Rome of Milaan?

Twee Italiaanse wereldsteden met eigen karakters

Geschreven door: Dasja

Welke van de twee Italiaanse steden, Rome of Milaan, is een bezoek waard? Tijdens onze rondreis door Italië hebben we beide steden bezocht. Waar Rome volgepakt is met historie, indrukwekkende gebouwen en opgravingen kent Milaan een hele andere kant. Een groot en wijds opgezette stad waar je heerlijk kan gaan shoppen.

Een city trip naar Rome

Een stad zoals Rome hadden wij nog nooit gezien. De sporen van het Romeinse rijk zijn overal in de stad terug te zien. Met gemak kun je hier een paar dagen spenderen en je geen moment vervelen. Uiteraard is een bezoek aan het Colosseum een must. Wij zelf zijn niet naar binnen gegaan. Omdat we geen zin hadden om anderhalf uur in de rij te moeten staan voor een ticket. Het is dus slim om alvast online een ticket te scoren. Het gebied Rione X Campitelli is volgepakt met indrukwekkende hoogtepunten. Niet alleen is hier het Colosseum te vinden, maar ook het Palatino, een van de zeven heuvels die als eerste bewoond werd, en het indrukwekkende monument Altare della Patria. Het leuke van dit monument is dat je gratis de trappen omhoog mag klimmen en vanaf het dak getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over de stad. De charme van Rome wist ons gelijk te pakken. Echte Italiaanse pizza eten op straat, je ogen uitkijken naar de verkeerschaos op de weg en dwalen door de straten waar bijna overal een mooi gebouw, plein of fontein te vinden is.

Tip: Breng je een bezoek aan het Vaticaan en wil je daar ook naar binnen? Koop dan de tickets alvast online want je bent niet de enige. Een lange rij voor de ticketkassa hoort tegenwoordig gewoon bij het uitzicht op het Vaticaan.

Lees hieronder verder!
 • Aanzicht Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Altare della Patria Monument
  anemptytextlline
 • Castello Sforzesco Milaan Italië
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja in Rome
  anemptytextlline
 • Rome monument Altare della Patria
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij het Colosseum Rome
  anemptytextlline
 • Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline
 • Vaticaanstad Rome
  anemptytextlline
 • Italië Milaan Castello Sforzesco
  anemptytextlline
 • Genieten in Rome
  anemptytextlline
 • Colosseum Rome
  anemptytextlline
 • Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Het Altare della Patria Monument
  anemptytextlline
 • Ingang Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline
 • De buitenmuur van het Colosseum
  anemptytextlline
 • Trevifontein Rome
  anemptytextlline
 • Vaticaan Rome Italië
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Milaan, goed om te shoppen

Met hoge verwachtingen en vol goede energie maakten we plannen om Milaan te bezoeken. En niet zomaar plannen, Milaan was voor ons de plek om oud en nieuw te vieren. Een vriendin uit Nederland kwam een paar dagen over en samen met haar brachten we enkele dagen door in Milaan. Helaas viel de stad wat tegen. Overdag straalt het centrum van Milaan niet veel uit en hangt er geen lekkere vibe. Natuurlijk staan er indrukwekkende gebouwen zoals het Castello Sforzesco en de kathedraal Duomo dat gelegen is aan een prachtig groot plein. Uiteraard wandel je door de Town House Galleria en bewonder je de etalages van de dure merken als Prada en Chanel. En hou je van musea? Dan is Milaan uitermate geschikt voor jou. Waar wij Milaan top voor vonden was shoppen. Met gemak shop je de hele dag totdat je portemonnee of bankrekening leeg is.

Waar overdag de charme van de stad mist is die in de avond meer aanwezig. De gebouwen worden mooi uitgelicht waardoor de stad intiemer en gezelliger aanvoelt. Helaas was het oud en nieuw feest bagger en slecht georganiseerd. Om vijf over twaalf was de muziek afgelopen en daarmee ook het feest. Er waren geen toiletvoorzieningen en ook bleken er geen barren te zijn. Toen om twaalf uur twee confettikanonnen het vuurwerk moesten vervangen stonden we perplex. Ach ja het kan niet elk jaar zoals in Lissabon zijn.

7 comments on “Rome of Milaan?”

 1. Zeker weten Rome. Ik vond Milaan niet heel spannend. We waren er voor de wereldtentoonstelling maar er zijn zoveel meer mooiere plekken in Italie

 2. Rome was bij mij bij verre favoriet! Ik vond Milaan een beetje tegenvallen en vond het zelfs een beetje saai. Ik ben dan ook totaal niet van het shoppen. En Rome heeft zoveel geschiedenis... ik hou er wel van!!

 3. Rome natuurlijk! Ik ben eerlijk gezegd nog nooit in Milaan geweest, maar deze stad trekt mij ook totaal niet. Rome is mijn favoriete stad en ben daar al twee keer geweest. Love it!

 4. Helaas beide nog niet bezocht maar beide wil ik ooit nog een keer bezoeken. Rome om zijn oudheid en Milaan voor het shoppen.

 5. Ben niet zo'n shopper...Rome heeft absoluut mijn voorkeur! Inderdaad goed om van tevoren een ticket online te regelen voor de grote bezienswaardigheden.

 6. Geen enkele Italiaanse stad overtreft Rome natuurlijk, wat een prachtplek 🙂 Maar ik ben toch ook wel benieuwd geworden naar Milaan, zelfs al ben ik geen shoppper haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram