De goedkoopste manier om Venetië te bezoeken

Vooral met een camper kan het vrij goedkoop!

Geschreven door: Lars

Onderweg in Italië hoorden we vaak dat Venetië erg duur zou worden, zeker met een camper. Een heel gedoe met parkeren, de bus of boot pakken en ga nog maar door. We zijn erg benieuwd naar Venetië dus hebben we ons niet laten afschrikken en juist op zoek gegaan naar de goedkoopste manier om Venetië te bezoeken met de camper. Naast tips om zo goedkoop mogelijk met de camper naar Venetië te gaan gooien we er ook wat algemene tips tegenaan om het verdere bezoek goedkoop te houden.

Waar parkeren en overnachten?

De eerste vraag die we ons stelden was, waar gaan we parkeren en overnachten? Er zijn rondom Venetië (en zelfs net buiten de stad, op het eiland) veel mogelijkheden om met een camper te parkeren en te overnachten. Maar wat is nou de goedkoopste optie? Breed genomen zijn er twee opties:

1. Parkeren en overnachten op het schiereiland Cavallino-Treporti

Wat overnachting betreft is dit schiereiland voor campers een goedkopere optie. Voor een nacht betaal je rond de €15,- (let op bij sommige plaatsen komt hier nog €5,- per persoon bij) en het strand is makkelijk te bereiken. Hiertegenover staat dat er 70 kilometer omgereden moet worden om het schiereiland te bereiken, als je niet onderweg bent naar of van Trieste of Slovenië. Daarnaast kun je vanaf hier alleen met de boot naar Venetië wat snel rond de €6,- p.p. kost.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2. Parkeren en overnachten bij Mestre

Het voordeel van deze optie is dat je, in de meeste gevallen, veel minder kilometers maakt. Het scheelt namelijk 140 kilometer (op en neer). In ons geval besparen we hier al gauw €14,- mee uit. Het nadeel is dat de prijs per dag (op de camping) wat hoger ligt, €20,- p.n. Maar naar Venetië komen is dan weer goedkoper, €3,- p.p. voor de bus. Maar ook met de fiets is een optie.

Onder deze optie valt ook het overnachten op het eiland zelf, de prijs hiervan ligt rond de €30,- p.n.

Voor ons was de optelsom snel gemaakt; een luxe camping en minder tijd in de camper! We verbleven trouwens op Venezia Camping Village, een prima uitvalsbasis.

Voor de compleetheid: We hebben één middag in Venetië doorgebracht, voor ons was dit voldoende. Al hadden we achteraf gezien waarschijnlijk twee middagen blijven staan. Als je (veel) langer of vaker naar Venetië‚wilt, zal dit misschien niet de goedkoopste optie zijn.

Andere tips om Venetië goedkoop te houden

Venetië is duur als je te lui bent om Venetië in zijn geheel te ontdekken. Als je puur naar de bezienswaardigheden gaat, wordt daar (uiteraard) de hoofdprijs gerekend voor alles wat je koopt. Je betaalt waarschijnlijk meer voor het uitzicht dan dat je dat doet voor de koffie of pizza zelf. Ga je naar de wat kleinere straatjes, van de hoofdroute af, dan worden de prijzen opeens normaal. Het voelt een beetje als toveren, simsalabim en je betaalt weer gewoon €6,- voor een pizza Margarita of €1,50 voor een koffie. Tuurlijk, je hebt geen ongelofelijk uitzicht. Maar dan neem je het toch lekker mee. 😉

Ga niet in een gondola maar neem een Traghetto. Deze op gondola lijkende bootjes steken op zeven punten de kanalen over waar geen bruggen gaan. De ervaring is dan wel anders, je gaat niet door de kleine kanalen maar de prijs is er dan ook naar. Voor een paar euro sta je al aan de andere kant van het water.

Nog een makkelijke manier om goedkoper naar Venetië te gaan; het laagseizoen! Hiermee vang je twee (en misschien zelfs meer) vliegen in één klap. Het is goedkoper en het is veel rustiger. Alvast een derde vlieg; iedereen is een stuk vriendelijker omdat ze niet hun benen onder hun lijf uit hoeven te lopen.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

5 comments on “De goedkoopste manier om Venetië te bezoeken”

 1. Beste Lars,
  Interessant verhaal. Wij plannen deze zomer een reis naar onder meer Venetië met de camper. Is er een afzonderlijk fietspad (heen en terug) tot in Venetië? Heb je weet, eenmaal aangekomen in Venetië, of er fietstallingen zijn waar je veilig de fiets kan plaatsen?