Madrid, de hoofdstad van Spanje

Cultuur snuiven en familie gezelligheid

Geschreven door: Dasja

Bijna zes maanden onderweg, een mijlpaal waarbij vrienden en familie meer en meer gemist worden. Gelukkig is dat andersom ook, Dasja haar ouders besluiten daarom ons op te zoeken. Een plek uitzoeken is lastig met onze 'planning' die bijna nooit wordt nageleefd. Het wordt cultuursnuiven in Madrid, daarom zijn er de laatste tijd veel kilometers gemaakt. In Madrid laten we de camper voor wat het is, via Airbnb huren we een appartement vlakbij het centrum en praktisch naast het Retiro Park. Ideaal voor het uitlaten van Ninja.

Met de camper in Madrid

Vanaf Segovia volgen we de A6, een tolweg waardoor we niet over de bergen hoeven maar via de tunnel tijd besparen. We vertrouwen tevergeefs weer te veel op het navigatiesysteem en plots staan we midden in het centrum van Madrid. Het scheelt dat de wegen groot zijn opgezet (twee- tot driebaanswegen) en zo manoeuvreren we de camper naar de plaats van bestemming, een parkeerplaats buiten de stad. Hier laten we de camper tussen de vooral Spaanse campers achter voor het weekeind.

De volgende dag zoeken we het appartement op, en na een warm onthaal van de eigenaar gaan we meteen aan de slag. Er kan gewassen worden, en we hebben veel was! Niet veel later sluiten de ouders van Dasja en ook haar broer(tje) zich bij ons aan. De kennismaking met Ninja is vooral voor hem een groot feest. Nog meer aandacht. Het is halverwege de middag als het stadspark wordt verkent, damn wat groot! Met goed weer een prima plek om de dag door te brengen, is het niet dat Madrid nog meer hoogtepunten heeft. We lopen dan ook door naar het centrum (ongeveer 3 km vanaf het park). Na wat rond te dwalen komen we op de terugweg net buiten het park een op en top Spaans tapastentje tegen, borrelen en tapas. Lekker. Het cultuurverschil wordt nog maar eens benadrukt, wij zijn klaar en vertrekken op het moment dat de Spanjaarden binnenkomen.

Leuk om te bezoeken in Madrid

Madrid is een moderne en wijds opgezette stad. Waar we dit weekeind enkele hoogtepunten bezoeken zoals het Palacio Real, Puerta del Sol, Temple of Debod, het oude postkantoor en Broadway Madrid. Op zaterdagochtend lopen we mee in een gratis stadstour, die op een vaste tijd vertrekt van Puerta del Sol. Voor lekker eten en shoppen ben je hier ook aan het goede adres. Op zaterdagavond nemen we iedereen mee uit eten voor de verjaardag van Dasja's vader. Een hip tapastentje, Rosi la Loca Taberna, druk maar gezellig. Het eten is prima en met een menu worden er verschillende gerechten op tafel gezet waar iedereen van kan pakken. Een leuke manier van eten en de Spaanse wijn smaakt goed.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline