Camperroute: Kruistocht In Spijkerbroek

Een avontuurlijke camperroute richting het zuiden van Italië

Geschreven door: Gast

Gastartikel – Het is een beroemd jeugdboek uit 1973, Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. De jonge Dolf Wega en twee bevriende uitvinders experimenteren met een tijdmachine. Door een foute berekening komt Dolf alleen niet terecht bij het riddertoernooi dat hij in Montgivray wilde bijwonen, maar in het Duitse Spiers. Dat is meteen de eerste halte van je avontuurlijke camperroute richting het zuiden van Italië!

Mobiel abonnement

In de verfilming uit 2006 is Dolf trouwens een millennial die zichzelf stiekem naar het verleden flitst, om daar te zien dat hij helemaal niets aan zijn telefoon met mobiel abonnement heeft. Een grappige oplossing om het verhaal iets meer aan te laten sluiten bij de jeugd. Maar in het boek is er geen sprake van mobieltjes en is Dolf op zichzelf aangewezen: hij sluit zich aan bij een passerende kinderkruistocht. Een leger van 10.000 kinderen is op pad richting Jeruzalem, om deze heilige stad te bevrijden van de Saracenen.

Spiers en Rottweil

De eerste stop is dus Spiers (Speyer); een mooie Duitse middelgrote stad die in de dertiende eeuw ook al een levendige plek was. Hierna gaat de reis verder richting Rottweil: hier redt Dolf Wega, door de middeleeuwers Rudolf van Amstelveen genoemd en intussen opgestaan als natuurlijke leider van de kruistocht, de kinderen van de hongerdood door met zijn Nederlandse geld broden te laten bakken. Ook dit is een prachtige plaats om te bezoeken, met delen van de oorspronkelijke stadswal, de Dominicanenkerk uit dezelfde eeuw en de nog oudere Pelagiuskerk.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Skyline Venetië
    anemptytextlline
  • De avond valt in Venetië
    anemptytextlline
  • Symmetrische vorm Castel del Monte
    anemptytextlline
  • Sicilië Riserva naturale dello Zingaro
    anemptytextlline
  • Kerk van San Marino
    anemptytextlline
  • Aanzicht op spookstad Craco
    anemptytextlline
  • Duomo kathedraal Milaan
    anemptytextlline
  • De grotten van Matera
    anemptytextlline
  • Bezoek Segesta op Sicilië
    anemptytextlline
  • Boulevard Portovenere Italië
    anemptytextlline
  • Pozza di Fassa Dolomieten
    anemptytextlline
  • Altare della Patria Monument
    anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Alpen, Povlakte en Genua

Je nadert nu de Alpen. In deze tijd voorzien van allerlei snelle wegen, in de tijd van de kinderkruistocht een gevaarlijke horde. Kou, wilde dieren, afgronden en andere gevaren liggen op de loer en Dolf moet ontvoerde kinderen bevrijden uit de burcht van Scharnitz, in de Karwendel. Hierna gaat het via Povlakte richting Genua. De avonturen rijgen zich intussen aaneen. In Genua zal de zee wijken zodat de kinderen naar de Beloofde Stad kunnen lopen, verzekeren twee monniken Dolf. Er ontstaat discussie over deze vreemde route, afgezien van de vraag of de zee wel zal wijken. Dolf wordt beschuldigd van ketterij, een halsmisdaad.

Ontknoping in Genua en de reis naar het zuiden

Na Genua valt het teleurgestelde kinderleger (de zee verroerde zich niet) in delen uit elkaar en Dolf en zijn inmiddels beste vrienden doorkruisen Italië. Door Toscane, Umbrië en uiteindelijk Apulië, waar het verhaal eindigt in het zonnige Bari en Brindisi. Kruistocht in Spijkerbroek is niet alleen spannend jeugdboek, maar ook een schitterende historische camperroute.

Geschreven door:
Gast
Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram