De goedkoopste manier om Venetië te bezoeken (met een camper)

Venetië is duur, vooral met een camper, maar het kan vrij goedkoop!

Onderweg in Italië hoorden we vaak dat Venetië erg duur zou worden, zeker met een camper. Een heel gedoe met parkeren, de bus of boot pakken en ga nog maar even door. Wij waren erg benieuwd naar Venetië dus hebben we ons niet laten afschrikken en zijn op zoek gegaan naar de goedkoopste manier om Venetië te bezoeken met de camper. Naast tips om zo goedkoop mogelijk met de camper naar Venetië te gaan gooien we er ook wat algemene tips tegenaan om Venetië goedkoop te houden.

Waar parkeren en overnachten?

De eerste vraag die wij ons stelden was waar gaan we parkeren en overnachten? Er zijn rondom Venetië (en zelfs net buiten de stad, op het eiland) veel mogelijkheden om met een camper te parkeren en te overnachten. Maar wat is nou de goedkoopste optie? Breed genomen zijn er twee opties:

1. Parkeren en overnachten op het schiereiland Cavallino-Treporti

Wat overnachting betreft is dit schiereiland voor campers een goedkopere optie. Voor een nacht betaal je rond de €15,- (let op bij sommige plaatsen komt hier nog €5,- per persoon bij) en het strand is makkelijk te bereiken. Hiertegenover staat dat er 70 kilometer omgereden moet worden om het schiereiland te bereiken, als je niet onderweg bent naar of van Trieste of Slovenië. Daarnaast kan je vanaf hier alleen met de boot naar Venetië, wat snel rond de €6,- p.p. kost.

2. Parkeren en overnachten bij Mestre

Het voordeel van deze optie is dat je, in de meeste gevallen, veel minder kilometers maakt. Het scheelt namelijk 140 kilometer (op en neer). In ons geval besparen we hier al gauw €14,- mee uit. Het nadeel is dat de prijs per dag (op de camping) wat hoger ligt, €20,- p.n.. Maar naar Venetië komen is dan weer goedkoper, €3,- p.p. voor de bus. Maar ook met de fiets is een optie.
Onder deze optie valt ook het overnachten op het eiland zelf, de prijs hiervan ligt rond de €30,- p.n.

Voor ons was de optelsom snel gemaakt; een luxe camping en minder tijd in de camper! Wij verbleven trouwens op Venezia Camping Village, een prima uitvalsbasis.

Voor de compleetheid: Wij hebben één middag in Venetië doorgebracht, voor ons was dit voldoende. Al hadden we achteraf waarschijnlijk twee middagen blijven staan. Als je (veel) langer of vaker naar Venetië wilt zal dit misschien niet de goedkoopste optie zijn.

Waarom je ook moet gaan hiken in de Dolomieten

Andere tips om Venetië goedkoop te houden

Venetië is duur als je te lui bent om Venetië in zijn geheel te ontdekken. Als je puur naar de bezienswaardigheden gaat wordt daar (uiteraard) de hoofdprijs gerekend voor alles wat je koopt. Je betaalt waarschijnlijk meer voor het uitzicht dan dat je dat doet voor de koffie of pizza zelf. Ga je naar de wat kleinere straatjes, van de hoofdroute af, dan worden de prijzen opeens normaal. Het voelt een beetje als toveren, simsalabim en je betaalt weer gewoon €6,- voor een pizza Margarita of €1,50 voor een koffie. Tuurlijk, je hebt geen ongelofelijk uitzicht. Maar dan neem je het toch lekker mee 😉

Ga niet in een gondola maar neer een Traghetto. Deze op gondola lijkende bootjes steken op zeven punten de kanalen over waar geen bruggen gaan. De ervaring is dan wel anders, je gaat niet door de kleine kanalen maar de prijs is er dan ook naar. Voor een paar euro sta je al aan de andere kant van het water.

Nog een makkelijke manier om goedkoper naar Venetië te gaan; het laagseizoen! Hiermee vang je twee (en misschien zelfs meer) vliegen in één klap. Het is goedkoper en het is veel rustiger. Alvast een derde vlieg; iedereen is een stuk vriendelijker aangezien ze niet hun benen onder hun lijf uit hoeven te lopen.

Venetië sfeer impressie

 • Venetië Italië
 • kanaal Venetië
 • Italië Venetië
 • Venetië Gondel
 • Kanalen Venetië Italië
 • San Marco Venetië
 • San Marco Venetië
 • Italië Venetië
 • Venetië San Giorgio Maggiore
 • Venetië skyline

«

1 Comment

 1. Ik ben deze week in Venetië geweest. Ik had me voorbereid op een dure en drukke stad, maar de prijzen vielen me nog best mee.

  Carnaval was geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *