Camperpech in de Pyreneeën

Binnen zes dagen drie garages voor verschillende problemen

Home » Europa » Spanje » Camperpech in de Pyreneeën

door | 0 Reacties

Camperpech, het moest er een keer van komen. Ruim een half jaar onderweg en met 15.000 kilometer op de teller kunnen we van geluk spreken dat we alleen nog maar kleine probleempjes hebben gehad. Tot nu, de problemen volgen elkaar op. We staan in zes dagen tijd in drie verschillende garages voor verschillende problemen. De pech start met een kapotte waterpomp waarna een olielek volgt en het laatste ‘probleem’, we laten nieuwe voorbanden op de camper zetten.

Een kapotte waterpomp

Na een slopende wandeling in het Ordesa National Park wordt de motor tijdens het rijden wel heel warm. Berg op loopt de temperatuur vaker op maar het gekke is dat de motor niet meer afkoelt terwijl we de berg af rijden. De camper gaat bij Broto aan de kant en de motorklep open. De koelvloeistof is zo goed als leeg en het laatste straaltje loopt voor onze ogen uit de motor. Dit is serieuze pech, hier gaat een beetje zelf klooien niet bij helpen. Het advies van Bassie altijd blijven lachen, is makkelijk op te volgen als je gebroken bent. Op zoek naar de verzekeringspapieren, als het goed is hebben we pechhulp Europa, en een koud biertje. Beide zijn snel gevonden en binnen een paar minuten hangt er iemand aan de lijn van SOS International.

De service is uitstekend, snel blijkt dat de verzekering de pechhulp dekt. Bedankt NKC. En na een vragenvuur van tien minuten wordt de Spaanse wegenwacht ingeschakeld. Nog die avond komen ze langs. Geduldig wachten we af als we worden gebeld door de Spaanse wegenwacht, voor de exacte locatie. Binnen 30 minuten komt er iemand zegt de dame maar na anderhalf uur vragen we ons af of er nog wel iemand komt. SOS Internationaal weet ons te vertellen dat het morgenochtend wordt. Gelukkig staan we op een mooi en rustig plekje. Hier overnachten is geen schande.

 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim drie maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Pechhulp op z’n Spaans

De volgende morgen verloopt wederom heerlijk op zijn Spaans. Om 09:30 uur parkeert er een auto naast ons. Het blijkt iemand gestuurd door de Spaanse wegenwacht. Na nog geen minuut onder de motorkap te kijken weet hij het probleem: een kapotte waterpomp. We moeten hem volgen. Naar zijn garage aan de andere kant van het dorp. Zelf kan hij het probleem niet oplossen, de camper moet op een autoambulance naar een Fiatgarage 60 kilometer verderop.

We komen aan op het moment dat het bijna tijd is voor de heilige lunch. Het wordt pas na 15:00 uur voordat er aan de camper gesleuteld kan worden. En dan is het maar de vraag of het op tijd gemaakt is. Die middag slenteren we dakloos door Jaca. Het regent af en toe en dit is het eerste moment dat de hond een nadeel is. Bij terugkomst heeft de garage gelukkig goed nieuws. De waterpomp is vervangen en nog die avond kunnen we weer op pad.

Lekkende olie

Het plan om kilometers te maken, de Pyreneeën uit richting Montserrat, viel in het water. Maar de motor, en vooral de waterpomp, werkt weer dus we houden vast aan ons plan. De avond na de reparatie rijden we tot Ainsa. Een schitterende weg (N260), helaas is het snel donker waardoor we niet alles zien. De volgende dag maakt veel goed. De A138 volgt het stuwmeer en met de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën op de achtergrond is het uitzicht gruwelijk. Halverwege de 300 kilometer naar Navarcles zien we tijdens een stop olie lekken. Dit zal toch niet door de reparatie van de waterpomp komen?

Leer moment: Blijf na een reparatie nog een dag in de buurt van de garage en maak wat kilometers. Mocht er iets mis gaan dan kun je nog terug naar dezelfde garage..

Het is weekeind en we zijn er zeker van dat er (nog steeds) olie lekt. Die maandag gaan we opnieuw op zoek naar een garage. Ze kunnen ons meteen helpen. Na een eerste blik doen ze het af als, oude motor dus die lekt altijd wat olie. Maar na aandringen gaan ze toch overstag en ontdekken ze het lek. Voordat die gerepareerd wordt, is daar de heilige lunch. Na twee uur wachten totdat de garage weer open is, verhelpen ze het lek binnen een uurtje. Pech achtervolgt ons want ze stellen dat dit lek niets te maken heeft met de waterpomp.

Nieuwe banden kopen in Spanje

Het valt bij een ronde banden checken op dat de voorbanden hard slijten. Vooral rechts voor, er zit een afwijking naar rechts tijdens het rijden waardoor de band waarschijnlijk nog harder slijt. We overwegen enkele opties, de banden omwisselen en hopen Nederland te halen om daar nieuwe banden te kopen, of beide voorbanden hier in Spanje laten vernieuwen. Na wat research blijkt dat de banden hier goedkoper zijn, dus er gaan twee nieuwe voorbanden op. Fingers crossed dat we onze portie voorlopig gehad hebben en geen garages meer zien.

Zelf reizen in Spanje?

Ben je enthousiast geworden over Spanje en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets