Camper C1 rijbewijs halen?

In 6 stappen weet je precies wat je moet doen voor het C1 rijbewijs

Geschreven door: Dasja

Marcus Brutus is een flinke jongen. Niet alleen in aanzicht is hij imposant, maar ook met zijn gewicht is het een zware wagen. Ledig is hij al boven de 3500 kg en het is geen optie om hem terug te keuren zodat hij met een B-rijbewijs gereden mag worden. Dus we moeten ons C1 rijbewijs halen. Inmiddels zijn we beide geslaagd en hebben we onze spiksplinternieuwe pasjes bij het gemeentehuis opgehaald. Maar voordat het zo ver was hebben we eerst een medische keuring moeten doen, twee theorie-examens, praktijklessen en afrijden. Ga jij ook voor je C1? We hebben uit onze ervaring alle informatie hier verzameld, zodat je niet het internet af moet speuren om de juiste stappen te vinden en te volgen.

Wat is een C1-rijbewijs?

Kort en krachtig zoals het CBR het vrachtwagen rijbewijs C1 beschrijft:

“Met een Vrachtauto rijbewijs C1 mag u een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) tussen de 3500 kg en 7500 kg bedraagt.”

Is de camper dus zwaarder dan 3500 kg maar maximaal niet zwaarder dan 7500 kg dan mag je de camper alleen besturen als je in het bezit bent van minimaal een C1 rijbewijs. Het CBR noemt het een vrachtwagen