Het mooiste stukje Sicilië

Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen

Geschreven door: Dasja

Sicilië en een groot deel van Italië, is aan de vol gebouwde kant. Veel dorpjes en steden voorkomen dat echte in the middle of nowhere gevoel. Natuur voelt er minder ruig door aan en lijkt minder nadrukkelijk aanwezig. Vooral aan de kust is dit het geval, waar je bij het vermijden van de (tol)snelwegen door dorp na dorp rijdt. Na goed twee derden van Sicilië te hebben rondgereden stopt dat opeens, het wordt uitgestrekter en rotsformaties eisen hun plek op in het landschap. Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen en daarom het mooiste stukje Sicilië.

Mooiste wildkampeerplek van Sicilië

Op de mooiste plekjes moet alles samenvallen; een heerlijk uitzicht, goed weer, rust maar vooral de perfecte plek om te overnachten. Puur toevallig komen we voor San Vito Lo Capo uit bij een veld dat wordt gebruikt als parkeerplaats, recht aan het strand. Met uitzicht over rotsformaties van het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano, waar de zon rustig achter verdwijnt. De panorama wordt compleet gemaakt door de bergen die deel uitmaken van het Riserva naturale dello Zingaro aan de andere kant. Ja, we staan hier goed. Dit is het mooiste plekje op Sicilië waar we een nacht hebben doorgebracht. En dat voor nop.

Nationale parken Riserva naturale dello Zingaro en Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano

Een Nationaal Park is meestal een goed voorteken voor een mooi plekje, helaas kent Sicilië niet veel (grote) Nationale Parken. Rond San Vito Lo Capo liggen er twee. Wel wat kleiner maar zeker niet minder mooi. Het enige nadeel is dat er entree geheven wordt, €5,- p.p. voor het Riserva naturale dello Zingaro. Het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano was nu in het laagseizoen gratis toegankelijk, maar in de zomer lijkt ook hier entree gevraagd te worden.

Lees hieronder verder!
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aangezien Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano het dichtstbijzijnde is verkennen we dit park als eerste. Voor een deel op de fiets maar de rest doen we lopend. De wandeling rondom de rotspunt heeft epische uitzichten. Her en der een informatiebord geeft uitleg over de historie en het heden. De volgende dag gaan we vol goede moed naar het Riserva naturale dello Zingaro. Hier hopen we op een vergelijkbare ervaring maar bij de ingang worden we tegengehouden. Hier mogen geen honden mee naar binnen. We besluiten daarom weer om te draaien en de Monte Monaco te beklimmen.

De bergen in; Monte Monaco beklimmen

Ondanks dat het idee uit noodzaak is ontstaan is dit de juiste beslissing geweest. Een paadje loopt slingerend omhoog door uitgestrekte velden. Eerst nog langs wat huizen maar die gaan vervolgens enkel op in het vergezicht. Tot er een huis praktisch boven op de berg tevoorschijn komt. Dit is de oprit van dat huis. Damn. Na veertig minuten komen we bij het huis aan, Monte Monaco is nog verder omhoog en heeft een fantastisch uitzicht over het dorpje San Vito Lo Capo. De perfecte plek voor een lunch en het achterlaten van een bericht in de agenda dat een logboek moet voorstellen. Dit is zoals Sicilië hoort te zijn, ruig en net niet goed georganiseerd. Na tweeënhalf uur staan we weer bij de camper, terug naar de mooiste wildkampeerplek van Sicilië voordat we dit stukje achter ons laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram