Coromandel en Mount Maunganui

Wat is er allemaal te zien en te doen

Geschreven door: Lars

Nadat we het meest noordelijke deel van Nieuw-Zeeland hebben gezien rijden we vrij snel tot onder Auckland. We hadden de intentie om wat langer rondom Auckland te verblijven maar hier vinden we geen geschikte campings, alleen wat afgelegen parkeerplaatsen. Auckland centrum laten we nu nog even voor wat het is, hier komen we later voor terug! We rijden voorbij Auckland om onze eerste hot springs te bezoeken. De Miranda Hot Springs. Een camping met meer luxe dan de DOC-campings van de afgelopen tijd is een welkome afwisseling.

We beginnen onze verkenningstocht van de Coromandel en rijden zo noordelijk mogelijk, naar Fletcher Bay. De Coromandel is een schiereiland dus de kustlijn verlies je niet snel uit het oog. Dit maakt dan ook dat de weg er naartoe prachtig is. Heerlijke kronkelwegen met prachtige uitzichten. Op het meest noordelijke punt van de Coromandel staan we op een DOC-camping met uitzicht op het 'grootste' eiland van Nieuw-Zeeland; Great Barier Island. Er gaat helaas geen weg langs de hele kustlijn van Nieuw-Zeeland, bij de camping houdt de weg op. Hoewel er maar een kort gedeelte (3 uur lopen) aan weg ontbreekt, dien je dus een deel terug te rijden over dezelfde weg. Er gaan verschillende wandelroutes vanaf de camping die zeker de moeite zijn voor hun uitzichten.

Hot Water Beach

Waarschijnlijk de meest bekende plek in de Coromandel is Hot Water Beach. De naam doet het al vermoeden, op een gedeelte van het strand zit een warmwaterbron waar je na een beetje graven je eigen hot water pool kunt maken. Het lijkt niet uit te maken in welke periode je in Nieuw-Zeeland bent, als het eb is dan zijn er mensen aan het graven. Even rustig genieten in je eigen bad zit er dan vaak ook niet in.

Tip: Wil je graag naar Hot Water Beach houdt dan rekening met het getijde. Twee uur voor of na laagwater zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Alvast weten wat de tijden zijn? Kijk dan hier.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
    Mooie plaatjes van Lake Pukaki
    anemptytextlline