Zonder reisgids naar Albanië

Online & lokaal je reisinformatie vinden

Geschreven door: Anniek

Tijdens de voorbereiding van je vakantie of reis is het heerlijk om door de boekenwinkel te wandelen op zoek naar de juiste reisgids. Speurend ga je de winkels of webshops af op zoek naar de perfecte reisgids over Albanië. Een papieren reisgids lijkt onmisbaar. Maar is dat ook zo? Kun je ook zonder reisgids op reis gaan? In dit digitale tijdperk is het makkelijker dan ooit. Lees hier de voor- en nadelen en tips over een reis zonder reisgids naar Albanië.

De reisgids, verleden tijd?

Albanië is een land dat nog niet massaal bezocht wordt door toeristen. De grote reisgids-merken zoals Lonely Planet, Rough guides & capitool reisgidsen hebben geen reisgidsen die alleen over Albanië gaan. Andere minder bekende merken hebben reisgidsen over Albanië, maar zien er niet zo aantrekkelijk uit. Als doorgewinterde reiziger heb ik de neiging om altijd een reisgids te kopen, maar dat hoeft niet. Het is fijn om alle informatie over een land in één boekje te hebben, maar online is ook veel informatie gratis te vinden. Voor jouw vakantie of reis naar Albanië hoef je dus geen reisgids mee te slepen.

Tekst gaat hieronder verder!
  • mooiste reisroutes door albanie
    Kom Albanië ontdekken
    anemptytextlline
  • binnenland van albanie
    Restant van een bunker
    anemptytextlline
  • Geschiedenis Albanie
    Albanese geschiedenis
    anemptytextlline
  • kosten albanie
    Boodschappen doen in Albanië
    anemptytextlline
  • Butrint Albanie
    Butrint een bezoek waard
    anemptytextlline
  • widkamperen in albanie
    Wildkamperen met heerlijke uizichten
    anemptytextlline
  • Tour Albanie
    Bunker in de stad
    anemptytextlline
  • Binnenland Albanie
    Binnenland van Albanië
    anemptytextlline
  • noordelijke alpen albanie
    De Alpen in Noord Albanië
    anemptytextlline
  • Riviera van albanie
    De Albanese Riviera
    anemptytextlline
  • cultuur en communisme in albanie
    Communisme, het verleden van Albanie
    anemptytextlline
  • Kust Albanie
    Kust regio
    anemptytextlline
  • Unieke regios van albanie
    Gouden uitzichten
    anemptytextlline
  • camper naar albanie
    Met de camper door Albanië
    anemptytextlline

Altijd online in Albanië

Als je ervoor kiest om zonder reisgids naar Albanië te gaan is het aan te raden om een lokale simkaart te kopen. Albanië is namelijk geen lid van de EU en daarom kun je er niet tegen thuistarief internetten. Met een lokale simkaart kun je altijd alles online opzoeken en ben je niet afhankelijk van wifi. Met de telefoon in je hand begint je vakantie in Albanië. Hier vind je alvast alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor een Albanië vakantie. Lees meer over de verschillende regio’s van Albanië, de praktische informatie, tips & tricks en reisroutes. Maar ook op de website van de lonely planet of andere websites zoals albania.al is veel informatie te vinden.

Tip: Ben je met je camper op vakantie, download de acht beste vanlife apps.

Lokale informatie in Albanië

Terwijl je door de interessante straten van Tirana loopt wil je niet de hele tijd op je schermpje kijken. Bezoek daarom de lokale toeristen-informatiepunten om informatie over de stad te krijgen. Probeer ook echt de locals om tips te vragen. Maar let wel op, als ze ja knikken bedoelen ze nee en andersom. Spreek iemand aan in een cafeetje of vraag je airbnb-host om de leukste dingen te proberen. Boek een wandeltour in de Albanese Alpen met een lokale gids die je van alles kan vertellen over het land. Probeer echt in het moment te leven en te genieten van de omgeving.

Albanië zonder reisgids

Reisgidsen zijn nog geen verleden tijd, maar soms wel een beetje overbodig. De meest beroemde reisgidsen hebben zelfs geen reisgids alleen voor Albanië. Dus Albanië is het ideale land om uit te zoeken hoe het is om zonder reisgids op vakantie te gaan. Gebruik het internet voor allerlei informatie en praat met de locals. Op deze manier leer je het land echt kennen.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram