Selecteer een pagina

Een tour naar de Bay of Islands

Bezoek de Hole in the Rock en spot vanaf de boot dolfijnen en mooie vogels

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Een tour naar de Bay of Islands

Het noordelijkste deel van Nieuw Zeeland, Northland, is het meest subtropische gebied dat het land te bieden heeft. En wat doe je in een subtropisch gebied het liefst? Inderdaad, het water op en tropische dieren spotten! Gelukkig is dat heel goed mogelijk in de Bay of Islands. Er zijn enorm veel eilandjes, dieren en natuurverschijnselen te bewonderen vanaf een boot. Wij deden een tour in de Bay of Islands, en dat is goed bevallen.

De Bay of Islands

Drie uur rijden ter noorden van Auckland ligt het Stadje Paihia. Dit is dé uitvalsbasis om de Bay of Island te verkennen. Aangekomen bij een hotel of hostel krijg je geheid een verkoperspraatje over de vele tours die aangeboden worden in het gebied. Eén daarvan is de Hole in the Rock/Dolphin cruise, die wij gedaan hebben. Deze tour neemt je een halve dag mee om de Bay of Islands per boot te bekijken. Deze tour, en waarschijnlijk de andere tours ook, brengt je langs verschillende eilandjes, een historische vuurtoren en de beroemde Hole in the Rock. Tijdens de tour kunnen er dolfijnen gespot worden, als de condities goed zijn kan zelfs met de dolfijnen gezwommen worden.

 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Prachtige uitzichten vanaf de boot

De boottocht is op een Catamaran met een binnen- en buitengedeelte. Als het regent kan je heerlijk binnen schuilen, maar verder is het aan te raden om lekker buiten te zijn. De uitzichten over het water zijn namelijk prachtig, met het mooie blauwe water en de vele eilandjes. Tijdens de tour zijn ook allerlei tropische vogels en zeeleeuwen te spotten. De schipper vertelt tijdens het varen over de omgeving, dus je zal niks missen. Op de helft wordt het varen onderbroken met een stop op een eiland, zo kan je de omgeving ook vanaf het land verkennen. Tijdens onze tour kwamen we een groep van ongeveer dertig bottlenose dolfijnen tegen. Dit was geweldig, maar geeneens het hoogtepunt van de tour. Het hoogtepunt is namelijk de Hole in the Rock. Dit is letterlijk een rots met een gat erin waar je doorheen vaart. Als de zee te ruig is, is het niet mogelijk. Maar als het weer het toestaat is dat een weerzinwekkende ervaring. Valt er een druppel van de rots naar beneden? Dan ben jij de gelukkigste mens op de aarde, deze druppels water geven namelijk geluk.

Bezoek ook Russel

Na een geweldige ochtend of middag op de boot is het mogelijk om in het stadje Russel afgezet te worden. In de prijs van de boottocht zit namelijk een ferry ticket van Russel naar Paihia. Russel is een oud vissersstadje aan de overkant van het water. Het stadje heeft een lange historie en in Russel staat zelfs de oudste kerk van Nieuw-Zeeland. De kerk is niet echt indrukwekkend, maar toch leuk om even te bekijken. Slenter wat rond in het stadje, bezoek de vele winkeltjes, drink een kopje koffie. Een paar uur in het stadje is meer dan genoeg, neem dan de ferry terug naar Paihia. Kijk goed naar het water, misschien spot je nog een dolfijn!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Anniek
Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram