Juweeltjes van Noord-Spanje

Zonder verwachtingen ontdek je de mooiste plekken

Geschreven door: Lars

Na genoten te hebben van de Spaanse fjorden nemen we een kijkje in het binnenland. De eerste kennismaking, in december 2015, met Spanje viel wat tegen dus onze verwachtingen zijn laag. Onterecht, want Noord-Spanje heeft schitterende verrassingen voor ons in petto. Van warmwaterbronnen tot door de mens gevormde unieke landschappen die weer in de armen van moeder natuur zijn gesloten.

Ourense en de thermische baden

Zodra we lezen dat Ourense enkele geothermische bronnen heeft, staat het besluit vast, hier stoppen we om uitgebreid te genieten van een lekker lang bad. Tot groot genoegen heeft Ourense (meerdere) openbare baden aangelegd die worden gevuld met het warme water uit de bronnen langs de rivier. Net als een paar ouden van dagen genieten we de hele dag in het Pozas Outariz. Baden op verschillende temperatuur wisselen we af met in het gras genieten van de zon. Wat een dag, die Spanjaarden weten hoe ze moeten ontspannen. Genieten van zoiets simpels, warm water.

Hoe verleidelijk het ook is om meerdere dagen te blijven staan, en de andere baden eens uit te proberen, nemen we een wijselijk besluit; doorrijden. Een deadline in Madrid zorgt ervoor dat er meters gemaakt moeten worden, en er zijn nog andere hoogtepunten onderweg die we willen bezoeken.

Mirador de Orellán

Het Las Médulas cultureel park staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en daar isŒ alle reden toe. Het park is verbluffend en doet het meest denken aan landschappen uit China. Vanaf Mirador de Orellán (de uitkijkpost van Orellán) is het park te overzien, gruwelijke rotsformaties gevormd door de mens maar ondertussen weer terug in de armen gesloten door moeder natuur.

Lees hieronder verder!
 • Woestijn noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Ochtendwandeling Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Schuurtjes op palen in Spaanse fjorden
  anemptytextlline
 • Waterrat Cordoba
  anemptytextlline
 • Romeinse invloeden in Medinaceli
  anemptytextlline
 • Plaza Mayor, Madrid
  anemptytextlline
 • Paleis in het La Alhambra Granada
  anemptytextlline
 • Kenmerkende bergen van Montserrat
  anemptytextlline
 • Vallei Cola de Caballo Spanje
  anemptytextlline
 • Natuurpark Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Monasterio de Piedra noord-Spanje
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim vier maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zo is Mirador de Orellán ontstaan

De Romeinen, wie anders, zochten hier naar goud. Dat deden ze op een redelijk unieke manier, tunnels en gangenstelsels werden in de bergen gegraven om vervolgens vol te laten lopen met water. Doordat er bijna geen rots te bekennen is en de aarde uit zand en klei bestaat, brokkelt het gemakkelijk af. De aarde wordt door het water meegevoerd en zo komt de laag rijk aan goud bloot te liggen.
Tijdens dit proces zijn hele heuvels weggespoeld. Maar wat Las Médulas en het gebied onder Mirador de Orellán uniek maakt, zijn de 'pilaren' die overeind zijn blijven staan. Noem het onnauwkeurigheid of gewoon pech, maar het proces dat de Romeinen gebruikten, heeft een uniek verschijnsel achtergelaten. Tussen 'blokken' in is een deel van de heuvel blijven staan. Hedendaags is dit opgegaan in de natuur en zijn het de overgebleven tunnels en informatieborden die de invloed van de mens verklappen.

Tip: Heb je de tijd, loop naar beneden en verken het gebied waar Mirador de Orellán over uitkijkt. La Cuevona en La Encantade zijn de moeite waard. Dit zijn niet gebruikte gangenstelsels waar je in kan.

Op naar Madrid

De tijd begint te dringen, er moet vaart gemaakt worden om op tijd in Madrid te zijn. In één ruk rijden we door naar Segovia. Halverwege de middag komen we aan, wat een verrassing. Deze stad heeft een unieke sfeer die we, na zo lang reizen, nog niet vaak hebben gezien. Helaas moeten we door, maar hij staat op ons lijstje voor een volgende keer. Nu richting Madrid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram