De voordelen van een Working Holiday Visa

Hoe Australië ons hart veroverde via het WHV

Geschreven door: Charlotte

Om eerlijk te zijn trok Australië ons eerst niet zo. Toen we besloten voor langere tijd op reis te gaan hebben we wel honderd plannen gehad. Van Mexico tot de zijderoute, de ideeën konden niet op. Maar door gebrek aan geld om meteen een jaar weg te kunnen, kwamen we steeds weer bij Australië uit. Vrienden die het zelf hadden gedaan waren mega enthousiast en dat het minimumloon hoog ligt in Australië, wisten we ook wel. Het voelde raar om voor onbepaalde tijd naar een land te vertrekken waar ons hart niet direct lag, maar ook wij proberen anderen nu te overtuigen dat reizen in Australië met een Working Holiday Visa (WHV) the way to go is. Waarom lees je hier.

Geld sparen in het buitenland in plaats van op een grijs kantoor in Nederland

Onze voornaamste reden om een Working Holiday Visum aan te vragen, was het feit dat je in Australië goed geld kunt verdienen. Zo ligt het minimumloon van een fruitplukker rond de $23,- Australische dollar per uur. Wij werkten op wijngaarden en op een appel- en avocadoboerderij en verdienden daar meer dan $750,- per week, op basis van een 40-urige werkweek. Daar komt nog superannuation bovenop, een soort pensioen dat je deels terug kunt krijgen als je het land verlaat. Ook in andere sectoren is het goed boeren. In de horeca verdien je vaak meer dan als fruitplukker, met bonussen in het weekend en/of in de avonduren.

Veel reizigers geven hun verdiende geld in Australië uit, maar je dollars zijn nog veel meer waard in bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika. Australië biedt je de mogelijkheid om na een roadtrip down under, ook nog in andere landen op avontuur te gaan.

Tekst gaat hieronder verder!
  • De Wallaman Falls in Queensland
    anemptytextlline
  • fruit plukken australie
    Appels plukken in Australië
    anemptytextlline
  • Lijpe kliffen in Nullarbor
    anemptytextlline
  • werken australie wijngaard
    Op de wijngaard is altijd werk
    anemptytextlline
  • Heerlijke kust bij Busselton West-Australië
    anemptytextlline
  • avocados plukken in australie
    Avocados plukken!
    anemptytextlline
  • werken in een roadhouse australie
    Een Roadhouse leer je locals kennen
    anemptytextlline
  • Zwermen kaketoes in Zuid-Australië
    anemptytextlline
  • werken op wijngaarden australie
    Zo veel wijngaarden
    anemptytextlline
  • camper huren in australie
    Yarri lake in Nieuw-Zuid-Wales
    anemptytextlline
  • wijngaard werken in australie
    In Australië werken op de wijngaard
    anemptytextlline
  • Flinders Ranges in Zuid-Australië
    anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Beleef het Australische leven

Als je in Australië gaat werken, ga je automatisch het Australische leven leven. Je koopt een auto, krijgt een favoriete supermarkt en drinkt na het werk een biertje met je collega’s. Terwijl we aan het werk waren werden we langzaam verliefd op Australië: eerst op de natuur, later op de mensen. De lijst van plekken die we nog wilden zien werd steeds langer, en het idee om weer in Nederland te werken steeds onaantrekkelijker. Dat is tevens het grote gevaar van Australië – het is niet voor niets dat zoveel backpackers voor hun tweedejaars werkvisum gaan..

Voel je een local

Door ergens te gaan werken, ontmoet je meteen een heleboel mensen. Als je gaat fruitplukken zullen het voornamelijk backpackers zijn, maar op de meeste andere plekken zal je veel Australiërs ontmoeten. Toen wij in een roadhouse (tankstation met restaurant en andere voorzieningen) in de outback werkten hebben we heel veel Australiërs ontmoet die we anders nooit waren tegengekomen, zoals lokale boeren en truckers. Doordat de meesten vaste klant waren, hebben we een deel van hen goed leren kennen. Je draait mee in het dagelijkse leven en bent even geen toerist meer. Werken is een perfecte manier om je local te voelen in een ander land.

Het WHV versus een toeristenvisum

Je kunt Australië natuurlijk ook ontdekken met een toeristenvisum. Het grote voordeel van een toeristenvisum ten opzichte van een WHV, is dat het gratis is – voor een WHV moet je helaas $440 aftikken. Met een toeristenvisum ben je echter een stuk beperkter. Als je voor het standaard, gratis eVisitor visum gaat, zal je Australië na drie maanden telkens moeten verlaten. Met het WHV mag je twaalf maanden aaneengesloten blijven. Maar het belangrijkste verschil is natuurlijk dat je niet mag werken met een toeristenvisum. Je mag wel vrijwilligerswerk doen, maar toerisme moet het voornaamste doel van je bezoek zijn. Als je van plan bent iets langer in Australië te blijven en een eigen auto te kopen, is het WHV altijd een aanrader: zelfs als je niet van plan bent te gaan werken, is het prettig om wel de mogelijkheid te hebben, mocht je reis toch duurder uitpakken dan gedacht. Bovendien is het niet mogelijk een WHV aan te vragen als je al in Australië bent, je moet het land dan weer verlaten. Meer informatie over de verschillende visa in Australië lees je hier.

Wat ons betreft is er geen mooiere manier om een land te leren kennen dan er te wonen, werken en reizen. Ben je al overtuigd? Het WHV vraag je hier aan.

Geschreven door:
Charlotte
is ijs- en reisverslaafd en wordt blij van lange treinreizen en eindeloze roadtrips. Het liefst door troosteloze gebieden als Siberië, de Australische outback of Kazachstan, al is ze zeker ook te porren voor witte stranden of drukke steden. In Nederland studeerde ze Spaans en Politicologie, werkte ze freelance voor verschillende startups en runde ze een kledingbedrijfje met twee vrienden die ze in Mongolië tegen het lijf liep en waarvoor ze samenwerkte met een familie in Vietnam. Inmiddels staat de teller op bijna zestig landen in vijf continenten en bracht ze 2,5 jaar in het buitenland door. Favoriete reisbestemmingen zijn Argentinië, Iran, Australië en de VS.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram