Waar je niet over nadenkt als je in een camper reist

Goed om hier alvast van op de hoogte te zijn

Geschreven door: Dasja

Het klinkt super idyllisch wonen en reizen in een camper. Dat is het ook! Maar er zijn ook mindere, zelfs negatieve punten aan het leven in een camper. En deze zie je gek genoeg nooit terug op de foto's en geen verkoper gaat vertellen dat dit ook onderdeel van het camper bestaan is. Daarom doen wij het, zodat je een compleet beeld hebt van wat er komt kijken bij wonen, reizen en werken in een camper.

Toilet legen

Dit is ergernis nummer één, het chemische toilet legen. Het goorste wat we om de zoveel dagen weer opnieuw moeten doen. Misschien wel het smerigste van ons hele camper bestaan. Gek genoeg zijn we meerdere keren per week superblij dat we lekker op onze eigen wc kunnen zitten. Dubbel he?! Vooraf hebben we geen moment stil gestaan bij de gekke relatie die we met het chemisch toilet zouden opbouwen.

Extra uitleg: Voor de mensen die geen idee hebben wat een chemisch toilet doet; de wat grotere fabriekscampers, zoals die van ons, hebben een toilet aan boord. Uiteraard zit dit toilet niet aangesloten op het riool. Alles hoopt zich op in een cassette. Als deze bak vol zit moet hij geleegd worden. En iedereen met een beetje verbeelding kan zich voorstellen dat X dagen aan uitwerpselen geen pretje zijn. En het chemische gedeelte? Om de stank in bedwang te houden worden er chemicaliën toegevoegd. Daarom de naam chemisch toilet. Er zijn ook andere milieuvriendelijkere opties.

Zoals gezegd, hoe goor het proces ook is, we zijn blij dat we 'gewoon' een eigen wc hebben. Hierdoor zijn we echt helemaal zelfvoorzienend, we hoeven niet naast openbare toiletten te parkeren, in de bosjes te gaan zitten, campings op te zoeken of op andere moeilijke manieren om te gaan met de dagelijkse drang naar een wc.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • DCIM102MEDIADJI_0023.JPG
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline