Met de camper naar Sicilië

Van Villa San Giovanni staan we na 20 minuten op de ferry in Messina

Geschreven door: Lars

Het doel in Italië was zon, want die is hard nodig na één maand IJsland. Ondanks dat we in de ruim drie weken die we al in Italië zijn genoeg mooie dagen hebben gehad moeten de echte zon overgoten dagen, wat ons betreft, nog beginnen. En wel op Sicilië! Aangezien we al helemaal tot Zuid-Italië zijn gereden pakken we de ferry naar Sicilië (Messina) in Villa San Giovanni. Met de ferry naar IJsland nog in ons achterhoofd rijden we de haven in, maar hier gaat het totaal anders. Op zijn Italiaans. Na 20 minuten op de ferry rijden we in Messina alweer de kade op.

De kosten van de ferry naar Sicilië

Voordat we richting Sicilië reden hebben we wat korte zoekopdrachten gedaan. Heel veel wijzer werden we er niet van. Moeten we online een ticket kopen, of kunnen we gewoon naar de haven rijden en het daar allemaal regelen? Het enige wat we wel aan informatie vonden was dat een ferry overtocht (retour) ongeveer €100,- voor de camper ging kosten. De retour is dan drie maanden geldig. Aangezien er elke 40 minuten een ferry gaat besluiten we niets online te kopen, we rijden naar de haven en zien wel.

Tip: wil je jouw ferryticket alvast boeken of eerst meer informatie opvragen? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Sicilie ferry overtochten en boek online!

Aangekomen na een lange dag rijden (het was tijd voor iets nieuws) komen we aan in Villa San Giovanni. Meteen maar door naar de haven om te kijken of er nog een ferry gaat. De haven staat goed aangegeven en hoe dichterbij we komen wordt het snel duidelijk, een aparte rij voor het kopen van een kaartje. De camper parkeren we en binnen een minuut hebben we het juiste ticket te pakken: €95,- voor een retour (binnen drie maanden). De man achter de balie kijkt ons zelfs een beetje raar aan als we vragen wanneer de volgende ferry gaat. Elke 40 minuten dus de volgende vertrekt vast straks. En ze varen tot diep in de nacht door.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Kathedraal van Siracusa
  anemptytextlline
 • Ninja op Monte Monaco
  anemptytextlline
 • Kleine straatjes in Siracusa
  anemptytextlline
 • Rotsformaties Riserva naturale dello Zingaro
  anemptytextlline
 • Kerk Siracusa Sicilië
  anemptytextlline
 • Typische balkonnetjes in Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Kustlijn van Siracusa Italië
  anemptytextlline