Snorkelen op de Canarische Eilanden

Dit kan je verwachten en zien tijdens een snorkeltrip

Geschreven door: Lars

Moet je nog overtuigd worden om te gaan snorkelen op de Canarische Eilanden? Dan is hier ons korte antwoord: zeker doen! De onderwaterwereld is compleet anders dan wat je op land aantreft. Dit maakt het ook voor de niet-snorkel-enthousiast haast een must. Simpel gezegd heb je de eilanden niet helemaal gezien als je niet ook onderwater gekeken hebt. Het is hier levendig, kleurrijk en heeft soms nog mooiere lavaformaties. Voor de enthousiastelingen is het goed om te weten dat er voor elk niveau wat te doen is. Zo is freediven goed vertegenwoordigd op de meeste eilanden, ook met cursussen en gidsen. In dit blog vertellen we je wat je allemaal kunt verwachten tijdens een snorkeltrip op de Canarische Eilanden. Ben je op zoek naar specifieke snorkellocaties? We hebben per eiland de mooiste snorkelspots op een rijtje gezet. Dit zijn allemaal gratis snorkelspots waar je zelf (met je eigen gear) heen kunt.

Watertempratuur op de Canarische Eilanden: misschien wel het fijnste aan snorkelen op de Canarische Eilanden is de watertemperatuur. Deze ligt in de winterperiode gemiddeld net boven de 18 °C en loopt in de zomerperiode soms op tot boven de 23 °C. Een wetsuit is (zelfs in de winter) niet altijd nodig, maar zorgt er wel voor dat je het langer uithoudt. We adviseren om in de koudere maanden voor een 3/2 of 4/3 wetsuit te gaan en schoentjes. Niet alleen zijn de schoentjes fijn in de flippers en tegen de kou, ook loop je zo makkelijker over de rots en lava achtige reefs heen om in dieper water te komen.

Wat kan je verwachten van snorkelen op de Canarische Eilanden

Misschien wel het belangrijkste om te weten is dat je tijdens het snorkelen geen gevaarlijke dieren tegenkomt. Toch laten we je even schrikken, je kunt namelijk wel een haai tegenkomen; de Zee-engel (Angel Shark). Deze Zee-engel is totaal ongevaarlijk en lijkt eigenlijk helemaal niet op een typische haai, meer op een rog. Het spotten van (meerdere) angel sharks was ons persoonlijke hoogtepunt.

Met een gemiddeld zicht van 30 meter zijn de Canarische Eilanden echt een paradijs voor onderwaterliefhebbers. Het onderwaterleven verschilt iets per eiland, zo zijn er plekken waar de kans groter is op het zien van roggen of angel sharks maar ook dolfijnen en walvissen zwemmen hier rond. Al zal het zien van deze dieren nog steeds met een grote portie geluk te maken hebben. Je gaat zeker een paar van de 500 verschillende vissoorten zien en zoek ook naar zeekatten, octopussen en zeepaardjes. Trouwens, zeeanemonen, krabben en zelfs zeeschildpadden kom je ook zomaar tegen. Om een nog beter beeld te geven van wat je kunt verwachten pikken we er enkele (vis)soorten uit die je kunt tegenkomen tijdens een snorkeltrip.

Toffe snorkellocaties per eiland

Tekst gaat hieronder verder!
 • Angel shark gespot Lanzarote
  anemptytextlline
 • Dikke zeeslak
  anemptytextlline
 • Zeekatjes spotten
  anemptytextlline
 • Deze Octopus viel wel op
  anemptytextlline
 • Goed gecamoufleerde angel shark
  anemptytextlline
 • De gekste wezens leven onderwater
  anemptytextlline
 • Onderwater mystiek