Camper tips

Ga je met een camper reizen? Dit zijn onze tips!

Geschreven door: Dasja

Binnen ons camper avontuur is het nodige al mis gegaan. Gelukkig is dit nog steeds minder dan dat er goed gegaan is maar toch, we hebben voldoende geleerd om onze tips met je te delen. Zo hoef jij onze fouten niet te maken en ga je nog relaxter de weg op 😉

#1 Doe de deur op slot met de sleutel

Het is ons met de camper gelukkig nog niet overkomen (afkloppen), maar dat komt door de harde leerschool die we beide met onze auto hebben meegemaakt. In totaal hebben we goed vier keer naar moederlief gebeld met de vraag of ze de reservesleutels wil komen brengen. Omdat we de reservesleutels nu zelf mee hebben, en geen raam in willen slaan, doen we de deuren alleen van buitenaf op slot met de sleutel. Zo weten we zeker dat de sleutel niet binnen blijft liggen en we onszelf buitensluiten.

Extra: Let wel op waar je de sleutel bewaard! In Nieuw-Zeeland zijn we de sleutels (bijna) verloren in een snelstromende rivier omdat ze nog in Lars zijn zwembroek zaten. Dan kunnen de sleutels beter binnen liggen..

#2 Water kan vaak gratis gevuld worden bij tankstations

In veel gevallen is het mogelijk om gratis je vuilwater en chemische toilet te legen maar voor water moet betaald worden. Gelukkig zijn ook hier genoeg alternatieven voor te vinden. Zo hebben de meeste tankstations een gratis waterpunt (vaak bij het punt waar de banden opgepompt worden) maar ook zijn er veel openbare waterpunten te vinden. Hier kun je gratis bronwater innemen. Lekkerder dan dat wordt het niet!

Extra: Wij drinken NIET uit onze watertank, we kopen flessen drinkwater. Ondanks dat het meeste water in Europa drinkbaar is wil het nog niet zeggen dat het ook lekker is. Daarnaast hebben we niet veel vertrouwen in onze schoonwatertank om het te drinken. Bij de meeste supermarkten in (Zuid)Europa koop je een 6L drinkwaterfles voor €0,60.

#3 Houdt de luchtdruk van de banden in de gaten

Net als bij een auto rij je goedkoper wanneer de bandenspanning juist is. De spanning is afhankelijk van het type auto en camper, dus deze is voor veel mensen verschillend. Wij proberen (soms vergeten we het) elke maand te stoppen bij een tankstation om de luchtdruk te meten en indien nodig bij te vullen. Zo verbruik je minder brandstof en gaan de banden langer mee.

Tekst gaat hieronder verder!
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Met Brutus op ontdekkingstocht
  anemptytextlline
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
  <