Oud en nieuw in Milaan

Anders dan verwacht, maar het plein is waanzinnig

Geschreven door: Dasja

Na vorig jaar oud en nieuw in Lissabon te hebben gevierd, was dit jaar Milaan aan de beurt. Vol goede moed trokken we met onze camper naar het koude Milaan, maar helaas viel het allemaal wat tegen. In dit artikel gaan we in op de manieren waarop je oud en nieuw in Milaan kan vieren, of wij het je aanraden? Nee niet echt, niet op het Piazza Duomo in ieder geval.

Piazza Duomo met oud en nieuw

Op het plein, wordt zoals in veel grote steden in Europa, het grootste feest van de stad gehouden. Een groot podium staat pal naast de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italië; Duomo Santa Maria Nascente. En dat uitzicht is vrij lijp. Vanaf 20:30 begint de muziek, in ons geval waren het Annalisa en Mario Biondi die probeerden het publiek aan het dansen te krijgen.

Door de terroristische dreigingen was er veel politie en leger op de been. Door twee security checks was het een redelijk gedoe om in de buurt van het podium te komen. En daarna begon het een beetje vervelend te worden, er waren geen (extra) barren en zelfs geen extra WC's. Dus voor een plaspauze moest je het terrein af, op zoek naar een restaurant of iets vergelijkbaars om daar in de rij te gaan staan. Bijdragen aan de feestvreugde doet dat niet, zo ook de zoektocht naar een biertje. Aansluiten bij 200 man dat staat te wachten bij het ene verkooppunt dat er is. Nee de organisatie kan zeker beter.

Via couchsurfing zijn we bij een groep terecht gekomen die met elkaar oud en nieuw gaan vieren op het plein. Hier hebben we ons bij aangesloten, maar wat niemand verwachtte was dat er na het aftellen om twaalf uur geen vuurwerk de lucht in ging.. Vol verbazing staan we te kijken naar de confetti die rustig neer dwarrelt, geen minuten lang durende show. Eén bus confetti en dat was het, Mario Biondi speelt nog een laatste liedje en het feest is om 00:10 uur afgelopen. Hoewel we vooraf wisten dat het feest op Piazza Duomo niet lang zou duren was dit tegen alle verwachtingen in. Na deze afgang op het plein zoeken de meeste Italianen één van de vele clubs op in Milaan.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Castello Sforzesco Milaan Italië
  anemptytextlline
 • Aanzicht Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • Italië Milaan Castello Sforzesco
  anemptytextlline
 • Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline
 • Ingang Town House Galleria Milaan
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De clubs van Milaan in met oud en nieuw

Milaan staat bekend als de Italiaanse uitgaanshoofdstad en met oud en nieuw is dat niet anders. De stad wordt overspoelt met (exclusieve) feesten in hotels en clubs. Het aanbod is gevarieerd, van compleet verzorgde avondvullende programma's inclusief diner tot feesten in verschillende muziekstijlen met de beste DJ's. De prijzen zijn even uiteenlopend, van €20,- tot €200,-. Als je van plan bent om oud en nieuw door te brengen op één van de feesten, wees er dan op tijd bij. Sommige feesten zijn al ver voor 31 december uitverkocht! Hier of hier vind je een overzicht van alle feesten in Milaan, ook met oud en nieuw.

Opmerking: Veel mensen beginnen oud en nieuw in Milaan op het plein, om vervolgens een club op te zoeken. Wanneer je naar een club gaat voor twaalf uur, kan het zomaar zijn dat de andere bezoekers pas na twaalf uur komen en je in een lege club staat..

Milaan heeft meer dan feesten

Waar voor ons een groot feest als muziek in de oren klinkt, zal dat niet voor iedereen het geval zijn. Milaan biedt een diversiteit aan avondprogramma's voor oudejaarsavond. Naast uitgebreide oudejaarsdiners zijn er ook verschillende evenementen in theaters en muziekzalen. Van balletvoorstellingen tot musicals en oudejaarsconcerten. Er is dus genoeg te doen in Milaan met oud en nieuw, of het allemaal even spectaculair is durven we niet te zeggen. Voor ons was oud en nieuw in Lissabon toch leuker.

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

2 comments on “Oud en nieuw in Milaan”

 1. Wat jammer dat het tegenviel. Ik wil dit jaar ook eens oud en nieuw in het buitenland gaan vieren maar heb nog geen idee waar. Niet in Milaan in ieder geval 🙂

  1. Nee Milaan kun je wat ons betreft beter mijden met Oud & Nieuw. Lissabon daarentegen is ons erg, erg goed bevallen! Dat is wel een echte aanrader. Hier lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks