Snel een extra land: San Marino

Normaal verkennen we een land grondig, San Marino doen we in een middagje

Geschreven door: Dasja

Normaal gesproken zijn wij het slowtravellers type, meerdere maanden in één land om de verschillende gebieden goed te leren kennen net als de cultuur en gebruiken van de mensen. Maar bij ons kriebelt het natuurlijk ook altijd om te kunnen opscheppen over het aantal landen dat we hebben bezocht. Dit maakt kleine landen als San Marino ideaal om het aantal wat op te schroeven. De teller staat nu (alleen met onze camper) op veertien. Helaas hebben we ze nog niet allemaal even grondig verkent. Wat oppervlakte betreft hebben we San Marino redelijk goed onder de loep genomen. En dat in een middag!

Wat te doen in San Marino

San Marino is een klein, 61,2 km², dwergstaatje compleet omringd door Italië. Het is de oudste nog bestaande staat en constitutionele republiek van de wereld. Daarnaast kent San Marino 's werelds oudste nog steeds van kracht zijnde grondwet (vastgelegd in 1600). Hoe het al die tijd onafhankelijk heeft kunnen blijven is voor ons een groot raadsel, in tegenstelling tot Andorra heeft het totaal geen natuurlijke grenzen als steile bergen of wat dan ook. Het heeft wel bergen, die een heerlijk uitzicht geven over San Marino en Italië, maar tegelijkertijd is het zo toegankelijk als wat. De stad San Marino daarentegen is een stuk beter verdedigd, een groot deel van deze grootste attractie van het land is ommuurd en voorzien van torens.

Lees hieronder verder!
 • DCIM105GOPROG0384311.
  anemptytextlline
 • Pozza di Fassa Dolomieten
  anemptytextlline
 • Colosseum in Rome
  anemptytextlline
 • UNESCO-hoogtepunt Trulli huisjes
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Hiken in Italië
  anemptytextlline
 • De avond valt bij Lago di Campotosto
  anemptytextlline
 • Ragusa Ibla
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Vallei der Tempels op Sicilië
  anemptytextlline
 • In Italië de Vallei der Tempels
  anemptytextlline
 • Rotswanden Pozza di Fassa
  anemptytextlline

Wij Reizen In Italië

Italië staat bol van de historie en rijke cultuur. Zelfs in de drie maanden die wij hier doorbrachten hebben we niet alles kunnen zien en doen. Om je te helpen het maximale uit jouw reis naar Italië te halen delen we onze ervaringen en hoogtepunten op ons blog. Een mooie reisvoorbereiding voor jou, ontdek Italië.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wij, en de meeste bezoekers van San Marino, dwalen door de stad langs de verschillende oude gebouwen. Ontzettend veel indruk maken ze niet dat doet vooral het uitzicht. Vanaf de muur, die de verdedigingstorens verbindt, kijk je uit over de hele stad maar vooral over wat daarachter ligt. De bergen van Italië.

Tip: De camper parkeerden we onderaan de kabelbaan om vervolgens voor €4,50 p.p. naar boven (en beneden) te gaan. Hoewel je binnen vijf minuten boven staat scheelt het veel klimwerk. Zo hou je extra tijd over voor de stad, die je in een middag wel hebt gezien.

Ook fijn aan San Marino

De brandstofprijs in Italië is aan de hoge kant, in San Marino scheelt dit al snel €0,20 cent per liter. Ook al ben je niet van plan om San Marino te bezoeken, het is het wel waard om even het land in te rijden. Vul de tank om vervolgende je weg weer te vervolgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram