Het mooiste stukje Sicilië

Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen

Home » Europa » Italië » Het mooiste stukje Sicilië

door | 0 Reacties

Sicilië en een groot deel van Italië, is aan de vol gebouwde kant. Veel dorpjes en steden voorkomen dat echte in the middle of nowhere gevoel. Natuur voelt er minder ruig door aan en lijkt minder nadrukkelijk aanwezig. Vooral aan de kust is dit het geval, waar je bij het vermijden van de (tol)snelwegen door dorp na dorp rijdt. Na goed twee derden van Sicilië te hebben rondgereden stopt dat opeens, het wordt uitgestrekter en rotsformaties eisen hun plek op in het landschap. Noordwest Sicilië is zoals we Sicilië ons voorstellen en daarom het mooiste stukje Sicilië.

Mooiste wildkampeerplek van Sicilië

Op de mooiste plekjes moet alles samenvallen; een heerlijk uitzicht, goed weer, rust maar vooral de perfecte plek om te overnachten. Puur toevallig komen we voor San Vito Lo Capo uit bij een veld dat wordt gebruikt als parkeerplaats, recht aan het strand. Met uitzicht over rotsformaties van het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano, waar de zon rustig achter verdwijnt. De panorama wordt compleet gemaakt door de bergen die deel uitmaken van het Riserva naturale dello Zingaro aan de andere kant. Ja, we staan hier goed. Dit is het mooiste plekje op Sicilië waar we een nacht hebben doorgebracht. En dat voor nop.

Nationale parken Riserva naturale dello Zingaro en Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano

Een Nationaal Park is meestal een goed voorteken voor een mooi plekje, helaas kent Sicilië niet veel (grote) Nationale Parken. Rond San Vito Lo Capo liggen er twee. Wel wat kleiner maar zeker niet minder mooi. Het enige nadeel is dat er entree geheven wordt, €5,- p.p. voor het Riserva naturale dello Zingaro. Het Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano was nu in het laagseizoen gratis toegankelijk, maar in de zomer lijkt ook hier entree gevraagd te worden.

 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aangezien Riserva Naturale Orientata del Monte Còfano het dichtstbijzijnde is verkennen we dit park als eerste. Voor een deel op de fiets maar de rest doen we lopend. De wandeling rondom de rotspunt heeft epische uitzichten. Her en der een informatiebord geeft uitleg over de historie en het heden. De volgende dag gaan we vol goede moed naar het Riserva naturale dello Zingaro. Hier hopen we op een vergelijkbare ervaring maar bij de ingang worden we tegengehouden. Hier mogen geen honden mee naar binnen. We besluiten daarom weer om te draaien en de Monte Monaco te beklimmen.

De bergen in; Monte Monaco beklimmen

Ondanks dat het idee uit noodzaak is ontstaan is dit de juiste beslissing geweest. Een paadje loopt slingerend omhoog door uitgestrekte velden. Eerst nog langs wat huizen maar die gaan vervolgens enkel op in het vergezicht. Tot er een huis praktisch boven op de berg tevoorschijn komt. Dit is de oprit van dat huis. Damn. Na veertig minuten komen we bij het huis aan, Monte Monaco is nog verder omhoog en heeft een fantastisch uitzicht over het dorpje San Vito Lo Capo. De perfecte plek voor een lunch en het achterlaten van een bericht in de agenda dat een logboek moet voorstellen. Dit is zoals Sicilië hoort te zijn, ruig en net niet goed georganiseerd. Na tweeënhalf uur staan we weer bij de camper, terug naar de mooiste wildkampeerplek van Sicilië voordat we dit stukje achter ons laten.

Zelf reizen in Italië?

Ben je enthousiast geworden over Italië en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis