Top 7 fijnste hot pots in IJsland

Onze favorieten hot pots, nog beter dan de Blue Lagoon?!

Geschreven door: Dasja

IJsland is het land van de warmwaterbronnen en natuurlijke baden. Dat is genieten, na een dagje rauwe natuur spotten is het lekker om te relaxen in een natuurlijk warm bad met het mooiste uitzicht. Iedereen is bekend met de Blue Lagoon, wij hebben ervoor gekozen om hier niet naartoe te gaan. De prijs is vrij hoog (€35,- plus) en het is er vaak moeilijk druk. Wat voor ons de voorkeur heeft zijn de kleine, maar oh zo fijne, hot pots. IJsland zit er vol mee en we zijn dan ook regelmatig op jacht gegaan naar hot pots om te chillen. We mogen stellen dat we geslaagd zijn en delen graag onze favoriete hot pots met jou.

1. Hellulaug

Dit is onze favo hot pot. De locatie is fantastisch. Het bad is gemaakt in een rots en kijkt uit over de baai van Flókalundur. Doordat Hellulaug in de West-Fjorden ligt, is het hier een stuk rustiger. Het warme water wordt door een pijp aangevoerd vanaf de bron. De temperatuur ligt rond de 38 graden Celsius. Voor de critici, misschien is het water twee graden te koud maar wij hebben het er toch goed anderhalf uur volgehouden 🙂

Tip: Vanaf de weg is het bad niet zo goed te zien. Kom je vanaf het oosten aangereden dan ligt de hot pot aan de linkerkant van de weg net voor de laatste bocht naar het dorp Flókalundur. Als je goed op let zie je een bordje staan.

2. Seljavellir

In 1923 is dit zwembad gebouwd dat wordt omringd door imposante bergen. Het zwembad is gevuld met natuurlijk warm water. Er zijn omkleedruimtes aanwezig en vanaf de parkeerplaats loop je er met vijftien minuten naartoe. Je kunt zelfs baantjes trekken in het zwembad. Met de waanzinnige uitzichten kan het hier gewoon nooit saai worden.

Tip: Vanaf de weg nr. 1 sla je tussen Selfoss en Vik af naar weg nr. 242 richting Raufarfell. Rij door tot het einde van de weg en loop verder naar het zwembad.

3. Fosslaug

Deze hot pot bestaat uit stenen en turf en ligt op 17 kilometer van Solvanes. Het is een serene plek waar de Reykjafoss waterval voorziet in een natuurlijk achtergrondgeluid. Er zijn hier geen kleedhokjes of voorzieningen, dus bereid je voor. Of kleed je lekker buiten om 😉

Tip: Neem drinkwater mee want het water kan erg warm zijn.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline