Zonder reisgids naar Albanië

Online & lokaal je reisinformatie vinden

Home » Europa » Albanië » Zonder reisgids naar Albanië

Tijdens de voorbereiding van je vakantie of reis is het heerlijk om door de boekenwinkel te wandelen op zoek naar de juiste reisgids. Speurend ga je de winkels of webshops af op zoek naar de perfecte reisgids over Albanië. Een papieren reisgids lijkt onmisbaar. Maar is dat ook zo? Kun je ook zonder reisgids op reis gaan? In dit digitale tijdperk is het makkelijker dan ooit. Lees hier de voor- en nadelen en tips over een reis zonder reisgids naar Albanië.

De reisgids, verleden tijd?

Albanië is een land dat nog niet massaal bezocht wordt door toeristen. De grote reisgids-merken zoals Lonely Planet, Rough guides & capitool reisgidsen hebben geen reisgidsen die alleen over Albanië gaan. Andere minder bekende merken hebben reisgidsen over Albanië, maar zien er niet zo aantrekkelijk uit. Als doorgewinterde reiziger heb ik de neiging om altijd een reisgids te kopen, maar dat hoeft niet. Het is fijn om alle informatie over een land in één boekje te hebben, maar online is ook veel informatie gratis te vinden. Voor jouw vakantie of reis naar Albanië hoef je dus geen reisgids mee te slepen.

 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline

Altijd online in Albanië

Als je ervoor kiest om zonder reisgids naar Albanië te gaan is het aan te raden om een lokale simkaart te kopen. Albanië is namelijk geen lid van de EU en daarom kun je er niet tegen thuistarief internetten. Met een lokale simkaart kun je altijd alles online opzoeken en ben je niet afhankelijk van wifi. Met de telefoon in je hand begint je vakantie in Albanië. Hier vind je alvast alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor een Albanië vakantie. Lees meer over de verschillende regio’s van Albanië, de praktische informatie, tips & tricks en reisroutes. Maar ook op de website van de lonely planet of andere websites zoals albania.al is veel informatie te vinden.

Tip: Ben je met je camper op vakantie, download de acht beste vanlife apps.

Lokale informatie in Albanië

Terwijl je door de interessante straten van Tirana loopt wil je niet de hele tijd op je schermpje kijken. Bezoek daarom de lokale toeristen-informatiepunten om informatie over de stad te krijgen. Probeer ook echt de locals om tips te vragen. Maar let wel op, als ze ja knikken bedoelen ze nee en andersom. Spreek iemand aan in een cafeetje of vraag je airbnb-host om de leukste dingen te proberen. Boek een wandeltour in de Albanese Alpen met een lokale gids die je van alles kan vertellen over het land. Probeer echt in het moment te leven en te genieten van de omgeving.

Albanië zonder reisgids

Reisgidsen zijn nog geen verleden tijd, maar soms wel een beetje overbodig. De meest beroemde reisgidsen hebben zelfs geen reisgids alleen voor Albanië. Dus Albanië is het ideale land om uit te zoeken hoe het is om zonder reisgids op vakantie te gaan. Gebruik het internet voor allerlei informatie en praat met de locals. Op deze manier leer je het land echt kennen.

Anniek
Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis