Duurzaam op vakantie? Dat doe je zo

Op reis met de minimale impact op het milieu

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Mensen worden zich steeds bewuster van hun impact op het milieu. Letten op je water en energieverbruik zijn twee zaken die je thuis kunt doen, maar er is nog een andere activiteit die een grote impact heeft op je ecologische voetafdruk: reizen.

Reizen is wat ons (hopelijk minimaal) een keer per jaar uit de dagelijkse sleur trekt door het reizen naar een plek waar je je kunt ontspannen. Je reis schrappen om milieuvriendelijk te zijn, is misschien een te grote opoffering. Maar wist je dat er een hoop manieren zijn om iets duurzamer bezig te zijn naar en tijdens de vakantie?

Controleer thuisfront

Eigenlijk begint het allemaal met het thuisfront. Hoe laat je dit achter? Tijdens jouw afwezigheid, wordt er zeer waarschijnlijk namelijk alsnog meer energie dan nodig verbruikt. Helemaal als je in de winterperiode op pad gaat en de kachel laat branden. Zorg er dus voor dat je de temperatuur op zo'n vijftien graden zet als je in de koude periodes van het jaar op pad gaat. Zo zorg je ervoor dat leidingen niet kunnen bevriezen, maar dat er ook niet heel veel gas wordt verbruikt in huis. He