Snorkelen op Fuerteventura

Met deze tips maak je de mooiste snorkeltrip op Fuerteventura

Geschreven door: Lars

Hoewel Fuerteventura vooral bekend staat als wind- en kitesurf walhalla is het ook mooi snorkelen op Fuerteventura. Je zult echter wel meer rekening met de condities moeten houden. Maar is het windstil dan is de onderwaterwereld gruwelijk mooi en afwisselend. De grootste kans op goede snorkelcondities vind je aan de oostkust. In dit blog richten we ons vooral op mooie snorkelspots met een diepte van 1 tot 6 meter. Dit zijn dan ook allemaal gratis snorkelspots waar je zelf (met je eigen gear) heen kunt.
Ben je juist benieuwd naar wat je kunt verwachten van snorkelen op de Canarische Eilanden? We hebben een blog opgesteld met wat je onderwater allemaal kunt zien.

Watertempratuur op Fuerteventura: misschien wel het fijnste aan snorkelen op Fuerteventura is de watertemperatuur. Deze ligt in de winterperiode gemiddeld rond de 18 °C en loopt net na de zomerperiode op tot boven de 23 °C. Een wetsuit is (zelfs in de winter) niet altijd nodig, maar zorgt er wel voor dat je het langer uithoudt. Daarom adviseren we in de koudere maanden een 3/2 of 4/3 wetsuit en eventueel schoentjes.

La Caleta – 2 tot 8 meter diep

Misschien een hidden gem aangezien we hem op geen ander overzicht zijn tegengekomen. Maar wat is het hier fijn snorkelen, met een rotswand die opeens vier tot vijf meter zakt. Je gaat hier sowieso veel vis zien en als je geluk hebt ook (meerdere) angel sharks! Ook als je enkele honderden meters afzakt naar het zuiden (naar een kleine baai) heb je kans om de angel shark, roggen of zeekatten te zien.

Isla de Lobos – 0,5 tot 4 meter diep

Dit eiland staat bekend om zijn prachtige stranden maar ook om het snorkelen! Een ideaal dagtripje dus, want je kan hier enkel vanaf Corralejo per boot naartoe. Het snorkelen wisselt open zandvlaktes af met rotspartijen.

Let op: wil je eten op het eiland zorg dan dat je vooraf (een dag) reserveert.

El Cotillo (noord ervan) –  0,5 tot 2 meter diep

Noord van dit schattige dorpje, wat vooral surfers aantrekt, vind je enkele mooie snorkelspots. Richting de vuurtoren heb je aan de westkust enkele beschutte baaitjes en zelfs bijna afgesloten poeltjes, maar laat dat tjes maar weg. Aan het oosten van de vuurtoren zijn ook nog enkele baaien gelegen welke er uitnodigend uitzien. Playa del Castillo (zuid van El Cotillo) schijnt op een dag zonder golven en wind ook leuk snorkelen te zijn.

El Puertito – 1 tot 8 meter diep

De vallei waar dit strand in ligt wordt Palm Valley genoemd. Door de hoeveelheid palmbomen inderdaad. Maar het is hier ook leuk snorkelen, vooral aan de linker kant van het strand, met grote rotsblokken met openingen erin. Let wel op want de stroming kan hier verraderlijk zijn. Door de vele rotspartijen kom je hier geregeld trompetvissen tegen. Dit is ook een locatie waar duikexcursies heen gaan. Volg je de oostkust verder naar het zuiden dan zijn er meerdere mooie baaitjes tot aan Costa Calma waar je vaak beschut kunt snorkelen.

Morro Jable – 1 tot 8 meter diep

Ook richting het ruige zuiden is het nog leuk snorkelen. Net zuidelijk van Morro Jable, waar er steeds meer rotsen het water in verdwijnen, vind je enkele mooie spots. Je schijnt hier barracuda’s en murenen te kunnen spotten. De kliffen voor de kerk is dan weer de plek om grote roggen te spotten. Houd ook hier de condities goed in de gaten en ga enkel met een rustige zee het water in.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Onderwater mystiek
  anemptytextlline
 • Zeekatjes spotten
  anemptytextlline
 • Dikke zeeslak
  anemptytextlline
 • Veel visjes die je tegenkomt
  anemptytextlline
 • Deze man kent geen kou
  anemptytextlline
 • De gekste wezens leven onderwater
  anemptytextlline