water uit de bronnen langs de rivier. Net als een paar ouden van dagen genieten we de hele dag in het Pozas Outariz. Baden op verschillende temperatuur wisselen we af met in het gras genieten van de zon. Wat een dag, die Spanjaarden weten hoe ze moeten ontspannen. Genieten van zoiets simpels, warm water.

Hoe verleidelijk het ook is om meerdere dagen te blijven staan, en de andere baden eens uit te proberen, nemen we een wijselijk besluit; doorrijden. Een deadline in Madrid zorgt ervoor dat er meters gemaakt moeten worden, en er zijn nog andere hoogtepunten onderweg die we willen bezoeken.

Mirador de Orellán

Het Las Médulas cultureel park staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en daar isŒ alle reden toe. Het park is verbluffend en doet het meest denken aan landschappen uit China. Vanaf Mirador de Orellán (de uitkijkpost van Orellán) is het park te overzien, gruwelijke rotsformaties gevormd door de mens maar ondertussen weer terug in de armen gesloten door moeder natuur.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Romeinse invloeden in Medinaceli
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Vallei Cola de Caballo Spanje
  anemptytextlline
 • Monasterio de Piedra noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Woestijn noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Plaza Mayor, Madrid
  anemptytextlline
 • Paleis in het La Alhambra Granada
  anemptytextlline