Kostenplaatje camper bouwen

De kosten van zelf een camper bouwen in het meest uitgebreide kostenoverzicht!

Geschreven door: Lars

Een belangrijk onderdeel, vaak nog voordat je begint met het hele bouwproces (en zelfs de aanschaf van je voertuig), is natuurlijk wat gaat het allemaal kosten. Ook hier heb je dat zelf in de hand. Sommige mensen zijn nou eenmaal beter in het zoeken naar koopjes of afgedankte materialen. Dit kostenoverzicht is om indicaties te geven van prijzen per onderdeel. Het kan waarschijnlijk goedkoper maar je geeft ook gemakkelijk meer geld uit. We gaan hier niet in op de prijs van de aanschaf van een bus of voertuig zelf, dat is helemaal aan jou om te bepalen. Die prijs is namelijk afhankelijk van een heleboel factoren. In de regel is het niet raar als je ongeveer de aanschafwaarde van het voertuig nogmaals uitgeeft aan de ombouw tot camper. Maar je kan het ook andersom bekijken, wat wil je allemaal inbouwen. Hoeveel kost dat ongeveer. Hoeveel budget houd je dan nog over voor een kaal voertuig en staat het dan in verhouding?

“Het is zonde om een bus van €1.000 voor €15.000 te vertimmeren, andersom geldt hetzelfde. Al kan je dan natuurlijk altijd verder uitbreiden in een later stadium.”

Gemiddelde kosten isolatie en afwerking met hout

Aangezien de kosten van de inbouw ook sterk afhankelijk zijn van de afmetingen van je bus hebben we voor het gemak de oppervlaktes van zes veel voorkomende lengte-