Het echte leven vastleggen op Social Media is lastig

Social media houdt het reizen niet bij

Instagram staat er vol mee, de mooiste foto’s van vanlifers en reizigers. Fantastische zonsondergangen, de bizarste blauwe oceanen en de meest gelukkige mensen. Maar is dit ook de werkelijkheid? Voor veel mensen lijken wij ook fulltime te reizen of op vakantie te zijn. En alhoewel dit misschien zo lijkt is het toch niet helemaal zo. Wij werken en leven “gewoon” maar dan, tot voor kort, in een camper. De druk is, misschien in mindere mate, ook bij ons aanwezig en een gevoel van moeten. De camper rijdt ten slotte niet gratis en het eten komt niet vanzelf in de koelkast.

Tijdens twee en half jaar leven in een camper wordt ook dit leven gewoon en normaal. Voor ons wordt het daarom steeds gekker om overal foto’s van te maken en alles op Facebook en Instagram te posten. Dat zouden we in ons dagelijkse leven in Nederland namelijk ook niet doen.

Leven in het moment

We hebben bewust gekozen voor deze manier van leven, niet om wat anderen ervan vinden maar omdat het goed voelt. Voor ons is het een geweldige manier van leven. En hoewel we graag vertellen over deze manier van leven, en hem kunnen aanraden, zijn we geen personen die dit elk moment van de dag willen delen met de online wereld. Het draait bij ons om het meemaken en bewust zijn in het moment. Zonder elke keer met de camera of telefoon het moment proberen vast te leggen. Wij herinneren het ons wel, dat is genoeg.

Soms denken we wel, dit is supertof voor op Facebook of Instagram maar vaak blijft het bij die gedachte. In het begin voelden we ons nog een beetje schuldig, noemden we onszelf gekscherend slechte bloggers omdat we juist van de meest leuke en unieke momenten geen foto’s of video’s hebben. Zo nemen we bijvoorbeeld nooit een camera mee naar (traditionele) festivals en leggen we ons dagelijks leven ook haast niet meer vast. Het is het normale leven voor ons geworden en hoeveel foto’s maak jij van je dagelijkse bezigheden?

Minder leven op sociale media

De hele sociale media wereld loopt dan ook een beetje langs ons heen. Persoonlijk gebruiken we het minimaal, sinds enige tijd hebben we de Facebook app van onze telefoons gegooid omdat het nauwelijks iets toevoegt aan het hier en nu. Updates geven we wanneer we er zin in hebben via de pagina’s van reizenin.net. Met de tijd lijkt onze behoefte naar sociale media af te nemen en dat is eigenlijk wel lekker. Niet alles vast leggen in foto’s of stories. Dat doen we hier wel in de verhalen en berichten.

Hoe ervaar jij jouw social media gebruik tijdens het reizen? Heb jij wel behoefte om dagelijkse bezigheden te delen? Laat wat van je horen in de comments.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *