Backpacken in Nieuw-Zeeland en Azië

Tijdens de reis naar Nieuw-Zeeland een stop over maken in Zuidoost-Azi‘ë

Geschreven door: Dasja

Dat klinkt niet verkeerd toch? Backpacken in Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Het mooie is dat deze combinatie goed te plannen is want de vlucht heeft vaak een stop-over in Azië waardoor je dit perfect kan combineren. Zo hebben wij bijvoorbeeld twee weken door Thailand getrokken voordat we onze trip vervolgden naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Vliegtickets met stopovers

Wanneer je Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië gaat combineren denk dan na over wat voor een vliegticket je aanschaft. Wil je de data al vasthebben staan of een flexibele wereldticket kopen? Wij hebben ervoor gekozen om een ticket te kopen dat een jaar lang geldig was inclusief een stop-over in Thailand en Australië. Daarnaast konden we drie keer gratis de data aanpassen mochten we ergens langer willen blijven of juist weer eerder willen vertrekken. Het leuke aan een vliegticket met stop-overs is dat je zelf beslist hoe lang je ergens verblijft. Zo zijn wij twee weken in Thailand geweest, een maand in Australië en de rest van de trip in Nieuw-Zeeland.

Tip: Het is ook mogelijk om op het ene vliegveld aan te komen en van een andere plek weer te vertrekken. In Australië zijn wij geland in Brisbane en weer vertrokken vanaf Melbourne. Het is dus route technisch handig om hier rekening mee te houden.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline