Vliegen naar Spanje, op welke luchthaven?

Ontdek de verschillen van het Spaanse vasteland a.d.h.v. vliegvelden

Geschreven door: Lars

Bij Spanje wordt al snel gedacht aan zon, zee en natuurlijk strand. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het binnenland is, in het juiste seizoen, ongekend mooi en zeker ook een bestemming voor natuurliefhebbers. Het noorden is ruig en hoewel de kust hier minstens zo mooi is als de populaire Costa’s in het zuiden, is het hier mede door het klimaat rustiger. Terwijl je juist hier de mooiste golven van Spanje kunt vinden. Omdat het land zo divers is lichten we enkele verschillen van het Spaanse vasteland uit aan de hand van de luchthavens waar je op kunt vliegen. We gaan dan ook vooral in op actieve bestemmingen buiten de stad van de luchthaven om. Het is daarom aan te raden om een auto te huren, of zelfs een camper. Afsluitend geven je toch nog vier echte citytrip steden van Spanje mee.

A Coruña: surfen en roadtrippen

Noord-Spanje, en zeker Galicië, wordt zwaar ondergewaardeerd. Dit heeft deels te maken met het onstuimige weer wat soms vanuit het niets opdoemt. Zelfs in de zomer kan je hier terechtkomen in zeemist, regen of een flinke storm. Flexibiliteit is dan ook het sleutelwoord voor een trip naar Galicië, maar de beloning is enorm. Met een vlucht naar A Coruña kan je alle kanten op, zo vind je in de omgeving van Ferrol de perfecte longboard golven. Al zijn hier zoveel spots te vinden dat je ook met een shortboard aan je trekken komt. Geniet op de zonnige dagen van de eindeloze stranden, zeker het gebied ten zuiden van A Coruña heeft er voldoende in de Spaanse fjorden. Al is de kustlijn ten noorden, met o.a. Playa de las Catedrales, ook geweldig. En dan is er nog het ongekende binnenland met bergen, heuvels en veel groen. Hier kan je blijven hiken of mountainbiken. Maar roadtrippen is hier ook niet saai met o.a. Santiago de Compostella en Fisterra. A Coruña is de vliegbestemming voor surfers en roadtrippers, helaas gaat er geen directe vlucht vanuit Nederland of België. Er moet overgestapt worden op Barcelona of Madrid.

Alicante: overwinteren met zon, zee en strand

Omdat het Spanje is kunnen we niet om zon, zee en strand heen. Het is onderdeel van het Spaanse leven. En als je op zoek bent naar één van de beste bestemmingen voor het hele jaar door, dan is een vlucht naar Alicante het antwoord. Alicante ligt praktisch midden in de Costa Blanca, een kuststrook van 200 kilometer met witte stranden en dorpen met witte huizen. Ideaal voor een zonvakantie maar dankzij de Middellandse Zee ook een heerlijke snorkelbestemming. Zeker als je niet gebonden bent aan de stad Alicante. Als je Alicante gebruikt als beginpunt, dan zijn er richting het ruige noorden (Villajoyosa / Altea) verschillende schitterende snorkelspots te vinden, maar ook richting het zuiden (Torrevieja) kom je uitgezette snorkelroutes tegen. En aangezien het hier het hele jaar door lekker weer is (het is de overwinterbestemming in Spanje) maakt het niet uit wanneer je de onderwaterwereld hier gaat ontdekken. Al is een wetsuit in de wintermaanden aan te raden. Plan ook zeker een paar dagen voor de stad zelf, deze is te voet te verkennen met het historische stadscentrum (El Barrio) en het kasteel (Castillo de Santa Bárbara) als hoogtepunt. Alicante is de vliegbestemming voor overwinteraars en liefhebbers van zon, zee en strand. Vanuit Nederland en België vertrekken dagelijks directe vluchten naar Alicante.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Paleis in het La Alhambra Granada
  anemptytextlline
 • Monasterio de Piedra noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Natuurpark Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Schuurtjes op palen in Spaanse fjorden
  anemptytextlline
 • Vallei Cola de Caballo Spanje
  anemptytextlline
 • Plaza Mayor, Madrid
  anemptytextlline
 • Ochtendwandeling Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Woestijn noord-Spanje
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline