Snel een extra land: San Marino

Normaal verkennen we een land grondig, San Marino doen we in een middagje

Geschreven door: Dasja

Normaal gesproken zijn wij het slowtravellers type, meerdere maanden in één land om de verschillende gebieden goed te leren kennen net als de cultuur en gebruiken van de mensen. Maar bij ons kriebelt het natuurlijk ook altijd om te kunnen opscheppen over het aantal landen dat we hebben bezocht. Dit maakt kleine landen als San Marino ideaal om het aantal wat op te schroeven. De teller staat nu (alleen met onze camper) op veertien. Helaas hebben we ze nog niet allemaal even grondig verkent. Wat oppervlakte betreft hebben we San Marino redelijk goed onder de loep genomen. En dat in een middag!

Wat te doen in San Marino

San Marino is een klein, 61,2 km², dwergstaatje compleet omringd door Italië. Het is de oudste nog bestaande staat en constitutionele republiek van de wereld. Daarnaast kent San Marino 's werelds oudste nog steeds van kracht zijnde grondwet (vastgelegd in 1600). Hoe het al die tijd onafhankelijk heeft kunnen blijven is voor ons een groot raadsel, in tegenstelling tot Andorra heeft het totaal geen natuurlijke grenzen als steile bergen of wat dan ook. Het heeft wel bergen, die een heerlijk uitzicht geven over San Marino en Italië, maar tegelijkertijd is het zo toegankelijk als wat. De stad San Marino daarentegen is een stuk beter verdedigd, een groot deel van deze grootste attractie van het land is ommuurd en voorzien van torens.

Tekst gaat hieronder verder!
  • DCIM105GOPROG0384311.
    anemptytextlline
  • Pozza di Fassa Dolomieten
    anemptytextlline
  • De avond valt bij Lago di Campotosto
    anemptytextlline
  • Wildkamperen San Vito Lo Capo
    anemptytextlline
  • Colosseum in Rome
    anemptytextlline
  • Ragusa Ibla
    anemptytextlline
  • Vallei der Tempels op Sicilië
    anemptytextlline
  • Rotswanden Pozza di Fassa
    anemptytextlline
  • DCIM105GOPROG0304146.
    anemptytextlline
  • In Italië de Vallei der Tempels
    anemptytextlline
  • Hiken in Italië
    anemptytextlline
  • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
    anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wij, en de meeste bezoekers van San Marino, dwalen door de stad langs de verschillende oude gebouwen. Ontzettend veel indruk maken ze niet dat doet vooral het uitzicht. Vanaf de muur, die de verdedigingstorens verbindt, kijk je uit over de hele stad maar vooral over wat daarachter ligt. De bergen van Italië.

Tip: De camper parkeerden we onderaan de kabelbaan om vervolgens voor €4,50 p.p. naar boven (en beneden) te gaan. Hoewel je binnen vijf minuten boven staat scheelt het veel klimwerk. Zo hou je extra tijd over voor de stad, die je in een middag wel hebt gezien.

Ook fijn aan San Marino

De brandstofprijs in Italië is aan de hoge kant, in San Marino scheelt dit al snel €0,20 cent per liter. Ook al ben je niet van plan om San Marino te bezoeken, het is het wel waard om even het land in te rijden. Vul de tank om vervolgende je weg weer te vervolgen.

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram