Montserrat en Zona Volcánica

Twee toffe spots om te bezoeken

Geschreven door: Lars

De pech met de camper is opgelost, tijd voor nieuwe avonturen en wel te beginnen bij Montserrat. Op nog geen 50 kilometer van Barcelona ligt deze oase van rust, is het niet dat Montserrat wordt overspoeld door toeristen. De berg waarop het klooster ligt is uniek in zijn aangezicht, helaas mist juist dat aanzicht wanneer je bij het klooster in de buurt bent. Het vulkanische gebied van Spanje, Zona Volcánica de la Garrotxa, is op een aantal schoolklasjes na extreem rustig.

De attractie Montserrat

Een klooster op een berg, een museum dat vol hangt met werken van bekende kunstenaars en een stairways to heaven. Met die informatie rijden we richting Montserrat. In de verte doemt de bergketen waar het klooster is gebouwd op. Wauw, deze bergketen is anders en moeilijk in woorden uit te drukken. De beste omschrijving is dat de berg ongekend veel pieken heeft die dicht op elkaar staan. Hij misstaat niet in de Lord of the Rings of Game of Thrones.

Er zijn verschillende manieren om de top te bereiken. Met eigen vervoer rijdend via een slingerweggetje omhoog of maak gebruik van de kabelbaan of tram. De parkeerkosten op de top vallen mee (€6,50 per dag) maar we gaan het lot niet tarten dus besluiten we de tram te nemen (€9,10 p.p. retour). Dit om de simpele reden dat we die parkeerplaats als eerste tegenkomen. Gemakzucht dus. De kabelbaan (€10 retour) schijnt leuk te zijn, maar spectaculair zag hij er niet uit. Het is trouwens ook mogelijk om naar boven en/of beneden te lopen, maar die tijd hebben we helaas niet.

Montserrat flink toeristisch

Boven aangekomen schrikken we van de grote groep mensen, het is niet eens weekeind! Een toeristische attractie is het zeker, van schoolgroepen tot Spaanse bejaarden en alles daar tussenin. Montserrat is hot. Ons eerste doel is de stairways to heaven. Verwacht werd een lange wandeling, tot de top van één van de hoogste pieken waar de trap verder gaat. Maar helaas, op 30 meter van waar alle tourbussen staan is de stairways to heaven te vinden. Bovenaan een trap, dat wel. Maar lang niet de hoogste piek, ook is de trap afgezet met lelijke hoge hekken, een domper. We besluiten de omgeving te verkennen en het museum te laten voor wat het is. Het weer is te mooi om binnen tijd te verdoen die ook in de zon doorgebracht kan worden. Lopend gaan we langs enkele hoogtepunten voordat we het genoeg vinden. Montserrat is mooi, maar het aanzicht op Montserrat en de bergketen is mooier.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Waterrat Cordoba
  anemptytextlline
 • Ochtendwandeling Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Kenmerkende bergen van Montserrat
  anemptytextlline
 • Romeinse invloeden in Medinaceli
  anemptytextlline
 • Plaza Mayor, Madrid
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Vallei Cola de Caballo Spanje