Oud en nieuw in Milaan

Anders dan verwacht, maar het plein is waanzinnig

Geschreven door: Dasja

Na vorig jaar oud en nieuw in Lissabon te hebben gevierd, was dit jaar Milaan aan de beurt. Vol goede moed trokken we met onze camper naar het koude Milaan, maar helaas viel het allemaal wat tegen. In dit artikel gaan we in op de manieren waarop je oud en nieuw in Milaan kan vieren, of wij het je aanraden? Nee niet echt, niet op het Piazza Duomo in ieder geval.

Piazza Duomo met oud en nieuw

Op het plein, wordt zoals in veel grote steden in Europa, het grootste feest van de stad gehouden. Een groot podium staat pal naast de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italië; Duomo Santa Maria Nascente. En dat uitzicht is vrij lijp. Vanaf 20:30 begint de muziek, in ons geval waren het Annalisa en Mario Biondi die probeerden het publiek aan het dansen te krijgen.

Door de terroristische dreigingen was er veel politie en leger op de been. Door twee security checks was het een redelijk gedoe om in de buurt van het podium te komen. En daarna begon het een beetje vervelend te worden, er waren geen (extra) barren en zelfs geen extra WC's. Dus voor een plaspauze moest je het terrein af, op zoek naar een restaurant of iets vergelijkbaars om daar in de rij te gaan staan. Bijdragen aan de feestvreugde doet dat niet, zo ook de zoektocht naar een biertje. Aansluiten bij 200 man dat staat te wachten bij het ene verkooppunt dat er is. Nee de organisatie kan zeker beter.

Via couchsurfing zijn we bij een groep terecht gekomen die met elkaar oud en nieuw gaan vieren op het plein. Hier hebben we ons bij aangesloten, maar wat niemand verwachtte was dat er na het aftellen om twaalf uur geen vuurwerk de lucht in ging.. Vol verbazing staan we te kijken naar de confetti die rustig neer dwarrelt, geen minuten lang durende show. Eén bus confetti en dat was het, Mario Biondi speelt nog een laatste liedje en het feest is om 00:10 uur afgelopen. Hoewel we vooraf wisten dat het feest op Piazza Duomo niet lang zou duren was dit tegen alle verwachtingen in. Na deze afgang op het plein zoeken de meeste Italianen één van de vele clubs op in Milaan.

Lees hieronder verder!
 • Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Castello Sforzesco Milaan Italië
  anemptytextlline
 • Aanzicht Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Italië Milaan Castello Sforzesco
  anemptytextlline
 • Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline
 • Ingang Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline