Selecteer een pagina

Coromandel en Mount Maunganui

Wat is er allemaal te zien en te doen

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Coromandel en Mount Maunganui

door | 0 Reacties

Nadat we het meest noordelijke deel van Nieuw-Zeeland hebben gezien rijden we vrij snel tot onder Auckland. We hadden de intentie om wat langer rondom Auckland te verblijven maar hier vinden we geen geschikte campings, alleen wat afgelegen parkeerplaatsen. Auckland centrum laten we nu nog even voor wat het is, hier komen we later voor terug! We rijden voorbij Auckland om onze eerste hot springs te bezoeken. De Miranda Hot Springs. Een camping met meer luxe dan de DOC-campings van de afgelopen tijd is een welkome afwisseling.

We beginnen onze verkenningstocht van de Coromandel en rijden zo noordelijk mogelijk, naar Fletcher Bay. De Coromandel is een schiereiland dus de kustlijn verlies je niet snel uit het oog. Dit maakt dan ook dat de weg er naartoe prachtig is. Heerlijke kronkelwegen met prachtige uitzichten. Op het meest noordelijke punt van de Coromandel staan we op een DOC-camping met uitzicht op het ‘grootste’ eiland van Nieuw-Zeeland; Great Barier Island. Er gaat helaas geen weg langs de hele kustlijn van Nieuw-Zeeland, bij de camping houdt de weg op. Hoewel er maar een kort gedeelte (3 uur lopen) aan weg ontbreekt, dien je dus een deel terug te rijden over dezelfde weg. Er gaan verschillende wandelroutes vanaf de camping die zeker de moeite zijn voor hun uitzichten.

Hot Water Beach

Waarschijnlijk de meest bekende plek in de Coromandel is Hot Water Beach. De naam doet het al vermoeden, op een gedeelte van het strand zit een warmwaterbron waar je na een beetje graven je eigen hot water pool kunt maken. Het lijkt niet uit te maken in welke periode je in Nieuw-Zeeland bent, als het eb is dan zijn er mensen aan het graven. Even rustig genieten in je eigen bad zit er dan vaak ook niet in.

Tip: Wil je graag naar Hot Water Beach houdt dan rekening met het getijde. Twee uur voor of na laagwater zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Alvast weten wat de tijden zijn? Kijk dan hier.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer dan Hot Water Beach

Voor de meeste mensen is Hot Water Beach de enige stop op de Coromandel. En dat is zonde! Bij Hahei, iets noordelijker dan Hot Water Beach, loopt een korte wandelroute naar Cathedral Cove. Het eindpunt (Cathedral Cove) is de moeite waard maar ook hier is de route ernaartoe al een beloning op zich. Zo kom je langs Stingray Bay (die niet voor niets zo heet, vanaf de kant zie je ze zwemmen) en is er een snorkeltrail bij Gemstone Bay voor de mensen die de onderwaterwereld willen ontdekken. Cathedral Cove heeft een prachtig wit en afgelegen strand. Neem je strandspullen zeker mee als je de tijd hebt!

Mount Maunganui

Als je de oostkust verder afzakt, kom je uit bij Tauranga een sfeervolle stad met een leuk centrum. Maar nog leuker is het iets verderop liggende Mount Maunganui. Een klein plaatsje op een prachtige locatie. De langgerekte witte stranden zijn waarschijnlijk voor iedereen onweerstaanbaar. Voeg daar aan toe dat de golven mooi breken waardoor het een ultieme surfspot is! Een klein nadeel van Mount Maunganui was wel dat er voor campers beperkte mogelijkheid is om te overnachten. Hostels zijn er wel in overvloed.

Een tip die we niet willen onthouden als je in deze regio bent is het gratis (verwarmde) zwembad in Kawerau. Als je van plan bent om, net als ons, vooral te genieten in de outback met een beperkt budget dan is dit een welkome afwisseling. De Spa Pool en douches helemaal!

De ongerepte bossen nemen steeds meer toe hoe zuidelijker we gaan. Om ook deze eens beter te ontdekken besluiten we een Basic (gratis) DOC-camping op te zoeken in de bossen. Na 40 kilometer van dunne onverharde wegen met diepe afgronden vinden we hem eindelijk. De stilte is adembenemend. En dat je hier in het wild zit wordt voor ons nog maar eens bewezen. Na het eten probeert een Weka er met onze afwas vandoor te gaan. De borden blijken te groot, maar de pollepel zijn we kwijt.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis