Madrid, de hoofdstad van Spanje

Cultuur snuiven en familie gezelligheid

Geschreven door: Dasja

Bijna zes maanden onderweg, een mijlpaal waarbij vrienden en familie meer en meer gemist worden. Gelukkig is dat andersom ook, Dasja haar ouders besluiten daarom ons op te zoeken. Een plek uitzoeken is lastig met onze 'planning' die bijna nooit wordt nageleefd. Het wordt cultuursnuiven in Madrid, daarom zijn er de laatste tijd veel kilometers gemaakt. In Madrid laten we de camper voor wat het is, via Airbnb huren we een appartement vlakbij het centrum en praktisch naast het Retiro Park. Ideaal voor het uitlaten van Ninja.

Met de camper in Madrid

Vanaf Segovia volgen we de A6, een tolweg waardoor we niet over de bergen hoeven maar via de tunnel tijd besparen. We vertrouwen tevergeefs weer te veel op het navigatiesysteem en plots staan we midden in het centrum van Madrid. Het scheelt dat de wegen groot zijn opgezet (twee- tot driebaanswegen) en zo manoeuvreren we de camper naar de plaats van bestemming, een parkeerplaats buiten de stad. Hier laten we de camper tussen de vooral Spaanse campers achter voor het weekeind.

De volgende dag zoeken we het appartement op, en na een warm onthaal van de eigenaar gaan we meteen aan de slag. Er kan gewassen worden, en we hebben veel was! Niet veel later sluiten de ouders van Dasja en ook haar broer(tje) zich bij ons aan. De kennismaking met Ninja is vooral voor hem een groot feest. Nog meer aandacht. Het is halverwege de middag als het stadspark wordt verkent, damn wat groot! Met goed weer een prima plek om de dag door te brengen, is het niet dat Madrid nog meer hoogtepunten heeft. We lopen dan ook door naar het centrum (ongeveer 3 km vanaf het park). Na wat rond te dwalen komen we op de terugweg net buiten het park een op en top Spaans tapastentje tegen, borrelen en tapas. Lekker. Het cultuurverschil wordt nog maar eens benadrukt, wij zijn klaar en vertrekken op het moment dat de Spanjaarden binnenkomen.

Leuk om te bezoeken in Madrid

Madrid is een moderne en wijds opgezette stad. Waar we dit weekeind enkele hoogtepunten bezoeken zoals het Palacio Real, Puerta del Sol, Temple of Debod, het oude postkantoor en Broadway Madrid. Op zaterdagochtend lopen we mee in een gratis stadstour, die op een vaste tijd vertrekt van Puerta del Sol. Voor lekker eten en shoppen ben je hier ook aan het goede adres. Op zaterdagavond nemen we iedereen mee uit eten voor de verjaardag van Dasja's vader. Een hip tapastentje, Rosi la Loca Taberna, druk maar gezellig. Het eten is prima en met een menu worden er verschillende gerechten op tafel gezet waar iedereen van kan pakken. Een leuke manier van eten en de Spaanse wijn smaakt goed.

Lees hieronder verder!
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim vier maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip: De stad verkennen via een gratis tour? Vanaf Puerta del Sol starten regelmatig rondleidingen waar gratis aan deelgenomen kan worden. Aan het einde vraagt de gids vaak om een fooi. Trek je wandelschoenen aan want de tours duren twee tot drie uur. Bekijk hier de actuele tijden.

Cultuur snuiven

Naast de waanzinnige gebouwen die Madrid sieren en karakteristiek maken zijn hier ook een aantal grote musea te vinden zoals; het Rein Sofia museum, het Thyssen museum, het del Prado museum en het Naval museum.

Tijdens dit weekeind bezoeken we twee van deze musea, het Thyssen museum en het Reina Sofia museum. De expositie van het Thyssen museum is een privécollectie van de familie Thyssen en neemt ons mee op reis. We starten in een ver verleden en komen steeds dichter bij het heden. De schilderwerken worden op chronologische volgorde getoond. In de collectie zijn enkele grote Nederlandse meesters te vinden zoals Rembrandt, van Eyck, van Gogh en Rubens. We verlaten de expositie met moderne werken van Edward Hopper, Dali, Miró en Pollock.

Het Reina Sofia museum is het museum voor moderne kunst en wauw wat een gebouw. Op zondagmiddag is de entree gratis en met een bliksembezoek schieten we er doorheen. Ook hier hangen kenmerkende en belangrijke werken. Onder andere Picasso's Guernica waarmee hij protesteerde tegen de burgeroorlog in Spanje. Maar ook hier zijn werken te vinden van Dali, Miró, Bacon en Moore.

Tip: De musea in Madrid stellen op verschillende tijden hun deuren open voor een gratis bezoek. Een mooie manier om kunst toegankelijker te maken. Check van tevoren of dit ook zo is voor het museum waar jij een bezoek aan wilt brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram