Onze beste vriend Ninja

De ontwikkeling die hij en wij doormaken

Geschreven door: Dasja

Toen we uit Nederland vertrokken waren we met z'n tweetjes. Tijdens hike tochten en het leven op de weg begon het verlangen te groeien naar nieuw gezelschap in de vorm van een viervoeter. Hoe tof is het om samen met je hond rond te reizen? Daarnaast geeft zo'n beest ook structuur aan de dag en een hoop gezelligheid. Na een avond flink aan de vodka werd de beslissing genomen, we gaan een hond adopteren!

Een hond adopteren in Portugal

Nu horen we je denken, na een zuipavond hebben ze besloten om een hond te adopteren? Lekker doordacht plan! Het ligt net even genuanceerder, we hebben het er samen uiteraard een lange tijd over gehad. We zijn dingen gaan uitzoeken over het adopteren van een hond in Portugal en waar je rekening mee moet houden. En ja vodka heeft ons uiteindelijk het laatste zetje gegeven. We vonden een asiel in Portimão waar we de keuze vrij snel op Ninja lieten vallen.

Ninja in ons leven

Op de dag dat we Ninja meenamen kregen we te horen van enkele vrijwilligers in het asiel dat hij niet goed is met andere honden. In onze ogen (op dat moment) was hij vooral overenthousiast. Wat wil je, 1,5 jaar alleen in een hok, omringd door andere honden maar je kunt er niet mee spelen. Frustrerend, precies! Vol goede moed stapten wij met onze nieuwe vriend in de camper.

Heftige start

Eerlijk is eerlijk de eerste weken en misschien wel maanden waren intens. Ninja is een flinke jongen, onwijs lief maar erg sterk en hij was bang voor van alles. Hard blaffen en het achtervolgen van fietsers, hardlopers, motors en scooters. Maar vooral heel hard blaffen naar elke hond. Ninja maakte zich groot en liet zich horen terwijl de hond nog niet eens echt in de buurt van hem was. Achteraf door de hulp van een hondentrainster in Nederland kwamen we erachter dat Ninja vooral heel onzeker was. Hij wist niet hoe hij zich moest gedragen rondom een andere hond, mede doordat hij in het asiel was aangevallen. Dat resulteerde in een blijf uit mijn buurt angstreactie.

Lees hieronder verder!
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ontwikkeling van Ninja

Beetje bij beetje begon Ninja buiten meer te ontspannen. Contact met andere honden dat goed ging kwam vaker voor en gaf ons goede hoop! Daarnaast hebben wij veel tijd en energie in Ninja zijn training gestopt. Voor hem werkt de clickertraining erg goed. Positief gedrag belonen en negatief gedrag negeren. Ook heeft Ninja vrijheid nodig. Beetje zoals zijn baasjes 😉 Zelf dingen ontdekken en het vertrouwen voelen vanuit ons. Waar we in de eerste maanden soms met ons handen in het haar zaten hebben we nu alleen nog maar de grootste lol met hem. Ninja is tot in zijn kleinste poriën een intens lief dier.

Met de hond in de camper

In de camper voelde Ninja zich gelijk thuis. Waar buiten letterlijk het beest in hem loskomt en hij zijn energie verbrand is hij binnen chill en ontspannen. Een echte luiaard waarvan je soms vergeet dat hij er is. Vanaf dag één hebben we hem duidelijk gemaakt dat de cabine zijn plek is en het woongedeelte onze ruimte. Nu mag hij liggen waar hij wilt maar op het moment dat hij op zijn plek moet weet hij precies waar dat is. Tijdens het rijden verbouwen we het een beetje en leggen zijn slaapzak tussen de bank en de kast. Het grappige is dat zijn slaapzak zijn plek is geworden. Waar we dat ding nu ook neerleggen, Ninja weet precies waar hij kan liggen. Gelukkig was Ninja al zindelijk toen we hem meenamen. Daar waren we maar wat blij mee, geen plas en poep in de camper! Lees hier meer over hoe het is om met een hond in de camper te reizen.

Hoe is het nu

Ninja is nu langer dan een jaar bij ons. Waar de eerste maanden moeizaam gingen lijkt er op een gegeven moment een knop om te zijn gegaan. We hebben hem grote stappen zien maken in zijn ontwikkeling en nog steeds zien we hem elke week groeien. Hij maakt veel vrienden, vooral met de teefjes maar ook met de meeste reutjes gaat het goed. Ninja is toch ook wel een kleine macho! We fietsen samen met hem en hardlopers laat hij nu met rust. Hij is onze beste vriend en we kunnen sinds dag één niet meer zonder hem. Ninja is een avonturier, gaat graag op onderzoek uit en is erg eigenwijs, en dat zijn herkenbare karaktertrekken. 😉

One comment on “Onze beste vriend Ninja”

 1. Na drie dagen meekijken in jullie camperleven is weer bevestigd wat al in september tijdens Ninja's logeerpartij duidelijk was. Ninja is een tophond en jullie verdienen alle lof om dat in hem boven te krijgen na zijn moeilijke eerste anderhalf jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram