Wat te doen in de buurt van het Gardameer?

Naast relaxen aan het water kun je ook gaan road- of citytrippen

Home » Europa » Italië » Wat te doen in de buurt van het Gardameer?

door | 0 Reacties

Het Gardameer is een populaire zomerbestemming onder ons Nederlanders. Wij waren er nog nooit geweest en gingen eens kijken waar die ophef nou precies om te doen was. Maar dan niet in de zomer, we verkennen het Gardameer en haar omgeving als het rustig is; begin november. En eerlijk is eerlijk, zo groot hadden we het Gardameer niet verwacht! Goed 85 kilometer weg loopt langs de oostkant. Het is hier zeker goed genieten, dit is wat wij deden in de buurt van het Gardameer.

Lago di Ledro ofwel Ledromeer

Lago di Ledro, het Ledromeer in het Nederlands, is één van de zuiverste meren van Italië‚. Met dit gegeven reden we de kronkelweggetjes omhoog tot aan Molina di Ledro. En zeker, het Ledromeer is ontzettend helder! Of je er speciaal voor naar Italië‚ moet rijden, nee. Maar als je in de buurt van het Gardameer zit en je wilt de omgeving beter bekijken dan is dit een leuke roadtrip! Er gaan verschillende wandelingen, maar helaas gaat er geen om het meer heen. In de zomer lijkt het zich vooral op het meer af te spelen; waterfietsen zijn helemaal hot.

Lazise en Sirmione

Lazise is een klein en schattig ommuurd stadje met, zoals veel dorpjes aan het Gardameer, een heerlijk uitzicht over het grootste meer van Italië‚. Dit uitzicht wordt nog beter met een ijsje van de ijscoman op de hoek bij het kleine haventje van Lazise. Dwaal daarna door het stadje voordat je verder op roadtrip gaat. Sirmione is de moeite waard. Dit stadje, gelegen op een schiereiland in het meer, heeft naast een leuk stadscentrum nog een bezienswaardigheid; een kasteel op het uiterste puntje. Als je vanaf hier niet kunt genieten van de uitzichten dan weten wij het ook niet meer..

 • Aanzicht op spookstad Craco
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • De grotten van Matera
  anemptytextlline
 • Sicilië Riserva naturale dello Zingaro
  anemptytextlline
 • Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Bezoek Segesta op Sicilië
  anemptytextlline
 • Altare della Patria Monument
  anemptytextlline
 • Kerk van San Marino
  anemptytextlline
 • Boulevard Portovenere Italië
  anemptytextlline
 • De avond valt in Venetië
  anemptytextlline
 • Skyline Venetië
  anemptytextlline
 • Symmetrische vorm Castel del Monte
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verona

Nu laten we het Gardemeer achter ons en bezoeken we de stad die bekend staat om een balkon. Namelijk het balkon van Romeo en Julia. Speciaal is het niet, druk dat dan weer wel. Gelukkig heeft Verona genoeg andere bezienswaardigheden, zoals Torre dei Lamberti en Castelvecchio. Het meest indrukwekkende gebouw is de Arena, hoewel het de entreeprijs niet waard is blijft het een uniek aanzicht (juist van buiten). Maar je kunt je ogen ook uitkijken in de gezellige winkelstraat waar kleine boetiekjes worden afgewisseld met bekende merken. Na een middagje door het centrum struinen hebben wij de meeste dingen wel gezien en rijden door richting Soave.

Soave

Soave is vooral in de schemer een genot om te zien. Dit kleine ommuurde stadje heeft een heerlijke sfeer als de lichten aan gaan en de mensen naar buiten komen. Al bezoek je niets, er is een klooster en een kasteel met uitzicht over de omgeving, de straatjes van Soave alleen zijn bezienswaardig genoeg. En dat op nog geen 100 kilometer van het Gardameer.

Tip: Met een camper is Soave goud, de lokale camperclub heeft gezorgd voor gratis WiFi en stroom. Je betaalt slechts vijf euro parkeergeld voor 24 uur.

Venetië

Venetië is bij iedereen bekend maar dat deze unieke stad, gebouwd op meer water dan land, vanaf het Gardameer prima aan te rijden is weten minder mensen. En het mooie is dat je Venetië al in een (halve) dag kunt bezoeken. Natuurlijk is dan niet alles te zien, maar genoeg om een goede indruk te krijgen van de stad en het leven daar. Tijdens ons bezoek hebben we de twee grootste eilanden bezocht, ontdek onze hoogtepunten van de eilanden. Achteraf hadden we graag nog een van de minder drukbezochte eilanden willen zien. Maar dat is er niet van gekomen.

Zelf reizen in Italië?

Ben je enthousiast geworden over Italië en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals