Juweeltjes van Noord-Spanje

Zonder verwachtingen ontdek je de mooiste plekken

Home » Europa » Spanje » Juweeltjes van Noord-Spanje

door | 0 Reacties

Na genoten te hebben van de Spaanse fjorden nemen we een kijkje in het binnenland. De eerste kennismaking, in december 2015, met Spanje viel wat tegen dus onze verwachtingen zijn laag. Onterecht, want Noord-Spanje heeft schitterende verrassingen voor ons in petto. Van warmwaterbronnen tot door de mens gevormde unieke landschappen die weer in de armen van moeder natuur zijn gesloten.

Ourense en de thermische baden

Zodra we lezen dat Ourense enkele geothermische bronnen heeft, staat het besluit vast, hier stoppen we om uitgebreid te genieten van een lekker lang bad. Tot groot genoegen heeft Ourense (meerdere) openbare baden aangelegd die worden gevuld met het warme water uit de bronnen langs de rivier. Net als een paar ouden van dagen genieten we de hele dag in het Pozas Outariz. Baden op verschillende temperatuur wisselen we af met in het gras genieten van de zon. Wat een dag, die Spanjaarden weten hoe ze moeten ontspannen. Genieten van zoiets simpels, warm water.

Hoe verleidelijk het ook is om meerdere dagen te blijven staan, en de andere baden eens uit te proberen, nemen we een wijselijk besluit; doorrijden. Een deadline in Madrid zorgt ervoor dat er meters gemaakt moeten worden, en er zijn nog andere hoogtepunten onderweg die we willen bezoeken.

Mirador de Orellán

Het Las Médulas cultureel park staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en daar isŒ alle reden toe. Het park is verbluffend en doet het meest denken aan landschappen uit China. Vanaf Mirador de Orellán (de uitkijkpost van Orellán) is het park te overzien, gruwelijke rotsformaties gevormd door de mens maar ondertussen weer terug in de armen gesloten door moeder natuur.

 • Vallei Cola de Caballo Spanje
  anemptytextlline
 • Plaza Mayor, Madrid
  anemptytextlline
 • Natuurpark Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Paleis in het La Alhambra Granada
  anemptytextlline
 • Monasterio de Piedra noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Waterrat Cordoba
  anemptytextlline
 • Romeinse invloeden in Medinaceli
  anemptytextlline
 • Woestijn noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Schuurtjes op palen in Spaanse fjorden
  anemptytextlline
 • Kenmerkende bergen van Montserrat
  anemptytextlline
 • Ochtendwandeling Mirador de Orellán
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim drie maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zo is Mirador de Orellán ontstaan

De Romeinen, wie anders, zochten hier naar goud. Dat deden ze op een redelijk unieke manier, tunnels en gangenstelsels werden in de bergen gegraven om vervolgens vol te laten lopen met water. Doordat er bijna geen rots te bekennen is en de aarde uit zand en klei bestaat, brokkelt het gemakkelijk af. De aarde wordt door het water meegevoerd en zo komt de laag rijk aan goud bloot te liggen.
Tijdens dit proces zijn hele heuvels weggespoeld. Maar wat Las Médulas en het gebied onder Mirador de Orellán uniek maakt, zijn de ‘pilaren’ die overeind zijn blijven staan. Noem het onnauwkeurigheid of gewoon pech, maar het proces dat de Romeinen gebruikten, heeft een uniek verschijnsel achtergelaten. Tussen ‘blokken’ in is een deel van de heuvel blijven staan. Hedendaags is dit opgegaan in de natuur en zijn het de overgebleven tunnels en informatieborden die de invloed van de mens verklappen.

Tip: Heb je de tijd, loop naar beneden en verken het gebied waar Mirador de Orellán over uitkijkt. La Cuevona en La Encantade zijn de moeite waard. Dit zijn niet gebruikte gangenstelsels waar je in kan.

Op naar Madrid

De tijd begint te dringen, er moet vaart gemaakt worden om op tijd in Madrid te zijn. In één ruk rijden we door naar Segovia. Halverwege de middag komen we aan, wat een verrassing. Deze stad heeft een unieke sfeer die we, na zo lang reizen, nog niet vaak hebben gezien. Helaas moeten we door, maar hij staat op ons lijstje voor een volgende keer. Nu richting Madrid.

Zelf reizen in Spanje?

Ben je enthousiast geworden over Spanje en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets