Snorkelen op Lanzarote

Met deze tips maak je de mooiste snorkeltrip op Lanzarote

Geschreven door: Lars

Snorkelen op Lanzarote is af en toe een beetje zoeken en soms sta je echt raar te kijken als je bij een snorkellocatie aankomt. Maar zelfs vanaf mega toeristische stranden kan je onderwater een hele andere wereld aantreffen. Let vooral goed op stromingen en zoek bij (veel) golfslag een meer beschutte locatie op of kijk aan de andere kant van het eiland. In dit blog richten we ons vooral op mooie snorkelspots met een diepte van 1 tot 6 meter. Dit zijn dan ook allemaal gratis snorkelspots waar je zelf (met je eigen gear) heen kunt. Ben je juist benieuwd naar wat je kunt verwachten van snorkelen op de Canarische Eilanden? We hebben een blog opgesteld met welke onderwater dieren je allemaal kunt zien.

Watertempratuur op Lanzarote: misschien wel het fijnste aan snorkelen op Lanzarote is de watertemperatuur. Deze ligt in de winterperiode gemiddeld net boven de 18 °C en loopt in de zomerperiode soms op tot boven de 23 °C. Een wetsuit is (zelfs in de winter) niet altijd nodig maar zorgt er wel voor dat je het langer uithoudt. We adviseren je om in de koudere maanden een 3/2 of 4/3 wetsuit aan te doen en eventueel schoentjes.

Playa de Papagayo - 0,5 tot 8 meter diep

Als je op de kaart kijkt (en satelliet view gebruikt) is dit de meest logische snorkelspot op Lanzarote. In een beschermd gebied, waar je een paar euro entree moet betalen, vind je enkele mooie stranden. Onderwater gaat het door, met afwisselende rotswanden en open zandvlaktes. Sommige beschutte baaitjes maken dat je hier meestal wel kunt snorkelen. Dit was onze eerste plek waar we een angel shark hebben gezien.

Playa Flamingo – 0,5 tot 4 meter diep

Door middel van grote betonblokken is een beschutte baai gecreëerd. Als je aankomt lopen dan verwacht je ook totaal niet dat er veel leven onder water zit. Grote delen zijn ondiep, maar richting de opening naar zee wordt het dieper. Tussen de blokken vind je krabben en zeespinnen maar ook octopussen houden zich hier graag schuil. Wat vis betreft kom je verschillende scholen kleurrijke visjes tegen. Volgens onze bron soms zelfs de angel shark!

Playa Chica – 0,5 tot 5 meter diep

Ook dit is zo een plek waar je denkt dat de aanwezigheid van het toeristische centrum effect zal hebben op de onderwaterwereld. Maar niets is minder waar. Je vindt hier een combinatie van een open zandvlakte met twee rotsformaties welke in het water verdwijnen. Hierdoor is het redelijk beschut, vind je veel vis langs de rotsen en met geluk een rog verscholen in het zand.

Playa del Jablillo –  0,5 tot 4 meter diep

Als de zee ruig is dan kan je hier mogelijk nog rustig snorkelen. Het strand en de baai zijn namelijk beschut door golfbrekers. Deze bieden ook beschutting voor vissen waardoor je hier praktisch altijd prijs hebt. Wil je meer zien of willen de achterblijvers wat meer luxe? Dan is het naast gelegen Playa Bastián een mooie toevoeging. Met winkeltjes en toiletten heb je hier net iets meer voorzieningen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Angel shark gespot Lanzarote
  anemptytextlline
 • Goed gecamoufleerde angel shark
  anemptytextlline
 • De gekste wezens leven onderwater
  anemptytextlline
 • Kleurrijk geheel
  anemptytextlline
 • Deze Octopus viel wel op
  anemptytextlline
 • Deze man kent geen kou
  anemptytextlline
 • Trompet vissen schuilen graag tussen de rotsen