De goedkoopste manier om Venetië te bezoeken

Vooral met een camper kan het vrij goedkoop!

Geschreven door: Lars

Onderweg in Italië hoorden we vaak dat Venetië erg duur zou worden, zeker met een camper. Een heel gedoe met parkeren, de bus of boot pakken en ga nog maar door. We zijn erg benieuwd naar Venetië dus hebben we ons niet laten afschrikken en juist op zoek gegaan naar de goedkoopste manier om Venetië te bezoeken met de camper. Naast tips om zo goedkoop mogelijk met de camper naar Venetië te gaan gooien we er ook wat algemene tips tegenaan om het verdere bezoek goedkoop te houden.

Waar parkeren en overnachten?

De eerste vraag die we ons stelden was, waar gaan we parkeren en overnachten? Er zijn rondom Venetië (en zelfs net buiten de stad, op het eiland) veel mogelijkheden om met een camper te parkeren en te overnachten. Maar wat is nou de goedkoopste optie? Breed genomen zijn er twee opties:

1. Parkeren en overnachten op het schiereiland Cavallino-Treporti

Wat overnachting betreft is dit schiereiland voor campers een goedkopere optie. Voor een nacht betaal je rond de €15,- (let op bij sommige plaatsen komt hier nog €5,- per persoon bij) en het strand is makkelijk te bereiken. Hiertegenover staat dat er 70 kilometer omgereden moet worden om het schiereiland te bereiken, als je niet onderweg bent naar of van Trieste of Slovenië. Daarnaast kun je vanaf hier alleen met de boot naar Venetië wat snel rond de €6,- p.p. kost.

Lees hieronder verder!
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2. Parkeren en overnachten bij Mestre

Het voordeel van deze optie is dat je, in de meeste gevallen, veel minder kilometers maakt. Het scheelt namelijk 140 kilometer (op en neer). In ons geval besparen we hier al gauw €14,- mee uit. Het nadeel is dat de prijs per dag (op de camping) wat hoger ligt, €20,- p.n. Maar naar Venetië komen is dan weer goedkoper, €3,- p.p. voor de bus. Maar ook met de fiets is een optie.

Onder deze optie valt ook het overnachten op het eiland zelf, de prijs hiervan ligt rond de €30,- p.n.

Voor ons was de optelsom snel gemaakt; een luxe camping en minder tijd in de camper! We verbleven trouwens op Venezia Camping Village, een prima uitvalsbasis.

Voor de compleetheid: We hebben één middag in Venetië doorgebracht, voor ons was dit voldoende. Al hadden we achteraf gezien waarschijnlijk twee middagen blijven staan. Als je (veel) langer of vaker naar Venetië‚wilt, zal dit misschien niet de goedkoopste optie zijn.

Andere tips om Venetië goedkoop te houden

Venetië is duur als je te lui bent om Venetië in zijn geheel te ontdekken. Als je puur naar de bezienswaardigheden gaat, wordt daar (uiteraard) de hoofdprijs gerekend voor alles wat je koopt. Je betaalt waarschijnlijk meer voor het uitzicht dan dat je dat doet voor de koffie of pizza zelf. Ga je naar de wat kleinere straatjes, van de hoofdroute af, dan worden de prijzen opeens normaal. Het voelt een beetje als toveren, simsalabim en je betaalt weer gewoon €6,- voor een pizza Margarita of €1,50 voor een koffie. Tuurlijk, je hebt geen ongelofelijk uitzicht. Maar dan neem je het toch lekker mee. 😉

Ga niet in een gondola maar neem een Traghetto. Deze op gondola lijkende bootjes steken op zeven punten de kanalen over waar geen bruggen gaan. De ervaring is dan wel anders, je gaat niet door de kleine kanalen maar de prijs is er dan ook naar. Voor een paar euro sta je al aan de andere kant van het water.

Nog een makkelijke manier om goedkoper naar Venetië te gaan; het laagseizoen! Hiermee vang je twee (en misschien zelfs meer) vliegen in één klap. Het is goedkoper en het is veel rustiger. Alvast een derde vlieg; iedereen is een stuk vriendelijker omdat ze niet hun benen onder hun lijf uit hoeven te lopen.

5 comments on “De goedkoopste manier om Venetië te bezoeken”

 1. Beste Lars,
  Interessant verhaal. Wij plannen deze zomer een reis naar onder meer Venetië met de camper. Is er een afzonderlijk fietspad (heen en terug) tot in Venetië? Heb je weet, eenmaal aangekomen in Venetië, of er fietstallingen zijn waar je veilig de fiets kan plaatsen?

  1. Hey Glenn, goed vooruitzicht! Vanaf de camping waar wij stonden was geen afzonderlijk fietspad tot Venetië. Een heel stuk gaat door een park, maar sommige stukken gaan als ik het me goed herinner gewoon over de met auto's gedeelde weg. Eenmaal in Venetië (of aan de andere kant van de brug) kunnen fietsen prima gestald worden. Wil je ze echt veilig stallen dan is de kans groot dat dit ook betaald is, de bus kan dus een goed alternatief zijn. Die brengt je praktisch van deur tot deur zeg maar..

 2. Hoi Lars,
  Leuk om je verhalen te lezen met de camper. Jammer dat je zo kort in Venetie bent gebleven. Om te parkeren met je camper bij Venetie kan inderdaad op veel geschikte plekken. Ik heb zelf een overzicht gemaakt en informatie waar je met de camper kunt staan in Venetie. Veilig en altijd makkelijk te annuleren als je plannen wijzigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram