Het mooiste stukje Sicilië

Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen

Geschreven door: Dasja

Sicilië en een groot deel van Italië, is aan de vol gebouwde kant. Veel dorpjes en steden voorkomen dat echte in the middle of nowhere gevoel. Natuur voelt er minder ruig door aan en lijkt minder nadrukkelijk aanwezig. Vooral aan de kust is dit het geval, waar je bij het vermijden van de (tol)snelwegen door dorp na dorp rijdt. Na goed twee derden van Sicilië te hebben rondgereden stopt dat opeens, het wordt uitgestrekter en rotsformaties eisen hun plek op in het landschap. Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen en daarom het mooiste stukje Sicilië.

Mooiste wildkampeerplek van Sicilië

Op de mooiste plekjes moet alles samenvallen; een heerlijk uitzicht, goed weer, rust maar vooral de perfecte plek om te overnachten. Puur toevallig komen we voor San Vito Lo Capo uit bij een veld dat wordt gebruikt als parkeerplaats, recht aan het strand. Met uitzicht over rotsformaties van het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano, waar de zon rustig achter verdwijnt. De panorama wordt compleet gemaakt door de bergen die deel uitmaken van het Riserva naturale dello Zingaro aan de andere kant. Ja, we staan hier goed. Dit is het mooiste plekje op Sicilië waar we een nacht hebben doorgebracht. En dat voor nop.

Nationale parken Riserva naturale dello Zingaro en Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano

Een Nationaal Park is meestal een goed voorteken voor een mooi plekje, helaas kent Sicilië niet veel (grote) Nationale Parken. Rond San Vito Lo Capo liggen er twee. Wel wat kleiner maar zeker niet minder mooi. Het enige nadeel is dat er entree geheven wordt, €5,- p.p. voor het Riserva naturale dello Zingaro. Het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano was nu in het laagseizoen gratis toegankelijk, maar in de zomer lijkt ook hier entree gevraagd te worden.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline