Snel een extra land: San Marino

Normaal verkennen we een land grondig, San Marino doen we in een middagje

Home » Europa » Italië » Snel een extra land: San Marino

door | 0 Reacties

Normaal gesproken zijn wij het slowtravellers type, meerdere maanden in één land om de verschillende gebieden goed te leren kennen net als de cultuur en gebruiken van de mensen. Maar bij ons kriebelt het natuurlijk ook altijd om te kunnen opscheppen over het aantal landen dat we hebben bezocht. Dit maakt kleine landen als San Marino ideaal om het aantal wat op te schroeven. De teller staat nu (alleen met onze camper) op veertien. Helaas hebben we ze nog niet allemaal even grondig verkent. Wat oppervlakte betreft hebben we San Marino redelijk goed onder de loep genomen. En dat in een middag!

Wat te doen in San Marino

San Marino is een klein, 61,2 km², dwergstaatje compleet omringd door Italië. Het is de oudste nog bestaande staat en constitutionele republiek van de wereld. Daarnaast kent San Marino ‘s werelds oudste nog steeds van kracht zijnde grondwet (vastgelegd in 1600). Hoe het al die tijd onafhankelijk heeft kunnen blijven is voor ons een groot raadsel, in tegenstelling tot Andorra heeft het totaal geen natuurlijke grenzen als steile bergen of wat dan ook. Het heeft wel bergen, die een heerlijk uitzicht geven over San Marino en Italië, maar tegelijkertijd is het zo toegankelijk als wat. De stad San Marino daarentegen is een stuk beter verdedigd, een groot deel van deze grootste attractie van het land is ommuurd en voorzien van torens.

 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wij, en de meeste bezoekers van San Marino, dwalen door de stad langs de verschillende oude gebouwen. Ontzettend veel indruk maken ze niet dat doet vooral het uitzicht. Vanaf de muur, die de verdedigingstorens verbindt, kijk je uit over de hele stad maar vooral over wat daarachter ligt. De bergen van Italië.

Tip: De camper parkeerden we onderaan de kabelbaan om vervolgens voor €4,50 p.p. naar boven (en beneden) te gaan. Hoewel je binnen vijf minuten boven staat scheelt het veel klimwerk. Zo hou je extra tijd over voor de stad, die je in een middag wel hebt gezien.

Ook fijn aan San Marino

De brandstofprijs in Italië is aan de hoge kant, in San Marino scheelt dit al snel €0,20 cent per liter. Ook al ben je niet van plan om San Marino te bezoeken, het is het wel waard om even het land in te rijden. Vul de tank om vervolgende je weg weer te vervolgen.

Zelf reizen in Italië?

Ben je enthousiast geworden over Italië en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals