Wat voor leuke dingen kan je doen op Tenerife?

10x inspiratie voor activiteiten op Tenerife

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Tenerife is al jaren een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Ieder jaar zijn er ontzettend veel mensen die naar deze tropische bestemming afreizen. Dit is natuurlijk niet zo gek, op Tenerife zijn er namelijk talloze leuke dingen die je kan doen. Van walvissen spotten op Tenerife tot aan een bezoekje bij de vele markten, er is meer dan genoeg om te doen tijdens jouw vakantie. Ben je benieuwd welke dingen op jouw bucketlist zouden moeten staan? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben de leukste activiteiten op Tenerife voor jou onder elkaar gezet!

Bezoek Nationaal Park Teide

Teide National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. Het park heeft een uniek landschap van lavavelden, kraters en bossen. Dit maakt het echt de perfecte bestemming om eens te gaan wandelen, sterren te kijken en te genieten van het adembenemende uitzicht. Wij raden je aan om in de ochtend te gaan, dan is het namelijk nog niet zo heel erg druk. Zo weet je zeker dat je in alle rust van de omgeving kunt genieten.

Ontspan op de stranden

Tenerife heeft enkele van de mooiste stranden van Europa, met kristalhelder water, zacht zand en het hele jaar door zon. Enkele van de populairste stranden zijn Playa de las Americas, Playa del Duque en El Medano. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om te zonnebaden of naar een strandfeest, Tenerife heeft het allemaal. Dit maakt het dan ook dé vakantiebestemming voor jouw nieuwe reis!

Ga walvissen kijken

De wateren rond Tenerife bevatten een grote verscheidenheid aan zeedieren. Hier moet je onder andere denken aan dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Doe eens een keer een walvisexcursie om deze majestueuze wezens van dichtbij te zien en leer meer over hun gedrag en leefomgeving. Dit is echt een van de hoogtepunten van jouw reis naar Tenerife.

Verken de historische steden

Tenerife is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De vele steden en dorpen getuigen van het rijke verleden. Bezoek La Laguna, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, om de prachtige koloniale architectuur te bekijken en u onder te dompelen in de fascinerende geschiedenis van het eiland.

Tekst gaat hieronder verder!

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn warme klimaat en kustlijn maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens, maar ook het heerlijke eten. En dan heb je de eilanden nog. We reden ruim zes maanden door het Spaanse vasteland en brachten vier maanden door op de Canarische Eilanden. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden af en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ga naar het waterpark Siam Park

Siam Park is een van de grootste en indrukwekkendste waterparken ter wereld. Hier vind je ontzettend veel spannende attracties, rivieren en watervallen. Of je nu met kinderen reist of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit, Siam Park is een niet te missen bestemming. Hou wel rekening met het feit dat de prijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen en dat het druk kan zijn. Van tevoren kaartjes halen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Neem duiklessen op Tenerife

De wateren rond Tenerife zijn echt de perfecte bestemming is om te gaan duiken. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, hier vind je talloze duikscholen en tours waar je kan leren duiken. Als je al een brevet hebt dan is dit natuurlijk niet nodig om te doen. In dat geval mag je met je PEDI namelijk overal ter wereld duiken als je dat leuk vindt.

Ga met de kabelbaan naar de berg Teide

Neem voor een onvergetelijke ervaring een kabelbaan naar de top van de berg Teide voor een adembenemend uitzicht over het eiland en daarbuiten. Op 3.718 meter biedt de top een prachtig panoramisch uitzicht en een uniek perspectief op de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Bezoek de piramides van Guimar

De piramides van Guimar zijn een fascinerende archeologische site die dateert uit de 19e eeuw. De zes treden tellende piramides zouden zijn gebouwd door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van Tenerife. Deze plek is echt gehuld in mysterie en intrige.

Ga op een gastronomische tour

Tenerife heeft een gevarieerde keuken, met invloeden uit Spaanse, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse culturen. Maak een gastronomische tour en proef enkele van de heerlijkste gerechten van het eiland, zoals Canarische aardappelen, mojosaus en verse zeevruchten.

Geniet van het nachtleven

Tenerife heeft een bruisend nachtleven, met een verscheidenheid aan bars, clubs en muziekpodia voor elke smaak. Of je nu op zoek bent naar een rustig drankje in een gezellige bar of een wilde nacht in de stad, Tenerife is dé plek voor iedereen die houdt van de nacht.

Kies je voor een bezoekje aan deze plekken dan weet je zeker dat je echt alles uit je trip kunt halen naar dit bijzondere eiland. Doordat er voor iedereen wel iets te doen is raden wij je echt aan om hier eens een keer naar af te reizen. Let wel altijd op het seizoen waarin je gaat. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je lekker weer hebt. Wel zo prettig als je naar een tropisch oord afreist om jouw vrije dagen te spenderen!

 

Geschreven door:
Gast
Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram