Hiken in de Dolomieten

Een ongekend landschap in Europa

Geschreven door: Dasja

De Dolomieten zijn onderdeel van de Alpen, maar voelen eerder aan als een andere wereld. Met genoeg goed aangegeven wandelroutes is het de ideale bestemming om te hiken. Helemaal als je boven de boomgrens (ergens tussen de 1400 en 2200 meter) uitkomt zijn de uitzichten spectaculair en dit is vooral te danken aan de unieke toppen die de Dolomieten rijk is. We verblijven een paar dagen in de omgeving van Bozen/Bolzano waar we twee hikes boven de boomgrens maken (van ongeveer 14 kilometer) en meerdere korte wandelingen door de bossen.

Hiken boven de boomgrens

Pas als je boven de boomgrens uitkomt in de Dolomieten ervaar je het gebied echt. Tussen de bomen verdwijnen de uitzichten, eenmaal daarboven is er niets anders dan uitzicht. Schrik niet, je hoeft niet (per se) zelf de boomgrens uit te lopen. Er zijn genoeg wegen die je er tot op of zelfs voorbij brengen. Zo begint je hike dus al met gruwelijke uitzichten en die worden alleen maar beter. Maar eerlijk is eerlijk, eerst een uur door de bossen wandelen om vervolgens getrakteerd te worden op uitzichten over die bossen is ook zeker niet verkeerd.

Tip: Routes zijn goed genummerd en aangegeven, maar een route kiezen vanaf de paaltjes is lastig. Een wandelkaart van het gebied is daarom aan te raden. Makkelijk om een route te kiezen maar zeker ook te volgen (of uit te breiden).

Tekst gaat hieronder verder!
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline